Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjkklhjk

ALIMENTY - MOŻLIWA PRACA I NAUKA JEDNOCZEŚNIE?

Polecane posty

Gość gjkklhjk

Witam, mam 19 lat, moi rodzice są rozwiedzeni. Przyznano mi 300 zł alimentów. W maju skończyłam liceum, planuję dalej się uczyć w policealnym studium - jest to szkoła niepubliczna, jednak z uprawnieniami szkoły publicznej, czyli będę mogła otrzymać zaświadczenie o kontynuowaniu nauki. We wrześniu kończą się alimenty, w sierpniu będę musiała złożyć papiery o ich przedłużenie na kolejny rok. Zajęcia w tej szkole odbywają się popołudniami. Chciałabym podjąć pracę. Jednak są pewne problemy: - jeśli zarejestruję się w Urzędzie Pracy i uda mi się ją znaleźć, to czy pracując i ucząc się jednocześnie będę dalej otrzymywała alimenty? - razem z mamą dostajemy dotację na mieszkanie, ok. 40%. Jeśli podejmę pracę to dotacja też przepadnie? Dzięki z góry za pomoc. ;)

Gość gjkklhjk
podnoszę ;)

Gość gjkklhjk
nikt nie wie ? :(

Gość z tego co wiem to
alimenty przepadną jesli jestes zatrudniona więcej niż rok.Tak mi mówiła adwokat.Czyli jesli bedziesz miała umowy to rób przeerwy.Co do dodatku ja po podwyzce alimentów i przekroczeniu tych najnizszych dochodów9dodatki mają troche wyższa kwote na osobę niz normalnie mops) to straciłam dodatek.Najlepiej przelec sie do darmowej adwokat w mopsie.