Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z komunizmu w kapitalizm

JAK SZUKAĆ PRACY ?

Polecane posty

teraz pytania do tematu: 1. jaka jest różnica między kapitalizmem a komunizmem ? 2. czy w kapitalizmie wystarcza mieć dobry zawód żeby dostać pracę ? 3. czy w kapitalizmie każdy może otworzyć własną firmę ? 4. co zrobisz gdy masz dobry zawód ale nie ma firmy w której możesz się zatrudnić ?

ta wasza niezaradność i debilizm przenoszony jest z pokolenia na pokolenie. nic kurwa nie rozumiecie, nic nie wiecie tylko patrzycie na jakieś głupie slogany głupich partii. po prostu jesteście idiotami. żadna partia w kapitalizmie nie otworzy firmy która was zatrudni to wy sami tzn. my sami musimy otwierać firmy w których produkujemy coś dla innych

to teraz parę przykładów

ja ciebie rozumiem, masz rację najbardziej śmieszą mnie osoby co skończą studia np zarządzanie i marketing , nie mają doświadczenia i myślą że dostaną pracę w firmie jako kierownik bo są takimi super rarytasami. Chcą etat, pakiet socjalny i 4 tys na poczatek bo sie uczyli :D

jest sobie małe miasto 15 tysięczne i kaśka skończyła zawodówkę - jest fryzjerką i jest w tym dobra. chce znaleźć pracę, idzie pytać o nią do salonów fryzjerskich. widzi że kolejki u fryzjerów są długie a fryzjerzy którzy mają swoje zakłady nie chcą jej zatrudnić. co ma zrobić ? będzie liczyć na partię która obiecuje wszystkim pracę ? te czasy się skończyły. w kapitalizmie otwieranie firm państwowych jest prawie nielegalne jednak kaśka nie jest aż taką idiotką i zauważyła że mogłaby odebrać część klientów każdemu zakładowi fryzjerskiemu. pożyczła pieniądze od rodziców na wynajęcie małego lokalu i kupno narzędzi pracy i OTWORZYŁA WŁASNĄ FIRMĘ jednoosobową to jest prawdziwa historia :) ta dziewczyna już 3 lata prowadzi własny zakład fryzjerski i zatrudnia koleżankę :) jak się chce wziąć życie we własne ręce to można

ja ciebie rozumiem, masz rację najbardziej śmieszą mnie osoby co skończą studia np zarządzanie i marketing , nie mają doświadczenia i myślą że dostaną pracę w firmie jako kierownik bo są takimi super rarytasami. o to chodzi :) co z tego jak masz zawód a nie masz firmy w której cię zatrudnią ?

i to ludzie po studiach są takimi idiotami , nie wiedzą że w kapitalizmie żadna partia nie ma prawa tworzyć miejsc pracy

kapitalizm = zakaz tworzenia państwowych firm, każdy człowiek może sobie otworzyć własną firmę NIE CZEKAJCIE NIE ZATRUDNIENIE W FIRMACH, SAMI OTWÓRZCIE WŁASNĄ FIRMĘ ! przez 2 lata macie zniżki na zus, a za ten czas się dokształcicie z książek w prowadzeniu firmy

kurwa miało być NIE CZEKAJCIE NA ZATRUDNIENIE W FIRMACH, SAMI OTWÓRZCIE WŁASNĄ FIRMĘ ale mnie wkurwiliście. kto mi teraz powie że w polsce nie ma pracy ten dla mnie jest śmieciem i idiotą jebanym

znam osobiście kilka osób po zawodówce które nie mogły znaleźć pracy więc otworzyły sobie działalności jednoosobowe, kupili kilka książek na temat prowadzenia firmy, wyszukiwania klientów i jeszcze ludzi zatrudniają. lepiej żyją niż ich koledzy którzy pracują u kogoś

ludzie szukają pracy proszą o nią na portalach ogłoszeniowych piszą - PILNE ! -niech ktoś DA MI SZNASĘ ! ale nie wiedzą że ci ludzie którzy mają firmy i potrzebują pracowników to nie mogą dąć etatu bo wtedy państwo pobiera od nich tzw "haracz" - płacą do ZUS i inne składki prawie tyle co pensja .Lepiej pominąć umowę etatową i dać coś na czarno żeby człowiekowi więcej zapłacić - to polityka wymusza na ludziach cwaniactwo . Nie ma etatów , gotowej pracy z pakietem socjalnym. Pracodawcę na to nie stać a też chce coś dla siebie zarobić.

Gość aliksandra to komunistka
"ludzie szukają pracy" - po co jej szukają w obcych firmach ? "ale nie wiedzą że ci ludzie którzy mają firmy i potrzebują pracowników to nie mogą dąć etatu bo wtedy państwo pobiera od nich tzw "haracz" " - to niech sami otworzą sobie firmę http://zakladam-firme.wieszjak.pl/jak-zalozyc/209930,Jak-zalozyc-wlasna-firme.html "Nie ma etatów , gotowej pracy z pakietem socjalnym." - komunizm (socjalizm) się skończył dziewczyno. a 300 lat temu kto tworzył etaty, kto dawał pieniądze na socjal a ludzie jakoś żyli

aliksandra - ty też jakaś nie kumata jesteś. ja nie pisze o szukaniu pracy na etacie w czyjejś firmie

problemem są wasze mózgi przesiąknięte komunizmem. taki wykład wam dałem i nic nie zrozumieliście ? :( praca = własna firma, rozumiecie ?:(

w polsce mamy zad duży socjal i musimy płacić duży zus. i nie szkoda mi kurwa emerytów i ludzi którym się nie chce uczyć i pracować. kto jest kurwa leserem niech zdycha z głodu na emeryturze

pomagać można tylko ludziom pracowitym którzy są w trudnej sytuacji np. dzieciom z domu dziecka. ale nigdy nie pomogę idiocie i leserowi choćby zdychał z głodu

Gość jesteś mądrym chłopcem
i na pewno dostaniesz plusa z WOSu. Ale oprócz nauki ważny w Twoim wieku jest też ruch, a mamy piękny wieczór - idź na przechadzkę, na rower, pograj w kosza z kolegami - w komunizmie państwo organizowało każdemu gimnastykę, a w kapitalizmie musisz postarać się o to sam.

"w komunizmie państwo organizowało każdemu gimnastykę, a w kapitalizmie musisz postarać się o to sam." - o wreszcie ktoś kumaty :)

jesteś mądrym chłopcem - ty w życiu nie zginiesz :D

Gość o tego
o dzięki warto było przeczytać :)