Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

absurdy yyyyyyy

jak urządzić wesele najmniejszym kosztem ???

Polecane posty

wiadomo zespół musi być -->moja opcja zamiast jakieś badziewnej orkiestry zespół discopolowy sukienka --> wypożyczenie bedzie tansze garnitur --> kupi się na targu jedzenie --> kucharka bierze 2.000 a nie catering za 10.000 lista osób dzieki kucharce bedzie wieksza boprzeciezn nie trzeba bedzie płacić 120 za osobę lub 250 zł masakra;/ sala --> tu może remiza jakas na wsi ludziska poodychają świeżym powietrzem obraczki tu nie mam pomysłu kurde jedna chyba z 800 zł ;/ auto --> może kolega jechać z tym ,ze tutaj wypożyczenie auta nie jest drogie 100 za godz ..tylko nie wiem jak długo ono ma tak świecić swoim wyglądem kamerzysta--> ..hmm ..??nie wiem jakie sa ceny fotograf ..zrezygnować ?? zdobienie kościoła odpada !!! ksiądz --> tez , w zakonie co łaska a ten sobie życzy 1.000 zł i organista z 500 zł tutaj myślę o skrzypcach grających pięknie w kościele 100 zł godz lub wypożycznie alkohol ..--> z hurtownii fryzura i makijaż, paznokcie ..--> zaprzyjażniona kosmetyczka tort weselny ..cena ??? nie wiem zaproszenia z 2 zł chyba jedno ?? wino hurtownia?? placki cukiernia lub własny wypiek?? jakieś pomysły??

Gość ja bym proponowała
DJ zamiast orkiestry, zagra ci co chcesz i bez fałszów, a bierze mniej niz orkiestra

Gość ja bym proponowała
weź lepiej fotografa niz kamerzyste

Gość ja bym proponowała
zaproszenia b. ladne sa juz od 1 zl na all z personalizacja

Gość ja bym proponowała
obrączki, jak macie własne złoto, jakieś stare kolczyki czy coś to obniża ich cene

Gość effy.
jesli wezmiesz ślub w innym dniu niż sobota, to wszedzie bedziesz mieć zniżki - sala kamerzysta fotograf dj. Poszukaj jedynie :) My bierzemy ślub w niedziele - sala zamiast 150 zł od osoby płacimy 120, kamerzysta/ fotograf - 1100, dj zamiast 1500 płacimy 1100 i to bardzo dobry dj :) wódkę na promocji ostatnio spotkalismy 20 zł za 0.7 Stock brałam bez zastanowienia . Miałam dużo szczescia z tą wódką. Jak coś to rozglądajcie się w auchan :) Zaproszenia personalizowane - 1.10 /szt., :)

Gość impresja_12
obrączki ze śrubek od roweru..bedą udawać białe złoto..nikt się nie pozna :)

Gość kirek12345
najtaniej wyjdzie pozbierac koperty :)

Gość szafirek..
nie rezygnuj z fotografa, bo to pamiatka na całe życie! i zdecydowanie bierz DJ zamiast jakiegoś obciachowego zespołu. Możesz zamówić tylko tort w cukierni, a reszte ciast możecie upiec sami (babcia, ciocia, mama). Nie przesadzaj z ilościa ciepłych posiłków. Ja miałam 3 a i tak pełno zostało jedzenia.

