Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugie dziecko

Drugie dziecko a nowa praca

Polecane posty

Gość drugie dziecko

Niedawno straciłam pracę (30.04.2011) tzn umowa wygasła i nie została przedłużona, chociaż szef zarzekał się, ze mi ją przedłuży i to nawet od razu na czas nieokreślony... W międzyczasie zaczęliśmy się z mężem starać o drugie dziecko. Może to było trochę głupie, bo chcieliśmy poczekać, aż będę miała umowę na czas nieokreślony, ale baliśmy się, że będzie tak jak w przypadku córeczki-że będziemy się bardzo długo starać. Wczoraj byłam na rozmowie o pracę i tamten właściciel powiedział, że bardzo dobrze wypadłam, i że raczej mam tę pracę. Jeszcze w tym tygodniu mam przyjechać na dzień próbny, a od przyszłego zacząć pracować. Wszystko niby super, ale czuję, że tym razem udało się szybciej i jestem w ciąży. Nie robiłam jeszcze testu, bo chce troszkę poczekać. I moje pytanie - co zrobię jeśli okaże się, że jestem w ciąży a tu nowa praca. I jak powiedzieć przyszłemu szefowi, że ledwo zaczęłam a już w ciąży...:(

Gość drugie dziecko
doradzi mi ktoś??

Gość wróżka i jasnowidz
a zamierzasz pracować w ciąży czy iść na L4? Jeśli pracować, to poczekaj do 4 miesiąca i wtedy powiedz, jak pracodawca zobaczy że się nie migasz od pracy i nie zasłaniasz ciążą, wszystko powinno być ok.

Gość bukaaa
Moja siostra miała taką samą sytuację. Jak szła na drugą rozmowę, to powiedziała wprost, że jest w ciąży. Pracodawca nie robił żadnego problemu pracowała do porodu i po macierzyńskim wróciła do pracy.