Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ninqa

Stanikowa pomoc

Polecane posty

Gość Ninqa

Witam forumowiczki :) Doradzcie prosze mi coś bo ogłupieję z biustem.. Jestem osobą dość wysoką (ponad 180) i lekko biusciastą - 82 pod biustem i 103 w biuscie. Wegług tabelek, zależnie od strony mam rozmiary większe niż D.. Pierwsze pytanie : jaki stanik powinnam nosic? (gorseciarka mi nie pomogla tylko przyniosla jakies okropne cos :() drugie: czy stanikami np z H&M'a mozna zniszczyć sobie piersi ?

Oczywiście, że masz miseczkę większą niż D :) Jeżeli pod biustem zmierzyłaś się ciasno, to zacznij od 75(34)F lub FF brytyjskiego, 75H lub I polskiego. Stanikami z H&Ma można zniszczyć sobie piersi bo: 1. Widziałaś tam taki rozmiar jak 75H? ;) Ja nie. Największa miseczka to D. Dlatego idąc do H&Mu kupujesz zły rozmiar (za duży obwód pod biustem, za mała miseczka, tam podejrzewam, że miseczka 85C lub 85D zmieściłaby Twój biust, ale obwód byłby dużo za luźny), a nosząc zły rozmiar niszczysz sobie biust, obwód nie trzyma, biust ucieka pod pachy, traci jędrność, fiszbiny go uciskają. 2. Byle jaka konstrukcja. W zwykłym sklepie odzieżowym nie będziesz miała super konstrukcji. Dobry stanik niestety trochę kosztuje, ale opłaca się :) Proponuję wybrać się do któregoś ze sklepów: http://stanikowamapa.prv.pl/ i chociaż poprzymierzać :) Nie wybieraj się właśnie do żadnych sieciówek, nie masz czego szukać też w Triumphie, bo wcisną Ci byle co w złym rozmiarze. Na początek proponowałabym marki brytyjskie (Freya, Panache, Curvy Kate). Polskie marki dopiero poszerzają rozmiarówkę i często jeszcze materiały nie są za dobre, konstrukcja jest niedopracowana. Wyjątkiem jest Ewa Michalak, jej staniki robią cuda z biustami (możesz zobaczyć w katalogu na www.balkonetka.pl ) ale rozmiar musisz wyliczyć sobie u niej na stronie. Jeżeli kalkulator wyliczy Ci 85C czy 80D, nie przejmuj się, staniki Ewy są ścisłe i nie ma potrzeby zaniżania obwodów, często należy go zawyżyć :)

Gość Ninqa
jej, wielki dzieki za linki, popatrze i poszukam :)

Gość racja słuchaj się Głaszczki
jak masz pieniążki to kup sobie coś dobrego , ja swoją drogą taniego szukam