no koperty oczywiście sa najbardziej wskazane , tylko licze się z tym ,że sa takie czasy jakie sa i raczej wielkiej kasy sie nie zbierze ! osoby które bede prosić na brak kasy nie narzekają ! wujek sam mi powiedział ,ze bysmy wcześniej powiedzieli bo trzeba naskładac normalne i naturalne nikt przeciez nie ma z dnia na dzień 500zł b o to chyba najmniejsza stawka 300 zł najnizej przynajmniej moim zdaniem !!! oczywiście zaproszenia na kopertach bedą podpisane i goście beda uprzedzeni o ich funkcji !!! wogóle na zaproszeniach mam zamiar napisać ,ze nie chcemy prezentów tylko pieniądze !!!!może to bedzie takie nie fajne ale szczerze określe żeby się nie głowili nad jakimś odkurzaczem ! żeby choć w połowie się zwróciło ,kasę przeznaczymy na otwarcie własnego biznesu więc nie chcemy żadnych urządzeń gosp.dom wogóle bez sensu takie prezenty! już mi się chce smiac jak bedziemy prosić i te sztuczne miny kuźwa .. u mnie raczej prosze lubiana część rodziny ale u mojego ech obce mi osoby !!!! a tak podsumowując to uważam ,ze wesele to jest jeden wielki cyrk nieuważam także ślubu dlaczego to robię ?? odp. prosta dla mojego narzeczonego , i bo tak trzeba najsmieszniejsze twierdzenie rodziców !

Gość wersalka
Najtaniej i najbardziej elegancko: W ogromnym ogrodzie zrobic wesele w stylu angielskim. Ogromne białe obrusy, stoły, ładne upięcia materiałów... Muzyka - DJ, wybrac opcje "złote, taneczne przeboje". Sukienka - nie musi byc długa, wystarczy biała w stylu koktajlowym, garnitur raczej lepszy :) wódki nie za wiele, za to winko;-) Trzy dania gorące. Ciasta - upiec samemu. Fotograf - tak. Kamera nie:) Na pewno gościom się będzie podobało, a i wesele zapamiętają na długo!

Gość ja polecam DJ.
Byłam już na dwóch weselach, na jednym mniejszym grał DJ, a na drugim na 150 osób orkiestra. I dużo lepiej się bawiłam przy DJ.

Wersalko, zejdź na ziemię! Pytanie pierwsze - skąd wziąć taki ogród? Pytanie drugie - stoły, obrusy - skąd to wziąć i ile miałoby to kosztować? Pytanie trzecie - czy masz wersję awaryjną na deszcz? Jeśli zadaszenie, to ile to może kosztować? Przy okazji - jak utwardzić nawierzchnię - trawę, jeśli akurat pada, a goście nie przyszli w gumiakach? Pewne rozwiązania chyba powinno się lepiej przemyśleć. Zgadzam się za to, że DJ zamiast pijanego zespołu, że sukienka krótka też wygląda pięknie, że nie trzeba zatrudniać zespołu kamerzystów, czy innych dostawców usług, (dekoratorzy itp.) których praca i tak idzie na marne. Ale kosztować musi. Wiem coś o tym i się z tym od dawna liczyłem.

Gość absyrdy yyyyyyy
nowy dzień nowe pomysły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wersja ogrodowa odpada !!!

Gość Sali 245
Wesele najtańszym kosztem, ale w koperty to by się chciało :O Myślisz, że ludzie to debile i nie zauważą, że wszystko jest zrobione byle jak i wrzucą ci do koperty kolosalne sumy. Zejdź na ziemię :)

zasugerujcie w zaproszeniu ze prosicie o pieniądze zamiast kwiatow,wszystkie znajome mi pary ktore biorą slub sugerują cos zamiast kwiatów-butelke wina,książke (to tez dobry pomysl bo do ksiazek sie wsadz koperty) lub po prostu pieniądze, wiecej Wam sie zwroci a zobaczysz jaka bedzie masakra z wpakowaniem tych wszystkich cholernych bukietow do aut,przewiezienie ich po tym jak ludzie pod kosciolem beda Wam skladac zyczenia a 1 taki bukiet to min.50zł

Gość Grejt-Frut
Grupa Grejt-Frut oferuje swoje usługi na weselach, studniówkach, eventach, dancingach, festynach i innych. http://www.grejt-frut.pl/ Zespół muzyczny Lubuskie - wesele Lubuskie - Zielona Góra Zapraszamy!