Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionamaturzystka

drodzy studenci mam do Was pytanie

Polecane posty

Gość zagubionamaturzystka

odnosnie rekrutacji na studia. mozecie powiedziec jak to bylo z Wami? oplaty za studia dokonuje sie za kazdy kierunek odzdzielnie, ale mam pytanie, trzeba tego dokonac dopiero po otrzymaniu swiadectwa maturalnego i wpisaniu wynikow do irk? czy mozna pozniej. i znalazlam cos takiego w intrenecie jak priorytety, powiedzmy ze przykladowo skladam na danej uczelni na prawo i psychologie, i dajmy na to ze wybiore prawo jako nr 1 i psychologie jako nr 2 (pod wzgledem checi dostania sie), i jak sie nie dostane na prawo a na psychologie bym sie ztymi wynikami dostala to i tak przepada mi ta mozliwosc bo i tak najpierw rejestrowane sa osoby, ktore wybraly psychologie jako nr 1 ( mimi iz mialyby gorsze wyniki ode mnie). soryy, ze tak glupio pytam ale juz sie calkiem w tym wszystkim pogubilam ;( aha i ostatnie pytanie na ile uczelni i kierunkow rejestrowaliscie i ile Wam kasy na to poszlo?

Ja akurat w osttaniej chwili zmieniłam zdanie, więc ominęło mnie to i jak jechałam na uczelnię ( prywatną) to po prostu zdałam dokumenty, sprawdzili i juz. Ominęła mnie opłata rekrutacyjna ( 300 zł ! ) i zostałam studentka. Łatwo się było dostac, ale połowa wiary nie doszła do pierwszej sesji

Gość moim zdaniem to dziwne że
trzeba przy rekrutacji deklarować, na co jeszcze się złożyło papiery i co by się bardziej wolało. Ale ja to dawno studiowałam i były inne czasy.

Ale w sumie tak jest, że wybierasz priorytetowy kierunek. Tak samo ze specjalnościami, ja miałam do wyboru 5 i wybrałam logistykę jako 1, ale gdyby coś nie wypaliło to przydzielili by mnie do 2 wybranej. Albo seminarium, ileś do wyboru i tak samo to wygląda.

Gość jateznicniewiem
a ja za pytam z drugiej strony niz koleznaka. jesli np. na 1 miejscu bede miec anglistyke, a na drugim lingwistyke, i jesli punktow starczyloby mi na oba kierunki, to czy jesli mam na 1 miejscu anglistyke to jakbym zmienial zdanie i wolalabym tę lingwistyke to juz mi przepada, bo mialam ja 2 miejscu??

Gość WŁASNIE JAK JEST Z TA OPŁATA??
kiedy trzeba ja wpłacać???Jak sie ma wyniki juz??