Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czytelniczcka niedzielna

Od jutra bede czytać biblie!

Polecane posty

Bo mnie zaciekawiła jako opis pradawnych dziejów.

Szczególnie stary testament mnie zaintrygował mimo ze nigdy go nie lubiłam, wolałam nowy.

Ja używam przekład ewangelicki "Biblia Gdańska"

Ale ja nie katoliczka, czytałam z ciekawości i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że - w moim mniemaniu - chrześcijaństwo to bzdura ;)

Gość ko ni ec św ia ta
czytaj przepowiednie bo nastąpi zagłada a ty nie wiesz gdzie sie schować a wiesz że niemców zostanie tyle co pod gruszą a już zaczynają padać,ale rodowici niemcy to polegli pod stalingradem,a lady zamieszkują już przebierańcy.

JA tez nie jestem katoliczką, Chrześcijanką bewyznaniową jestem. A biblii nie mozna rozumiec doslownie.

Właśnie nie próbowałam tego zrozumieć dosłownie. Uważam to za książkę fantasy ciekawej konstrukcji i kto wie, czy nie w tym celu została stworzona? :D

2 Jedni drugich brzemiona noście, a tak wypełniajcie zakon Chrystusowy. 3 Albowiem jeźli kto mniema, żeby czem był, nie będąc niczem, takiego zawodzi własny umysł jego. 4 Ale każdy niechaj własnego swego uczynku doświadcza, a tedy sam w sobie chwałę mieć będzie, a nie w drugim. 5 Albowiem każdy swoje własne brzemię poniesie. List do Galatów rozdział 6. Jakie fragmenty lubicie najbardziej Wy?

Księga Koheleta Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem: Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania tego, co zasadzono, czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania, czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsów, czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot cielesnych i czas wstrzymywania się od nich, czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania, czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia, czas miłowania i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju. Oczywiscie , ze Bilblii nie czyta sie dosłownie, ona w znacznej mierze operuje alegorią, ważny jest tez kontekst historyczny w jakim powstawały poszczegolne czesci, kulturowy itd, itp A poza tym to fantastyczna literatura :)

POdnosze.

Nie mam biblii w domu, a czytałam tylko jak xionc kazał na religii :classic_cool:

Gość Nie posiadam Bibli niestety
Gdzie moge zakupić?