Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oxi001450

co sie dzieje z moimi drogami rodnymi?

Polecane posty

Gość Oxi001450

witajcie Jest taka sprawa że podejrzewałam u siebie ciąze, poniewaz moja miesiaczka sie spozniala. Dzień przed wizytą u ginekologa dostałam krawawienia, Pani doktor powiedziała ze krwawienie wyglada na miesiaczkowe, ale kazała mi zapisać sie na usg narządów rodnych i na badanie poziomu testosteromu (poniewaz mam hirsutyzm, nieregularne miesiaczki itp - wgl od 2 miesiecy biore leki na niedoczynnosc tarczycy..). Zrobiłam tak jak kazała, dzisiaj byłam na usg dopochwowym. Pan doktor nie wykrył ciąży, chociaz nie byl pewny... (ale jakbym byla to bylby jakis 8-9 tydzien, wiec juz by bylo wszystko widac-tak mysle). Co wiecej okazalo sie ze na obydwóch jajnikach mam jakies pecherzyki i lewy jajnik jest powiekszony, jego wymiary to 2,5 x 4. Na dodatek wokół macicy mam duzo płynu. Doktor uważa, że jest to krew, poniewaz jak bylo widac na usg pulsowało... i jego zdaniem jeden z pecherzyków mógł pęknąć pod wpływem stosunku lub nacisku... Dodam ze boli mnie brzych: czuje jakby mrowienie w dole i kłucie. Dostałam skierowanie do szpitala, powiedzial ze powinnam sie zapisac nawet dzisiaj... I oni dokladnie sprawdza czy jestem w ciąży.. I chciałam zapytac czy jest mozliwosc ze jestem w ciąży , skoro wedlug mnie mam typowe objawy: nie mialam plodnego sluzu, od czasu do czasu miewam nudności, powiekszyl mi sie brzuch, wysoka tempka, czuje oslabienie, sennosc, mam uczucie pelnosci i nie mam apetytu (a zawsze ze tak powiem sie obżerałam ;d ). i jesli ktos bd cos wiedzial o tych jajnikach i macicy lub mial cos podobnego to niech napiesze.. PS: wiem ze troche sie rozpisalam, ale uwazam, ze jest to potrzebne :) mam nadzieje ze jednak komus bd sie chcialo to przeczytac :D

Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Jajniki plus hirsutyzm i nieregularne miesiączki->prawdopodobnie PCOS. Co do ciąży to gdyby to był 8-9 tydzień to lekarz by to zauważył.

Gość Oxi001450
PCOS - jajniki policystyczne? jak to sie leczy? Pewnie znacznie wpływa na plodnosc... ? hmm.. tylko martwia mnie te objawy ciążowe... Moje cykle nie trwaja wiecej niz 40 dni, a teraz mam 23 wiec powinnam miec przynajmniej namiastke płodnego sluzu. a czy ten płyn (krew?) kolo macicy, moze miec cos wspólnego z ciążą pozamaciczna?

Leczy się hormonami, dietą itp. Może mieć wpływ na płodność, ale nie musi. Wiele kobiet bez większych problemów zachodzi w ciąży, ciąża przebiega bez problemów, rodzą zdrowe dzieci. Co do ciąży pozamacicznej to nie wiem. Idź na te badania :)

Gość Oxi001450
nie mam wyjscia :( jak lekarz kazal sie stawic w szpitalu to tak zrobie, mam nadzieje ze nic groznego nie bd... :( dzieki za odp :)

Gość Oxi001450
tak wgl to po ktorym tygodniu lekarz moze wykryc ciąże?

Podobno 5-6 tydzień.