Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynam się martwićććć

Będę młodą mamą i mam kilka pytań do mam

Polecane posty

witajcie piszę tutaj ponieważ nie mam z kim innym porozmawiać. Termin mam na 4 sierpnia mam kilka pytań na które mam nadzieję mi odpowiecie ? była bym bardzo wdzięczna :) 1 co ile godzin trzeba karmić butelką noworodka ? 2 jakie butelki i smoczki najlepiej kupić ? 3 ile zjada takie maleństwo ? 4 czy mogę mleko wybrać sama ? czy muszę iść do lekarza ? 5 jak często należy zmieniać pampersa ? 6 po jakim czasie po powrocie ze szpitala może odbyć się pierwszy spacer ? 7 czy takie malutkie dziecko może mieć odkryte nóżki i rączki ? czy musi mieć długi rękawek ? 8 Jaki rożek najlepiej kupić ? (proszę o linki z allegro) 9 ile należy kupić par śpiochów kaftaników pajacyków itd ? 10 co myślicie o tym wózku ? http://allegro.pl/raf-pol-wozek-fenix-3w1-gleboki-spacer-fotelik-i1621821780.html

up żadna z mam mi nie odpowie ?

Gość lllissss
wozek za ciezki i drogi jak na takiego malo praktycznego dziwolaga

Gość lllissss
karmi sie kiedy dziecko jest glodne, przewija jak pampers mokry czyli np co 2 h, z zcasem zadziej mozna,butelki- np.avent, czy dr,brown

Gość lllissss
co do zjadania to roznie -ok.40 ml , jak cieplo to od razu mozna spacerowac, co do ubranka to trzeba sprawdzac na pleckach czy cieplo czy zimno dziecku

1. Zależy od dziecka - jak jest głodne będzie płakało, wierciło się - ale myślę, że jakieś 3h 2. najzwyklejsze na początek, np. canpol - ja takich używałam przy swojej dwójce 3. zależy od dziecka, ok. 40-50ml - może nawet mniej 4. możesz, dopiero, gdy będą problemy wybierzesz się do lekarza 5. jak będzie mokry :) 2-3 godziny, może nawet więcej 6. gdy będzie cieplutko, 2 tygodnie to max :) 7. wszystko zależy od pogody - generalnie dziecko ubiera się tak jak dosrosłych + cieniutką warstwę więcej, sprawdzisz na karczku :) 8. z 5 komplecików - nie więcej, bo dziecko szybciutko wyrasta 9. zaraz znajdę :) 10. wózek bardzo ładny - mieliśmy podobny, ale zdecydowanie tańszy :)

to jaki wózek mi polecasz w takim razie ? i cena do 1000 zł nie mam zamiaru wydawać na wózek więcej niż 1000 zł

Gość lllissss
ja gondoli nie uzywalam-maly nie chcial jezdzic, wiec jezdzil w foteliku wpinanym w stelarz i na ogrodzie lezzal w bujaczku, a na wyjscia z czasem bralam nosidelko- wiec na dobra sprawe(mieszkam w miescie)kupilam spacerowke parasolke z wpinanym fotelikiem i jestem zachwycona bo maly ma 2 lata a spacerowke nadal uzywam, byla tania, chyba z 300zl, firma century trawel system

Gość dewewedw
10,wózek brzydki i tandetny 2,sporo kobiet poleca tommee tippee 1,3,4, na te pytania odpowie ci połozna w szpitalu-zapytaj po porodzie 5,tak czesto jak bedzie zużyty- o szczegoly pytaj położna 6,jeśli chcesz to choćby po 3 minutach 7,zależy od pogody 8,wybierz taki jaki tobie się podoba, najlepiej z wkładem kokosowym(usztywniany)-jest niewiele droższy a jakby co to można wyjąć 9,nie wiem jak duże bedzie twoje dziecko-hmmm na 56 po 3-4szt kazdego, na 62 po 5, jak co to dokupisz

Gość lllissss
a wogole to jestem zwolenniczka uzywanych wozkow-wiec gondole bym kupila tania i uzywana bo tylko jest na pare mcy jak juz

Gość lllissss
a spacerowki sa takie rozkladane na plasko

i głowa do góry - poradzisz sobie, nie może być inaczej! Parę dni i sama "nauczysz się" swojego Dziecka :)

atramka bardzo ci dziękuję za odpowiedzi a jaki ty kupiłaś wózek ?

co do wozka, trzeba sprawdzic jeszcze w sklepie jak się prowadzi i jaki jest ten fotelik samochodowy, czy ma odpowiednie badania...

Gość lllissss
badania do fotelika???to wiadomo ze maxi cosi itp za 500 zl maja najwyzsze, byle byl pozadny, te badania to o kant d rozbic, mowie z doswiadczenia....aczkolwoiek maxi cosi to moj ulubiony

Na co teraz zwróciłabym uwagę kupując wózek? Ważne żeby miał pompowane koła (to moje zdanie) i teraz może wybrałabym nieco wyższy, ale wtedy liczyliśmy się z kasą i wybraliśmy taki - ale tak jak mówię, byłam zadowolona z niego :)

1-co 2-3 godziny. 2-Avent 3-90-120 ml 4-powinnaś poradzić się pediatry. 5-co 3 godziny,jeśli ma kupe natychmiast. 6- jeśli jest ciepło,po tygodniu. 7-raczej nie. 8-ja nie mialam 9-0k 10 sztuk. 10- wózek super,mam podobny. Pozdrawiam.

Gość mamuśkaMałejZuzi
wózek warto kupić, bardzo ciekawa opcja oparia w gondolce!!!ja mam podobny wizualnie coneco toledo, ale be reg.oparcia w gondoli, a moja niunia ma teraz 6 mcy i musimy spacerować w foteliku(nie polecam bo dziecko mocno się poci od styropianu), bo w gondolce nie chce, a na spacerówkę jest za malutka. więc ten co wybrałaś jest ok!

skowroneczej jesteś? W jaki sposób udało Ci się tak schudnąć???