Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata29pin

Rodzące w czerwcu oznaki zbliżającego się porodu

Polecane posty

Gość laszateee
i mój mąż byl przy mnie cały czas, szczerze to nie wyobrażam sobie by miało go nie być .... Płakał kiedy urodziło się nasze dzieciątko i przecinał pępowinę :)

Gość adelajda345
Mój mąż też był przy porodzie bardzo to przeżył był wspaniały ja bym na jego miejscu chyba na taki krok się nie zdecydowała

Gość kasieńka mała
ja mam termin na 29 czerwca i na razie cichoooo

Hej dziewczyny:) ja juz jestem 3 dni po terminie ,wczoraj miałam KTG i badał mnie lekarz,mówił ze jeszcze jest wszystko zamkniete ,nierozumie tego?!hmm..ja od 2 dni czuje sie połamana i tak jakby na miesiaczke,niemam apetytu.Wczoraj nawet chciałam juz tam zostac bo naprawde zle sie czułam :(.Czy to juz jakies objawy? czy któras tak juz miała?

Gość prawa lewa
hej ja mam na 13 dziś jak wstałam prawa ręka i stopa opuchnięta jak nie wiem co wczoraj mnie brzuch bolał ale byłam też u gina i móił ze jeszcze nie czas..... beznadziejna sprawa juz chciałabym byc po

Gość taka jedna ładna:-)
Nie wiem, czy pozwolicie się wtrącić, bo ja nie rodzę w czerwcu i nie jestem w ciąży, ale rodziłam rok temu i mogę opisać, jak to bywa z tymi objawami przedporodowymi. U mnie do samego końca było wszystko pozamykane, żadnych skurczów przepowiadających, żadnego odejścia czopa, opadania brzucha itp. W dniu porodu byłam jeszcze u lekarza, bo było już kilka dni po terminie,a u mnie nadal cisza i lekarz powiedział, że wszystko zamknięte, żadnych oznak i już kierował mnie na wywołanie porodu. Minęło zaledwie kilka godzin, zdrzemnęłam się, wstałam, coś zjadłam, zabolało mnie tak w podbrzuszu, jakby na miesiączkę, poszłam załatwić się do łązienki, a tu nagle chlup, wody odeszły, potem do szpitala, gdzie stwierdzili, ze ho ho, jeszcze daleko daleko u mnie i długo się pomęczę, zanim urodzę,bo kilka godzin nic nie postępowało, ale ku ich zdziwieniu, jak podali mi kroplówkę z oksytocyną, to po paru godzinach synek był na świecie, rozwarcie postępowało, szły skurcze jak trza i położne same się zdziwiły,że tak sprawnie poszło, bo zanosiło się na wiele dłużej. Tak że w sumie było tak : Koło 12 przed południem byłam u gina, który stwierdził,że nie ma oznak, bym miała urodzić, około 16.30 odeszły mi o dziwo wody, godzinę później byłam w szpitalu, następnego dnia - 12 godzin później synek był na świecie. Tak że motto mojej wypowiedzi to"Brak oznak porodu o niczym nie świadczy i w każdej chwili i tak może się zacząć."

Gość prawa lewa
ja teraz pranie robie może się coś ruszy dziś tylko ta opuchlizna nie schodzi miała któras z was tak

Gość prawa lewa
ja teraz pranie robie może się coś ruszy dziś tylko ta opuchlizna nie schodzi miała któras z was tak

Taka jedna ładna-dzięki za wypowiedz:) Ja tak czuje ze to bedzie w niedziele,ale zobaczymy co będzie

Gość prawa lewa
macie jakies sposoby na te opuchnięcie bo masaż ani trzymanie nóg do góry mi nie pomogły a w nodze czuję ciepło i ciężkość;/

Gość golika
ja nie mam w 100% skutecznego sposobu; zwłaszcza w ciepłe dni jest masakra; czasem jak juznie mogę wytrzymać to moczę w zimnej wodzie z szarym mydłem i śpię z nogami w górze

Gość majuska
czesc! kochane ja mam juz dosc, nie mam sily..chcialabym juz urodzic!! termin mam dopiero na polowe czerwca.. dopada mnie juz jakas depresja, a u was jak? dajecie rade?

