Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka_z_wwa

BabyShower - miałyście ?

Polecane posty

Gość Kaśka_z_wwa

Cześc, ostatnio jest modna n aimprezy w stylu baby shower, czy wy miałyście taką impreze ? Ja się ciągle zastanaiwam znalazłam wiele fajnych dekoracji w sklepie godana, oraz przejrzałam na innym formum przepisy na fajne potrawy i w sumie chyba mam ochotę na taką impreze. Podzielcie się opiniami i doświadczeniami - z góry dzieuje :)

Nie znam żadnej dziewczyny która by miała babyshower, albo pępkówkę :) Ale bardzo bym chciała mieć, to musi być super:)

ja mialam ale mieszkam w stanach wiec to tutaj normalne. nie wiem prawde mowiac jak to sie w pl przyjmie. nawet nie wiedzialam ze taka moda wchodzi. duzo ludzi pewnie to odrzuci jakoze przyszlo ze stanow. ogolnie fajna impreza no i dostajesz to co sama wybralas a nie po porodzie np. mase spioszkow w podobnym rozmiarze.

Gość Krolewna B
o ja tez nie wiedzialam, ze do Polski juz babyshower sie wprowadza. Tez mieszkam w Stanach i bylam na kilku takich imprezach. Jestem obecnie w ciazy i nie planuje organizowac babyshower dla siebie... co innego dla kogos jako niespodzianke, ale to inna sprawa. Szczerze mowiac nie jestem zwolenniczka tego typu imprez. Wedlug mnie glownym celem osob, ktore to organizuja dla samych siebie jest zgarniecie jak najwiekszej liczby prezentow (ktore oczywicie wczesniej zostaly wybrane przez przyszla mame)...

Ja mieszkam w Austrii ale nie spotkałam się tu z takim świętem jak to , wiem o co w tym chodzi ale według mnie to trochę jak naciąganie gości imprezy:D ..chociaż zależy jak się do tego podchodzi, jeżeli każdy może kupić co chce i sprawić tym przyjemność przyszłej mamie to ok tyle że trzebaby zrobić jakąś listę i się informować z innymi żeby prezenty się nie powtarzały (100 śliniaków i dwa podgrzewacze do butelek;) )

Gość Krolewna B
"Naciaganie"- dobre okreslenie.. zgadzam sie, tym bardziej jak slysze, ze jedna z moich kolezanek planuje impreze na ponad 60 osob...

i dlatego wg mnie babyshower powinno być organizowane nie przez przyszłą mamę, ale przez gości. Taka impreza-niespodzianka. Przychodzi, kto chce, kupują anonimowo i sami wszystko ustalają. Dzięki temu nie tylko kobieta w baaardzo zaawansowanej ciąży nie bedzie musiała godzinami szaleć w kuchni, ale również osoby organizujące nie bedą musiały czuć takiej presji na sobie, by wywrzeć wrażenie super prezentem itd. W końcu przyjęcie będzie czescią prezentu, a pani w 8miesiącu większość wyprawki już pewnie ma, więc zakup prezentów zazwyczaj ogranicza się do góra 50 zł na osobę :)

60 osób! To ładnie nazbiera;D. Zresztą jak dla mnie większa satysfakcja jest z tego kiedy sama sobie coś wybiorę i kupię , to sa własnie takie fajne momenty kiedy możan samemu pobuszować po sklepach (ja robiłam to z mężem) , często smieszyły nas malutkie ubranka na rozmiar 46 jak dla krasnoludka:D i to są wspólne chwile. Taka masówka i prezenty dosłownie od tylu osób to męczarnia według mnie, przecież trzeba to wszystko gdzieś upchać , poukładać noi poprać a tak człowiek sobie kupi tyle ile potrzebuje i takie jakie mu się podobają .