Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przepisyprzepisygotowanie

Wpisujmy proste, szybkie i smaczne przepisy na dania obiadowe:)

Polecane posty

Zapewne bywają dni, kiedy mamy mało czasu a chcielibyśmy zjeść ciepły obiad. Wpisujmy tutaj szybkie przepisy na dania obiadowe. Na początek podam dwa: 1. Gotujemy makaron-najlepiej kokardki lub rurki, Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy cebulkę i szynkę lub boczek a jak się już podsmażą dodajemy krojone na pół czarne oliwki. Na patelnie wlewamy śmietanę 18% oraz roztapiamy mały trójkątny serek śmietankowy. Wrzucamy do patelni makaron, mieszamy i podajemy sobie z parmezanem a jak ktoś lubi może dodać suszone pomidory. 2. Bardzo podobny do pierwszego ale nieco z innym smakiem. Gotujemy makaron-tutaj najlepiej świderki. Na masełku podsmażamy cebulkę, szynkę oraz pieczarki. Dodajemy odcedzony makaron i również przez kilka minut smażymy doprawiając solą, pieprzem, oregano. Pod koniec wrzucamy dwa jajka i krótko mieszamy. Jak ktoś zna jakieś proste i smaczne przepisy na dania obiadowe niech napisze:)

Gość A,N.ALI i ZAtOr,. .
kartofle z kefirem

Gość mistrzyni ziemniakow
A ja mam pomysł na ziemniaki: Młode kartofelki obieramy, gotujemy 12 min w wodzie, wyciagamy, przekrawamy na pół, prószymy pieprzem, solą morską, dodajemy gałązkę tymianku i większą ilość masla. Pieczemy 40 min w tem ok 220 C ! Pycha !

masłem polewamy ziemniaki?

Gość mistrzyni ziemniakow
Tak dokładnie, można równiez dodać czosnek jeli ktos lubi i cytryne. Sa naprawde pyszne!

super:)

Gość o rany-następna...
a ja właśnie zmiksowałam truskawki ze śmietaną i zajadam z makaronem :) pycha, przypomniało mi się przedszkole :P

Niestety ja nie zostałam wychowana na słodkich ciepłych daniach-po prostu nie przełknę... Pamiętam sytuację u rodziny, kiedy dostałam ryż z truskawkami... Wypadało posmakować i każdą łyżkę mieliłam w buzi a kiedy w końcu nie miałam miejsca i musiałam przełknąć... Stanęło w gardle i znów podeszło. No cóż różne są smaki

Gość topic678767
Ciekawy tobic:) chętnie jeszcze poczytam, niestety się nie podzielę doświadczeniami