Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Problemovvva

Pierwsza antykoncepcja (Cilest) VS. Angina

Polecane posty

Witam kobietki :) Dzis mam pierwszy dzien okresu (który chyba przez angine przyszedl za wczesnie. Powinnam dostac 7-mego). Chcialam dzis zaczac brac tabletki antykoncepcyjne - Cilest (mój pierwszy raz z tabletkami :O ) Ale biore równiez antybiotyk na angine - Germentin (sklad: Amoxicillin. Clavulanic acid. Magnesium stearate. Talc. Povidone. Microcrystalline cellulose. Croscarmellose sodium. Triethyl citrate. Hypromellose. Ethylcellulose. Sodium laurilsulfate. Cetyl alcohol. Titanium dioxide E 171.) I tu pytania: 1. Czy fakt, ze okres przyszedl 6 dni za wczesnie ma jakis wplyw na dzialanie tabletek? 2. Czy choroba jak i antybiotyk który biore moze 'zniszczyc' prace tabletek anty? (Czytalam ulotki, niby pisze, ze nie powinno sie zazywac wraz z antybiotykami, ale tyle tych przeciwskazan, ze sama nie wiem, ktore brac na powaznie) 3. Czy bede bezpieczna juz od pierwszego dnia, dzis? (Tak czy tak nic sie nie szykuje dopóki mam okres, ale tylko sie upewniam. Prosze o porady, fakty, 'wlasne rozeznanie' jak i zwykle personalne opinie. Z góry dziekuje za odpowiedzi :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować