Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola pommm55

czy po porodzie dziecko ma robione bad na grupe krwi? wiecie jaka grupe krwi maj

Polecane posty

Gość jola pommm55

maJA WASZE MALUCHY? MOWIE TIU U POANSTOWYCH RUTYNOWYCH BADANIACH ANIE PRYWEATNIE

Gość dchjc
bad. podstawowe robią, a grupe krwi tylko tym u których był konfliikt serologiczny. tak było gdy ja rodziłam, ale moze zalezy tez od szpitala.

Gość jola pommm55
20LAT TEMU Z URZEDU KAZDEMU DZIECKU ROBILI, WIEC TERAZ SIE POZMIENIALO I TYLKO W NIEKTORYCH PRZYPADKACH ROBIA ROZUMIEM? CZYLI WIEKSZOSC MAM WYXCHODZAC ZE SZPITALA NIE WIE JAKA GRUPE KRWI MA JEJ DZIECKO TAK? I MOZE I NIE WIEDZIEC I DO 10LAT JAK WCZESNIEJ PRYWATNIE BADAN NIE ZROBI?

Gość jeśli o mnie chodzi
synkowi robili, ponieważ groził nam konflikt. W innym wypadku nie oznaczają grupy

Gość jeśli o mnie chodzi
co z tego, że robili, jak źle. Ja miałam w książeczce wpisane A rh +, a w ciąży powtarzałam i mam a rh -

Gość mnie 33 lata temu nie robili
i mojemu synkowi 3 lata temu też nie;)

Gość dchjc
tak. wychodząc ze szpitala nie wiedziałam jaka grupe krwi ma moje dziecko i nie dowiem sie dopóki sama prywatnie nie zrobie. Ja swoją grupe tez poznałam gdy byłam w ciąży - oczywiście prywatnie :\

Gość jola pommm55
DZIWNE ZE TO NIE RUTYNOWE BADANIA. NP DLA KOBIET W CIAZY TUZ W PIERWSZYCH TYGODNIACH PLUS BADANIE KRWI OJCA DZIECKA BY KONFLIKT WYKLUCZYC! CZRMU ZA DARMO TEGO NIE ROBIA.. BEZ SENSU

Gość ja dostalam zaswiadczenie
z grupą krwi jednego i drugiego syna, takze u nas robili i przyczepili mi ta kartke do ksiazeczki zdrowia małego.

Gość jola pommm55
O TO WIDZE ZE PORZADNY SERWIS U WAS BYL.. ALE W PANSTOWYM? JSLI TAK TO DZIWNE ZE TE SAME USLUGI BIE SA SWIADCZONE WE WSZYSTKICH SZPIATALACH. HMMM

Gość maria marysia
nie jest robione bo dziecku do 3 roku zycia moze sie zmienic grupa krwi! W ciele dziecka krążą hormony i nie ma sensu robić badania grupy krwi jesli nie ma pilnej potrzeby bo moze sie okazać ze za jakiś czas to badanie jest zupełnie nieaktualne.

Gość jola pommm55
TO DZIWNE ZE MATCE TYCH DWOCH CHLOPCOW DALI, ZMARNOWALI NFZ-OWSKIE PIENIADZE JESLI NIE BYLO TAKIEJ POTRZEBY ROBIC. NOC HYBA ZE BYLA TO INNA SPARWA. NIE WIEDZIALAM ZE GR MOZE SIE ZMIC WIEC W TAKIM WAZIE NIE WIDZE SENSU DLA WIDZIMISIE ROBIC TEJ GRUPY TAK MALYM DZIECIOM

Gość ja dostalam zaswiadczenie
tak w szpitalu państwowym,dokładnie w woj.szpitalu ginekologiczno-połozniczym:) pierwszy syn ma 4 lata i ma ta samą grupę krwi którą mam wbitana tym pierwszym zaświadczeniu, drugi jest jeszcze mały ale tez pewnie będzie miał tą która wyszła na badaniu a jest to ta sama grupa którą ma jego starszy brat:)

maria marysia JAKIM CUDEM MOŻE SIE DZIECKU ZMIENIĆ GRUPA KRWI HEHE NO CO TY,HORMONY ZA COS INNEGO ODPOWIADAJĄ NIŻ ZA MOŻLIWOŚĆ ZMIANY GR KRWI HEHE NIE ZNAM NIKOGO KOMU WYZNACZONO GR KRWI JAK BYLI MALI I SIĘ TO ZMIENIŁO HEHE ALE MOIM ZDANIEM POWINNI ROBIĆ TAKEI BADANIE KAŻDEMU DZIECKU,JA 24 LATA TEMU MIAŁAM ROBIONE TAKIE BADANIE,A WYOBRAŹCIE SOBIE ŻE JAKIEŚ DZIECKO ULEGA WYPADKOWI I TRZEBA NATYCHMIAST PRZETOCZYĆ KREW A NAWET NIKT NIE BĘDZIE WIEDZIAŁ JAKA TO GR KRWI... ja miałam wyznaczaną gr też w ciąży

Gość maria marysia
Ja pytałam kilka razy o tą grupę krwi i mi mówili że nie ma sensu robić, a już na pewno nie noworodkowi bo u niego krew może być zmieszana z krwią matki i wcale się nie da określić grupy bo może wyjść grupa krwi matki, a nie dziecka. Czynnika RH długo nie da się określić. Najlepiej robić po 3 roku życia, no chyba ze jest pilna potrzebna bo jakieś zabiegi, operacje czy coś no to wtedy robią ale to jest określenie tak na daną chwilę a nie na całe życie.

Gość maria marysia
a tu cytat z innego forum: "Synteza antygenów układu AB0 trwa do około 2 roku życia. Dlatego oznaczanie grupy krwi u noworodka jest niemiarodajne - antygenów jest mało, test może ich nie wyłapać i dziecko z grupą A/B/AB będzie miało grupę 0."

Gość jola pommm55
seleniko i tu rozniez sie spotykamyu. i odrazu ci musze odpowedziec ze w razie wypadku i tak nikt na slowno nie uwierzy jaka dziecko ma grupe krwi i tak jeszcze raz beda to badac przed podaniej jakiejkolwiek krwi wiec badanie na krew jest zbyteczne.