Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana ona

Mam jutro egzamin na prawko:( Pomozcie mi, bo mam problem ze swiatlami:(

Polecane posty

Gość dlkajfajfkajef
Jak masz pokazac i pozycyjne i mijania, to najpierw przekrecasz raz i pokazujesz pozycyjne (z przodu i z tylu), a potem drugi raz i pokazujesz mijania (mocniej swieca tylko z przodu). Przeciwmgłowych przednich nie ma na egzaminie. O ile w ogóle istnieją :D Tylne włączasz z mijania. Światła stop - prosisz egzaminatora o przytrzymanie hamulca, światła cofania - wrzucasz wsteczny. Sygnał dźwiękowy - wiadomo :D Z tym, że ja zdawałam na Clio.

Gość dlkajfajfkajef
I nie używaj żadnego 'krótkie, długie'. Światła mijania i światła drogowe (włączasz z mijania) i tyle. Tak samo na wskaźnik poziomu oleju nie mów inaczej, bo słyszałam różne określenia :P Przygotuj się na podchwytliwe pytania i komentarze. Instruktor mi opowiadał, jak egzaminator uwalił chłopaka, bo ten na polecenie 'proszę skręcic na najbliższym skrzyżowaniu w lewo' odpowiedział, że tu przecież nie ma skrzyżowania tylko rondo (rondo to nazwa umowna! prawidlowo jest skrzyzowanie z ruchem okreznym). No to egzaminator, że skoro nie zna podstaw z ruchu drogowego to mu dziękuje :P Ale to widac, że jakiś kutas. Mój był dośc wredny, podnosił na mnie głos, tak naprawdę mógł mnie oblac (1 nieudany łuk, raz nie włączyłam kierunku, powiedziałam, że do płynu hamulcowego zaglądamy :D, pojechałam w lewo zamiast prosto - tj. miałam jechac prosto, ale wbiłam się na pas skręcający tylko w lewo - wtedy się wkurwił) i ogólnie trzymał mnie na mieście ponad godzinę. Ale przyjechaliśmy do wordu i 'dobrze sobie pani radzi na drodze, wiec wynik egzaminu jest pozytywny... ale niech pani lepiej patrzy na znaki'. I tyle :P MYŚL POZYTYWNIE!!! mi nieźle latała noga...

Gość zestresowana ona
dlkajfajfkajef dzieki wielkie za nadzieje:D A ty te wszystkie bledy popelnilas i zdalas? Bo jesli tak to naprawde wszystko zalezy od szczescia

Gość zestresowana ona
podnosze, pocieszcie mnie ludzie:P Bo, ze zawale to wiem, ale modle sie by chociaz luk przebrnac

Gość dlkajfajfkajef
tak, mimo, iz wydawal sie wrednym chamem :P powodzenia i sie nie stresuj!

Gość zestresowana ona
nie dziekuje:) ale wiem, ze nie zdam, bardziej niz tym egzaminem stresuje sie inna sytuacja zyciowa i mysle ze bedzie to mialo wplyw na egzamin