Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kOtElek 24

PLAMY - zmora

Polecane posty

Drogie mamy mam do was pytanie czym spieracie plamy z ubranek wszych pociech ?? ja uzywam odplamiacza z Amway , vanish-a i nic nie pomaga u mnie plamy to zmora ubranka nowe raz ubrane i juz zniszczone przez plamki jak mysle nad zmiana pralki moze to cos da ale nie wiem nawet jakiej firmy zeby byla dobra ... Jej szkoda mi ubranek i lubie jak dziecko jest czysciutkie a wiadomo ze sie brudzi zabawy nie bede bronic :) poradzcie mi cos co wam pomaga pozbyc sie plam ??

Gość LunaLunaLuna
ja uzywam vanisha i 90 procent plam schodzi....

u mnie tesz vanish nie dziala nawet mialam jakies niemieckie chyba saszetki do prania Dr. cos tam nie pamietam i tez nic jesli ten odplamiacz ARIEL jest dobry to moze warto sprawdzic oj u mnie nawet plamy z piachu nie schodza :( a o kredzie do rysowania moge zapomniec :(

Gość LunaLunaLuna
Nadia, a moze pierzesz w zbyt niskiej temperaturze? ja piore minimum w 40 stopniach, w 30 moge zapomniec o tym,zeby plamy zeszły a jakiego proszku uzywasz? ja piore zamiennie w Persilu i Arielu ( w płynie) i mam czysciutkie,doprane ubrania. A w polaczenieu z vanishem to naprawde wszystko prawie schodzi:)

spróbuj ten ariel u mnie kosztuje ok 11zł butelka chyba 1 l do tej pory poradzil zsobie ze wszytkiemi plamami ponoc z czeresni plamy nie bardzo schodza poplamilam 3 dni temu swoja sukienke i to porządnie a on bez problemu sobie poradzil i po plamach ani sladu mam 2 letnia córke i wie co to plamy :-)

ja tez stosuje vanish ale słyszam ze mozna do prania dodac troche sody i to tez pomaga ale nigdy nie sprawdzalam czy to dziala

co do temperatury to wlasnie mam wysoka bo mniej niz 60 nigdy :( boje sie o ubrania ale chce doprac uzywalam ARIEL ,PERSIL ale te w proszku i sa lipne :(

Gość LunaLunaLuna
pierzesz wszystko w 60 stopniach? ja bym sie bala ze wyciagne z pralki porazciagne,wyplowiale ubrania :O raz przez przypadek wyprałam ciuchy swoje i meza na 60 stopni, to nie dosc ze wszystko sie odbarwilo to jeszcze polowa niemilosiernie sie rozciagnela:O

Ja świeżą plamę spryskuję wanischem, wrzucam do kosza i jak nazbiera się z tego jedno pranie, to wrzucam na podwójne pranie najczęściej w 40 stopniach i nie ma bata musi zejść. Wanisch przelałam do butelki po płynie do mycia szyb, bo to wydajniejsze.

A jakie macie pralki ?? co do temp to piore naprawde w wysokich temp i jeszcze nigdy nic sie nie stalo moze to ta moja pralka wlasnie szwankuje i mimo ze ustawie temp nie grzeje albo cos sama juz nie wiem

Gość ja odkad mam pralkę Mile
zapomniałam o plamach - dopiera praktycznie wszystko, soki, farbki.... no, z trawy to czasem zostanie ślad, ale po 2,3 praniach schodzi!

Gość ja odkad mam pralkę Mile
Miele miało być oczywiscie

Ostatnio pralam czesto w VIZIR i E mialam wrazenie ze pranie jest tylko przeplukane w tym brudzie szczegolnie biale rzeczy wygladaja beznadziejnie :/ pralke chce SAMSUNG ale nie wiem czy to dobry traf bo ta firma chyba nie specjalizuje sie w tego typu rzeczach

Czy tak malo mam ma problemy z plamami ?? ja juz kupilam ten Ariel w plynie i nic nie pomaga :( moze powinnam prac na dlugim praniu z namaczaniem ??