Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona niewiasta po 40tce

Syn chce bym dala mu pieniadze na logopede!!! Matki drogie co powinnam zrobic?

Polecane posty

Syn chce bym dala mu pieniadze na logopede!!! Chlopak ma 16 lat i mowi nie wyraznie ze cholera czlowieka bierze. Dzisiaj powiedzial mi ze chce zebym dala mu kase na logopede. I co w zwiazku z tym? Powiedzialam mu ze to nie jest moj obowiazek , niech sobie sam na to zarobi. To na lekcje angielskiego, to na lekcje matematyki, to na ksiazki i zeszyty do szkoly, to na ubranie, to jeszcze na jedzenie, juz mam dosc tego wszystkiego. On jest jedynym dzieckiem, nie ma kolegow ani kolezanek. Siedzi z nami, wypomina ze nie ma swojego pokoju. Ilez mozna to znosic. Jeszcze powiedzial mi i mojemu mezowi ze chcialby sobie zmienic nazwisko bo to ktore nosi teraz jest osmieszajace i w klasie robia mu z tego powodu przykrosci. Wychowalam nieudacznika zyciowego ktory sie wszystkim przejmuje.

To nie jest prowokacja, syn mowi mi ze byl u logopedy bo pierwsza wizyta prawdopodobnie jest za darmo ale za druga juz bedzie musial zaplacic. Ciagle sie upomina o jakies swoje potrzeby. Ja juz nie mam sil do tego wszystkiego, a ostatnio wypomnial mi to ze ja sobie kupuje 3 czy 4 paczek papierosow dziennie.

provo jak nic, albo ty jestes niezle pieprznieta, po ma sie dzieci aby na nie lozyc,

To nie jest moj obowiazek! On nie umie wypowiadac sylab a to nie jest moj problem ze sie nie potrafil tego nauczyc. Kiedys mu powiedzialam tak, pojdziesz kiedys do pracy to sobie zarobisz na logopede a teraz daj mi spokoj. Mojej matce o tym mowilam to powiedziala mi i mojemu mezowi zebysmy nie dawali dzieciakowi pieniedzy na takie glupoty, sa wazniejsze sprawy. Chociazby rachunki i jedzenie. Tutaj ciagle wymagania, to coraz to nowsze zeszyty, ksiazki, ubrania, ile mozna?

Gość eeeerrrrrrrrrrrrrrreeeeeeee
jak nie twój jak twój to twoje dziecko i ty je wychowujesz i ty masz obowiązek OBOWIĄZEK łożyć na niego dopóki się uczy jesteś głupia jak but

A ja uwazam ze to on powinien isc gdzies po szkole do jakiejs dorywczej pracy i pomoc w domu jak widzi ze jest ciezko a nie ciagnac na sile od rodzicow. Za chcialo mu sie logopedy i zmiany nazwiska dlatego bo uwaza ze to jest przyczyna tego ze jest posmiewiskiem w szkole, ja mu na to odpowiadam ze to nie jest przycyzna, tylko jego zachowanie. Prosze, jesli jest tu jakas matka niech mi pomoze i powie ze mam racje. I nie powinien brac od nas pieniedzy na korepetycje tylko w szkole sie nauczyc tego co ma do nauczenia!

No wlasnie, logopeda mu juz nie pomoze!!! On powinien sie skupic raczej na tym by pomoc rodzicom a nie jeszcze ciagnac od nich pieniadze. Tym bardziej jak widzi jaka jest sytuacja w domu, ze jest ciezko a nie myslec o podobnych glupotach i ciagnac kase od rodzicow. Chyba wie ze w domu jest ciezko a nie potrafi okazac zadnej wdziecznosci.

