Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mokraaa włoszka

do kogoś pobożnego i znającego się na rzeczy

Polecane posty

Gość to nie grzech :-)
nigdy nie jest grzechem modlić się, nawet jak na kiblu siedzisz. Serio.

Gość AAniaa992
Bez przesady.

pytam, bo kiedyś ksiądz powiedział na kazaniu "że nie ma wiekszego grzechu niz modlic sie na leżąco, że to brak szacunku do Boga i obrzydliwe lenistwo" nie wlicza się to oczywiście chorych itp. a ja chciałabym dziś sobie odprawić ostatnią majówkę ale pod kołderką bo zwyczajnie nie chce mi się klęczeć

Gość Nie mam kasy na wlasny kat:(
nie wiem co ci odpowiedziec. Ja tez nieraz modle sie na lezaco, sama zastanawialam sie czy to grzech?

Hej włoszka, też nad tym myślałem byłem pewnego razu na spotkaniu gdzie taka babcia wspominała (jeszcze jak była studentką) swoje wypady w góry czy kajaki z Karolem Wojtyłą no i właśnie była taka sytuacja że on zwrócił uwagę kolesiowi który ostentacyjnie klękał, podczas gdy inni już leżeli w śpiworach, aby ten nie był bardziej religijny od Papieża i pomodlił się już przed snem normalnie leżąc. Tak więc to ważne było dla mnie, dlatego też Tobie odpisuję :)

dziękuję Ci za ten wpis :) mimo to nie chciałam urazić Boga i pomodliłam się na klęczka. Chociaż bywało, że już przed snem, leżąc w łóżku zmawiałam różaniec, koronkę... w intencjach, które zostały później wysłuchane. jeszcze raz dzięki :)