Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziob

DZIELNICOWY????PROSZE O ODP.

Polecane posty

Mam pytanie, po co dzielnicowy przychodzi i sprawdza czy ktos mieszka w danym miejscu? czy oni chodza we dwoch? czy chodzi o jakies problemy? bardzo prosze o odpowiedz.

Gość od tak sobie nie chodzi
na pewno nie. pewnie kogoś sprawdza z jakiegoś powodu

ale z jakiego? czy powod moze byc powazny? ja sie od razu denerwuje... :( ze cos sie dzieje niedobrego .... :(

Gość powiedz zeby podala ci
a co Ciebie sprawdzili?

Gość ale do ciebie przyszedł?
Mój znajomy kupił kiedyś mieszkanie z rynku wtórnego, mieszkanie wcześniej należało do dość majętnych ludzi, którzy odziedziczyli je po rodzicach i wynajmowali przez dłuższy czas różnym ludziom (3 pokoje, w każdym kto inny, zmieniali się przez kilka lat, więc sporo osób się przewinęło). Jakiś czas po zakupie ekipa remontowa poinformowała, że była w mieszkaniu policja, pytali o jakiegoś typa, ale ekipa nic nie wiedziała, więc dali numer właściciela, czyli tego mojego znajomego. Zadzwonił do niego dzielnicowy i poprosił o przyjście na komisariat, znajomy poszedł, tam go zapytali o tego typa - którego on oczywiście nie znał i sprawa ucichła. Więc mogą kogoś szukać, ale wtedy pytają o konkretną osobę.

mi sie to od razu kojazy ze cos z sadem zwiazane lub policja... :(

no przyszedl do mnie i zapytal sie czy tu mieszka taki i taki, a mieszka, wiec pytam o co chodzi? a on a ze nie wie o co chodzi tylko kazali mu sprawdzic czy tu mieszka, wiec dalej pytam ale o co chodzi, a on a czy jest tutaj zameldowany, a nie jest i to tez powiedzialam, wiec on na to ze moze ustalaja adres, bo moze cos przyjdzie na ten adres, nie dziwne?

Gość pewnie się gdzies nie stawił
np na rozprawie w sadzie - u mnie byli i pytali o poprzednich właścicieli mieszkania, okazało się, ze facet miał być świadkiem w sprawie i się nie stawił.... był jeszcze zameldowany pod moim adresem, dlatego przyszli do mnie - po prostu powiedziałam, że tu nie mieszka i już o nic więcej nie pytał, podziękował i poszedł.

Gość pewnie ustalają
adres dla sądu. kiedyś pracowałam w sądzie i pisałam takie zarządzenia sądu do policji w celu przeprowadzenia wywiadu potrzebnego do sprawy sądowej

a w ilu oni chodza? bo u mnie byli we dwoch, a oni aresztuja ludzi?

Gość pewnie ustalają
a to w ilu to nie wiem. najpierw musi sie odbyć sprawa żeby mogli zaaresztować. bez powodu nie aresztują :D weź się nie martw na zapas. a kogo chodzi, czy ta osoba nic nie wie czego to może dotyczyć?

Gość łłoo matkooo
oj moze cos ustalaja, zapytaj sie tej osoby, o ktora pytali o co chodzi. najszybciej sie dowiesz.

no wlasnie ta osoba tez nie ma pojecia, a ja sie od razu martiwe jak neiw iem i wyobrazam nie iwem co :( ale wasze wypowiedzi mi pomagaja.... ze uwazacie ze poprostu cos ustalaja, bo ja to od razu mysle ze aresztuja....

Gość ale jak zajebiście
a co Ty nie aresztują od tak sobie.

a czy jesli chodziloby o cos powaznego to chodzilby dzielnicowy czy od razu policja?