Gość erdtfygu
urodziłas dziecko zeby cieszyc sie z tego jak rosnie i patrzec na jego szczescie czy aby zrobic z niego sługusa ? :o

Gość jak nie bedzie dobrze
mowil to nie znajdzie pracy

Gość prowo jak nic, już kiedyś
był podobny temat

Gość iiiiiizzzzzzzz
to jest Twoja WINA bo nie mówiłaś nigdy do dziecka poprawnie!!! wiem bo sama miałam taki problem i leczyłam się 1,5 roku ale mając 6 lat. czyli z Tobą jest coś nie tak, że nie zwróciłaś uwagi wcześniej na jego wadę wymowy! nie wiem jak jest teraz ale ja chodziłam bezpłatnie! ale widocznie syn już jest za stary na darmowe leczenie. jesteś pieprzoną egoistka! Bo problemu jego wzięły się z tego że Ty jesteś nieudolna

Gość masz babo tupet
masz ciezko w domu, ale palisz 3-4 paczki fajek dziennie???!!!!! Nosz kurwa litości!!!! JAK MAMSZ CIĘZKO W DOMU TO RZUĆ BABO PALENIE, A DZIECKU DAJ PIENIĄDZE NA LOGOPEDE!!!! WSTYD! TO TWOJE ZANIEDBANIE ŻE TAK NIEWYRAŹNIE MÓWI, BOŚ MIAŁA TO GŁEBOKO W DUPIE ŻEBY TEGO DOPILNOWAĆ JAK BYŁ MAŁY, TO TERAZ MASZ SKUTKI! ŻAŁOSNA JESTEŚ! JEDNO DZIECKO I TO NIE POTRAFISZ WYCHOWAĆ, TRZEBA BYŁO SOBIE JAJNIKI PODWIĄZAĆ JAK ZA MĄZ WYSZŁASZ TO BYŚ MIAŁA NAWET NA 10 PACZEK KIEPÓW, ZERO OBOWIĄZKÓW, ZERO ODPOWIEDZIALNOSCI, A TERAZ ŻALISZ SIĘ ŻE TWOJE DZIECKO POTRZEBUJE POMOCY? ALE Z TWOJEJ GŁUPOTY! TO TY JESTEŚ ŻAŁOSNA A NIE TWOJE DZIECKO, BO TAK JAK JE WYCHOWAŁAŚ TO TAK MASZ! :O

Gość Małoszka
To, że chłopak nie mówi wyraźnie to WINA RODZICÓW, czyli też i TWOJA głupia babo! Jak się dzieciaka zrobiło, to się go do 18rż utrzymuje! Jak matka może powiedzieć, ze ma dość, ze syn chce na ksiazki itp?!!??! Pojebana jesteś?! Twoja matka tez Cie tak traktowala!? Masz racje nie dawaj synowi kasy na logopede, zainwestuj w siebie- idz do psychologa

chciałaś mieć dziecko to teraz musisz na nie płacić!! i to jest twoj obowiązek czy ci się to podoba czy nie a logopeda to nie żadna zachcianka jeśli ma problemy z wymową wiec się zastanów co piszesz jak ci brakuje pieniędzy to do roboty a nie syna wysyłać on ma 16 lat teraz najważniejsze to żeby się uczył bo to jest jego obowiązek a nie robota wiec zastanów się nad swoimi słowami!!

Po 1 nie mow mi ze nie dbalam o dziecko bo sama sie nim zajmowalam. Maz prawie mi nie pomagal w opiece nad nim. Rodzice i tesciowie tez nie przylozyli reki do tego zeby mi pomoc. Sama sobie ze wszystkim radzilam. Uwazam ze skoro syn chce pieniadze na tak malo istotne rzeczy to niech idzie gdzies to jakiejs hurtowni, niech uklada towar niech sobie zarobi na takie sprawy. Po 2 pale, poniewaz musze, moj maz rowniez. A syn widzac jaka jest sytuacja w domu powinien jeszcze pomoc a nie tylko wolac i wolac.

Gość grghdf
MARNE PROWO

Gość dryyoureyes
pierdolnieta bitcha

To po co było robić dziecko jak teraz masz ale do tego ze on chce kase?? trzeba myśleć przed czy ma się na nie odpowiednie warunki a nie;//

Gość trolicaaaa
To ta sama trolica, co wypisuje wyssane z palca historie o biciu syna w twarz. A wy wierzycie i się nakręcacie.

Gość 32125664770000000
KURWA TĘPA SUKO! PALISZ BO CHCESZ!!!! zawsze można rzucić. jesteś pojebana jak stado gwoździ bez łepków. tym to się powinien kurator zająć!