Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cafhhelate5555577

Excel.proszę

Polecane posty

Gość cafhhelate5555577

Nie wiem czy przebywają tu osoby znajace sie na rzeczy,ale mam problem bo musze zrobic jutro dokument w Excelu z funkcją jezeli i ta funkcja ma byc przydatna w zyciu...mozecie podrzucac dowolne pomysly. pomozcie mi bo nie mam do kogo sie zwrocic:(

Gość cafhhelate5555577
dzieki, nie musisz mnie od razu wyzywac. bylam juz na google i wszedzie ale potrzebuje doraznej rady ludzi.

Gość nik ci nie pomugł
sprecyzuj pytanie

Gość cafhhelate5555577
dowolny pomysl na arkusz kalkulacyjny. przydatny w zyciu np.obliczanie budzetu domowego-na takiej zasadzie

Gość nik ci nie pomugł
jak mam problem to modle sie do ducha sw by mnie oświecił http://www.youtube.com/watch?v=xbB2oDeoxg0&feature=related Excel może być stosowany do: * gromadzenia danych w formie arkuszy lub baz danych z możliwością formatowania i sortowania, * używania różnego rodzaju funkcji m. in. finansowych, matematycznych i statystycznych, * konstrukcji różnego rodzaje tabel, zestawień lub rachunków, oraz dowolnej ilości wykresów w arkuszu. Excel jest bardzo dobrym narzędziem w pracy biurowej. Program też jest powszechnie stosowany do opracowywania wyników róznych badań. Użytkownik w stosunkowo prosty sposób, (np.: korzystając z pomocy, kreatora wskazówek) może tworzyć własne wzorce tabel lub zestawień, które może dostosować do swoich potrzeb, oraz stopniowo uzupełniać i aktualizować. Komendy w Excelu mozna wykonywać na wiele sposobów ale generalnie program wymaga stosowania myszy. Korzystanie z klawiatury jest możliwe, ale jest uciążliwe, dlatego w tym informatorze będzie zazwyczaj pomijane. ziom2104 Rozwiązujący Aplikacja jest powszechnie używana w firmach i instytucjach, a także przez użytkowników domowych. Jej główne zastosowanie to dokonywanie obliczeń (np. wydatków) zestawionych w formie tabelarycznej. W tym użyciu mają zastosowanie liczne funkcje matematyczne, finansowe i bazodanowe dostępne w programie. Istotne znaczenie ma też półautomatyczne powielanie tworzonych formuł z zastosowaniem różnych wariantów adresowania (adresowanie względne, adresowanie bezwzględne, adresowanie mieszane). Microsoft Excel służy także do tworzenia wielu typów wykresów, przydatnych między innymi w fizyce, matematyce i ekonomii. Zawiera też system zestawiania raportów z użyciem tzw. tabel przestawnych, wykorzystywany przy wykonywaniu analiz biznesowych.