Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggdfgfdfg

Czy ktos wybiera sie do psychiatry

Polecane posty

Gość ggdfgfdfg

Czy ma ktos u siebie podejrzenia depresji, nerwicy, lub innych zaburzeń psychicznych u siebie i nie był jeszcze u lekarza diagnozującego? Mam własnie dylemat, czy sie nie wybrać, problemy ze sobą mam chyba od zawsze, obecnie mam 25 lat i mam wrazenie, ze swiat dla mnie sie konczy:(

Gość popierdolonamarzycielka
idz nie zaszkodzi:)

Gość też biorę
ja byłam...idz,to lekarz jak kazdy inny

Gość ggdfgfdfg
Ale ma ktos tak jak ja? Tzn. wie, ze ma nierowno pod kopulka, ale mimo wszytsko nie wybral sie do specjalisty?

Gość terz ich nie cierpie
tuska trzeba wysłac do psychiatry Podwyżki 2011: Ceny produktów nadal w górę, nawet o 30 procent

Gość popierdolonamarzycielka
ja już byłam, ale jak miałam 18 lat to miałam tak jak ty:) poszłam najpierw do psychologa, bo psychiatra to mi się kojarzył z gorszymi przypadkami;) i psycholog mi poradził do psychiatry się wybrać.

Gość wadliwyTowarrrrrrrrrr
moze masz kryzys, zauwazyłam że wiele dziewcząt w twym wieku ma właśnie rozkminy że koniec życia dziecko, do psychiatry człowiek się udaje naparwde z poważnymi zaburzeniami, ja nie wiem dlaczego niektórzy koniecznie chcą chodzić do lekarza -psycho myślą że choroby psychiczne sa szlachetne, artystyczne? pojęcia nie macie, jak to bruździ w życiu 🖐️

Gość ggdfgfdfg
właśnie sie umowilam ze specjalistą w poniedziałek! Masakra:(

Gość ggdfgfdfg
Sluchaj jesli robie sie czerwona i unikam sytuacji w ktorych to sie dzieje dodatkowo nie tylko z tego powowdu mam stany depresyjne, napdy leku i wiele innych objawow o ktorych wstyd mi pisac to wg Ciebie to nie jest powod, zeby sie tam wybrac? To przeszkadza mi funkcjonowac w normalnym zyciu, zwłaszcza w pracy

Gość ggdfgfdfg
Moze faktycznie przesadzam? Tyle, ze ja juz nawet nigdzie przez to nie wychodze! mam faceta na ktorego w ogole nie moge liczyc, bo ciagle jest zajety!

zdiagnozowana depresja w stopniu srednim(chodziaz to bylo rok temu,teraz podchodzi pod ciezka) podejrzewane: -nerwica lekowa i natrectw -zaburzenie osobowosci lekowej i zaleznej -dysmorfofobia -fobia spoleczna +jakies odchylu typu niekontrolowana agresja,euforia,ryk bez powodu,radosc bez powodu,zmiany nastrojow z minuty na minute,tylko nie wiem co to moze byc. niszczy zycie.

Gość ggdfgfdfg
Probujesz z tym jakos walczyc? Od kiedy Ci sie to zaczelo?

Gość zaraz jadę
właśnie za chwilę jadę z moim teściem

Gość ggdfgfdfg
no to powodzenia!

szczerze mowiac cos dzialo sie od dziecinstwa-ciagle leki,fobie pierwsze bole somatyczne,ale na powaznie wszystko trwa okolo 2-3 lat.nie walcze,bo nie mam i nie wiem jak,zreszta kim bym byla bez tej calej otoczki,kolejnym przecietnym szarym czlowieczkiem bez wlasnego zdania. +mam jeszcze ogromna fobie przed czyims dotykiem,dotykaniem i czesaniem wlosow,o obcinaniu nie wspomne.ogolem caly czas sie boje,odczuwam silny lek,napiecie,bole,strach,wstyd,poczucie winy itd,czasami dobrze sie czuje sama,ale to zalezy od nastroju,lubie wyzywac ludzi w myslach

Gość pisanka;)
oto jak wygląda wizyta u psychiatry. Wchodzisz, siadasz, podajesz dane itp (jeśli jesteś pierwszy raz). Następnie normalnie pyta się z czym przychodzisz i rozmawiacie. Jest jedna pułapka. Psychiatra to lekarz, który zajmuje się głownie diagnoza i wydawaniem recept. Leki nie zmienia Twojego życia, jeśli czujesz, ze Twój problem to nie tylko "złe samopoczucie" prawdopodobnie potrzebujesz psychoterapii. Lepiej skorzystać z psychoterapeuty lub psychologa. Psychoterapia polega na analizie życia, dotarciu do źródła problemów, uświadomienia oraz wyjścia z tej sytuacji i nauczenia się radzenia z problemami czy schematami jakie przyjęliśmy i powtarzamy nieświadomie. Byc może Twój problem ma początek w przeszłości. Psychiatra nie docieka i nie prowadzi terapii, no chyba, ze terapie za pomocą leków. Najlepiej skorzystać z leków jeśli psychoterapeuta uzna to za właściwe. Wiec aby sie nie zrazić, nie stracić pieniędzy i czasu skorzystaj z psychoterapii:)

Gość ghdhhh(nie mam poprzedniego)
A ja mam nadzieje, ze to wlasnie leki pomoga, PODKRESLAM POMOGA mi walczyc;( Bo nie widze juz innego wyjscia