Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o jakieś rady

KOT PERSKI A DZIECKO??

Polecane posty

Czy ktoraś mama ma takiego kotka i przy tym dziecko? Czy te koty akceptują dzieci? A i mam jeszcze pytanie, czy ten kotek ma sierść czy włos/włosie (nie wiem jak sie to pisze)? Dziękuje za odpowiedzi.

Gość ja mam dziecko
i trzy koty, długowłose maine coony :) dziecko alergii nie ma

Gość kirek12345
kota spalić bahory oddac do adopcji i po kłopocie :)

Ale perskie koty masz? A miałaś wczesniej koty a potem dziecko? Koty są młode czy stare? Bo ja mam dziecko i mysle o zakupie tego kota, ale nie wiem czy one są dobre dla dzieci. No i czy sie lenią

Gość LunaLunaLuna
a w jakim wieku masz dziecko?

dwa lata

Gość ja mam dziecko
każdy kot się leni dosłownie i w przenośni :) w moim domu koty były od zawsze, najmłodsze dziecko ma pół roku

Gość Amjt
Ja mam psa i kota. I szlak mnie trafia kiedy wszędzie dookoła pełno jest kłaczysków. kot ma 16 lat pies 5 lat a dziecko 3.

Gość gkjl;h
persa trzeba wyczesywać, jak dziecko nie ma alergii na kota, to na persa nie będzie miał, kot jak kot, tylko z dłuższą sierścią.

Gość gkjl;h
2 lata to fatalny wiek na kupowanie kota. dziecko nie rozumie, że to żywa istota i że trzeba z kotkiem delikatnie, żeby go nie "uszkodzić".

pers oprócz sierści ma podpuch, który zawsze się kołtuni, do tego gdy się "myje" to zbija ten podpuch we wspomniane kołtuny jeśli chcesz mieć zadbanego persa to na dziecko czasu mieć nie będziesz moja kocica została potraktowana maszynką do golenia, nie dało rady tego wyczesać :( persy generalnie mają wszystkich w tyłku, więc dziecko, koń, czy pies nie robi na nich wrażenia kot ma się nażreć - darmozjad jeden ;), wyspać i drapać, najlepiej nową kanapę proszę nie pisz kotek, bo to bydlę rośnie na potęgę i robi się (czasem) złośliwy sierściuch ;) osobiście odradzam persa

Gość ojafhuskdhfgvsdh
To jak napisze tak.... mam persa od 6 lat , dziecko w wieku 1,5 roku i wczoraj pierwszy raz kot zatakował mi małego, całe szczescie posiekał pampersa a nie nózki, wystraszyłam się strasznie i nie wiem co dalej...dzisiaj na razie zachowywał się ok