Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaa19

CZY MOGĘ ZA TAKIE COŚ ZASKARŻYĆ LEKARZA ?????!!!!!!

Polecane posty

Gość onaaaaaa19

Moja mama we wtorek miała usuwaną macice bez przydatków wczoraj późnym wieczorem dzwoniła do taty że bardzo źle się czuje i ma silne bóle głowy oraz nudności jakąś godzine później zadzwoniła przerażona że czuje że serce jej staje i żebyśmy szybko przyjechali...tata odrazu kazał mi się biegiem ubierać i szybko do samochodu podczas jazdy tata rozmawaił z pielęgniarką z oddziału i informowała nas że do mamy miała przyjść kardiolog i zawieźć ją na EKG okazało się że Anestezjolog z nocnego dyżuru nie zaglądając w karte mamy w której były wyraźne informacje na które leki mama ma silną alergie kazał podać jej taki właśnie lek przy czym na szczęście po interwencji kardiologa i podaniu leków mamie nic się złego nie stało i dziś czuje się już lepiej. Czy za taką niekompetencje lekarza i lekceważenie ważnych informacji możemy zgłosić skarge na tego lekarza ?

Gość Matka gimnazjalistki
prowo

mozna, zwlaszczaze ze w karcie klinicznej byl zapis o niestosowaniu lekow...zapis ten powinien bys wyewidencjonowany na kolorowe w specjalnej rubryce...popros szpital o kopie karty klinicznej mamy i porozmawiaj z adwokatem

Gość onaaaaaa19
ciocia mi mówi że z nimi i tak nie wygramy ale, przecież przez ich lekkomyślność moja mama mogła stracić życie ja im napewno tego nie daruje !!!

mozesz zaszkodzic bo takie zaniedbanie ze strony sluzby medycznej nie jest male, na szwank zostalo narazone zdrowie pacjenta przez zaniedbanie lekarza...w ciagu 14 dni powinni ci dac z obowiazku kopie karty mamy a tam masz wywiad lekarski w momencie przyjecia- wiec nie powinno byc z tym problemu aby pociagnac lekarza do odpowiedzialnosci