Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam, chciałam się podzielić z wami moimi zmartwieniami bo nie wiem co zrobić. Okres , na dzień dzisiejszy spóźnia mi się 11 dni. Zrobiłam test ciążowy dwa dni temu i wyszedł pozytywny ( druga kreska pojawiła się po długim czasie) , dziś rano test powtórzyłam i wynik negatywny ... Nie wiem co myśleć, mam zamiar zadzwonić dziś do ginekologa i się umówić na wizytę i mam nadzieję że się wyjaśni. Dodam że wraz z chłopakiem gdy uprawialiśmy seks to na początku chwile bez prezerwatywy a potem zawsze ale to zawsze zakładał.

Gość logiczne ze jak
ci sie sie spoznia az tyle a test wyszedl pozytywny to jest ciaza skoro uprawials sex bez zabezpieczenia a czasem testy negatywne wychodza idz na bete i do gina bo tu nie ma wózek i jasnowidzów

Nie sądzę że są tu wrózki, więc nie musisz tak niegrzecznie się wyrażać. Być może ktoś był w podobnej sytuacji.

Gość niekoniecznie...
wynik testu powinien być odczytany po kilku minutach (czas masz podany w instrukcji), raczej nie powinnaś brać pod uwagę wyniku pozytywnego, który ukazał się po dłuższym czasie.... Czasem okres spóźnia się, bo bardzo chcesz lub bardzo nie chcesz być w ciąży.... Najlepiej iść do laboratorium i zrobić badanie poziomu beta hcg z krwi. Ewentualnie do ginekologa - jeśli to ciąża, to pewnie będzie już coś widać

Gość adinnnaaa
ale ten pozytywny po jakim czasie ci wyszedl?

Gdy ten pozytywny zrobiłam to czekałam i czekałam i przez 15 minut tylko jedna kreska. Więc go odłożyłam i może po dwóch godzinach albo dłużej patrzę i taka jaśniuteńka bardzo, druga kreseczka.

Gość logiczne ze jak
abcd_ niestety nie bede bo ja akurat w przeciwienstwie do ciebie staram sie o dziecko swiadomie!!!

Gość Agggaa255
Stawiam na ciążę :) Gratulacje ;)

No wybacz ale to nie moja wina. Nie musisz swojej złości na innych wyładowywać. Poza tym gdzie napisałam że to nie chciane dziecko ? Nie planowałiśmy fakt ale jeśli będę w ciąży to będziemy szczęśliwi.

Gość adinnnaaa
a dlaczego nie czytalas intrukcji? przeciez tam jest jasno napisane ze do 15 min wynik jest wazny. w ciazy na 99% nie jest. ewentualnie dla pewnosci zrob jeszcze jeden test, ale wynik odczytaj w odpowiednim czasie.

Gość wróżka i jasnowidz
nie jesteś w ciąży.

Czytałam instrukcję i właśnie się zdziwiłam że potem nagle ta kreska się pojawiła. Pójdę w piątek do lekarza. Jednak wciąż nie mogę znależć powodów dlaczego okres mógłby mi się spóźniać.

Gość duzooooooooooooooooo
powodów moze byc tysiace moze masz problemy hormonalne itd itd itd...

Gość adinnnaaa
kazdej kobiecie to sie zdarza. pewnie powod jest błahy

W piątek mam nadzieję wszystko się wyjaśni. ;) Dziękuję ! ;)