Gość prawa lewa
no i co topik umarł czy wszystkie poszły rodzić :) podnosze temat

Gość hej hej :)
ja mam termin na 14czerwca od jakiegos czasu prowadzaca mi mowila ze dziecko ma tak nisko glowke ze urodze na dniach a minęło 3tyg i nic :/ juz 40tydz wiec mogłoby sie cos zacząć dziac brzuch co jakis czas twardnieje a poza tym cisza teraz mam jeszcze paranoje z tymi wodami płodowymi-- ze mogą mi sie sączyc (gdzies sie naczytałam) ten czop od 3tyg mi odchodzi ale tylko taki biały a teraz pojawia sie tesz taki przezroczysty śluz i juz mi sie zdaje ze to te wody teraz mam na ktg w dniu porodu sie zglosic oj gdzie ten poród...

Gość prawa lewa
ja tez juz sie nie moge doczekac :(:( mam termin na 13

Gość hej hej :)
wy tez tak sie boicie ze do terminu nie urodzicie? ja mam jakies takie obawy bo brak tych takich konkretnych skurczy :/ spaceruje duzo a jednak to nic nie przyspiesza

Gość prawa lewa
up

Gość ja juz nawet na 3 pietro
po schodach wchodze a tu nic a termin za 3 dni i nic sie nie dzieje nicccccccccccccccccccccccccccccccc :O:(

Gość prawa lewa
hmmm moze lepiej nie myślec o tym a jak sie czujesz?? co będziesz miała chłopczyk czy dziewczynka??

jak sie czuje ? dobrze pojawiaja sie bole jak na okres ale mijaja szybko a oczekuje dziewczynke ale najwidoczniej nie spieszy sie jej

Gość hitsezonu
rodziłam DOKŁADNIE rok temu, nawet o tej godzinie :) to mogę wam powiedzieć że oznaki zaczęły się dzień wcześniej, odszedł mi czop a później wieczorem, zaczęło mnie tak boleć ale leciutko a później coraz mocniej.. ehh dobrze że mam to już z głowy :) powodzenia :)

Gość dobrze że się nie spieszy
na ten poj.e.bany świat. Nie wiem jak możecie ze spokojnym sumieniem sprowadzać tutaj kolejne, biedne istoty. Cholerne egoistki :O

niedługo nie będzie co jeść, nie będzie czystej wody, przeludnienie rośnie, bezrobocie też, bankrutują kolejne kraje...żyjemy wśród śmieci i ścieków, zdychamy na raka od tego syfu, od maleńkości wrzucają nas w rywalizację i wyścig szczurów...biedne dzieci, tak mi ich żal chociaż jeszcze się nie urodziły :O Teraz jest trudno, a co będzie za 30-50 lat :O

Gość prawa lewa
hitsezonu dzieki dobrze że się nie spieszy nie bede komentować ;) ZAPRASZAM MAMUSKI NA POGADUCHY

Gość hitsezonu
a, i to był 9-ty dzień po terminie bo miałam na 30 maja tak że spokojnie dziewczyny, nie ma co się nakręcać :)

Gość prawa lewa
ja dziś byłam u lekarza powiedział, że nawet szyjka sie nie skraca ;/ a brzuch coraz czesciej mi sie stawia, i mam bóle ale nieregularne. Ból promieniuje od brzucha az na tyłek i uda tak z tyłu. a u ciebie jak to było z bólami

ja mam rozwarcie niby ale u mnie nic nie idzie do przodu tylko stoi w miejscu nie wiem czy tym dzieciom tak wygodnie tam w srodku jest ?

Gość prawa lewa
jakie masz to rozwarcie ??

pewnie, że nie będziesz komentować, bo musiałabyś zacząć MYŚLEĆ, a to przecież takie niewygodne. Zresztą co teraz możesz zrobić, spłodziłaś bezmyślnie to biedne dziecko, to będzie się męczyć jak miażdżąca większość na tym łez padole. Nie ma innego wyjścia.

Gość prawa lewa
up