Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomysl na obiad

szukam gotowego dania z supermarketu- co najlepsze na obiad

Polecane posty

Gość pomysl na obiad

mam bardzo malo czasu na gotowanie dlatego szukam, jakiegos dania gotowego. jesli znacie to mozecie cos polecic:)

Gość k.k
zapiekanka z miesem mielonym z winiar - bardzo dobra

Gość wwwweeee
gotowanie tych fixów i pomysłów na obiad zajmuje tyle samo czasu co byś normalnie gotowala.

zgadzam się, jest dużo obiadów, które da się ugotowac w 15-20 minut. Po co truć się chemią?

Gość pomysl na obiad
to poradzcie cos szybkiego plis ja z szybkich (w miare ) dan ktore robie to ryz z fasolka, kukurydza i do tego dodaje smazonego kurczaka (ktorego wczesniej kroje w kawalki)

Gość wwwweeee
a tych takich dan ze wrzucasz na talerz i podgrzewasz to w ogole nie polecam. sam syf! ze sloika to mi jedynie buraczki zasmażane podchodzą, a z mrożonek jedynie warzywa na patelnie. reszta to szit szit szit

Gość wwwweeee
ale dla kogo to ma byc obiad??? jak tylko dla ciebie to zamów sobie kebaba :p

Gość eewcwdcd
frosta kurczaj po indyjsku!albo paela! :)

Gość pomysl na obiad
ja wlasnie paeli nie lubie. slyszalam o czyms takim co si equische nazywa nie wiem czy dobrze napisalam. a jakie danie z makaronem- tylko nie spagettii??

Gość wwwweeee
a takie jedno z najszybszych i najprostszych dań to polecam spagetti :) makaron spagetti gotujesz zgodnie z instrukcją, a sosik no to podsmażasz miesko mielone z cebulka i czosnkiem, potem zalewasz przecierem pomidorowym, doprawiasz (bazylią głównie) i voila.. jak czasami jeszcze dodaje odrobine smietany jak przecier mi sie trafi taki mocny, coby sos byl delikatniejszy.

makaron z sosami: podsmażasz mielone z cebulą, zalewasz pomidorami z puszki i przyprawiasz ziołami do spagetti może też być sos z kurczaka z mrożonym szpinakiem, śmietaną i gałką muszkatołową a'la carbonara - podsmażony boczek i cebulę miesza się ze śmietaną i ugotowanym makaronem ryż z warzywami z mrożonki i kurczakiem lub kiełbasą zupy na mrożonej włoszczyźnie, np. ogórkowa lub pomidorowa, można wrzucić udko kurczaka fasolka po bretońsku - może być z puszki, do tego kiełbaska i przecier pomidorowy, je się z chlebem

Gość pomysl na obiad
risotto fajny pomysl a moze cos innego. jakbym pieczrki z cebula usmazyla, moze jakas rybe do tego i wma makaron to dac pasowaloby czy nie?

Jeszcze parę szybkich: łazanki z szynką i pieczarkami (bez kapusty bo długo się gotuje) leczo z papryki i cukinii z kiełbasą, tu problem stanowi pokrojenie warzyw (ze 3 papryki, cukinia, pomidory, cebula), ale jak ktoś ma wprawę to szybko idzie:) chilli con carne - podsmażasz mielone z cebulą, do tego czerwona papryka pokrojona, przecier pomidorowy, puszka czerwonej fasoli i przyprawa do chilli

Gość wiewióraorzechowa
mięsso mielone smażysz, w międzyczasie gotujesz makaron. Do mięsa dodajesz sos "łowicz" - i masz spagetti - czas około 25 minut. do doprawionego miuęsa mielonego dodajesz jajo i lepisz małe kulki, obsmażasz kulki obtoczone w mące, wrzucasz do gara, zalewasz wrzątkiem, dorzucasz pokrojoną cebulę i gotujesz około 25 minut. Na koniec dodajesz np koncentrat pomidorowy i śmietanę - masz pulpety z czym chesz: ziemniaki,ryż, kasza. Zależnie jaki sos zrobisz- zamiast koncentratu dajesz np pieczrki lub dużo koperku ze śmietaną. Moża dodać grzyby suszone lub co sobie wymyslisz - tanie i szybkie

od łowicza sto razy lepszy jest knorr, przynajmiej w składzie ma same warzywa, a i w smaku niezły:) Choć ja i tak uważam, że najlepiej samemu:P

Gość wiewióraorzechowa
miało być szybko dlatego łowicz. Łowicz jest lepszy od knora 100 razy.

Gość wwwweeee
Gość aaa kotki dwa
i nigdy dziękuję

Gość pomysl na obiad
dzieki ale to wszystko sie trudne wydaje a ja czasu ani zdolnosci nie mam

Gość cóż
lasania z biedronki. Super, wkładasz do piekarnika na 20-25 min i gotowe!

Gość maja maj
JESLI INTERESUJE CIE TWOJE ZDROWIE I TWOICH DZIECI TO OBEJRZYJ I PODAJ DALEJ nk.pl informuje http://www.youtube.com/watch?v=WUT-NTIqLds&fe ature=relat a potem wkleje cos o żarciu z supermarketu że bedziecie je omijac szerokim łukiem

Gość elzbieta96
moja praca nie pozwala mi czasowo na bawienie sie w kucharza, dlatego dosyc czesto kupuje gotowe dania. Na rynku nie ma zbyt wielu smacznych marek ktore produkuja takie jedzenie, ale najlepsza i sprawdzona przeze mnie marka jest profi. Kazdy znajdzie cos dla siebie bo ich roznorodnosc jest dosyc spora :)

Gość gość
jedzenie ze słoika który sami "wykonaliśmy" ma niestety tę wadę że bardzo szybko się psuje... ja osobiscie wole kupić taki słoik z gotowym daniem (wielu producentów nie dodaje do nich żadnej chemii, np. profi robi fajne dania w pełni naturalne)

Gość gość
zgadzam sie w 100%. Dania gotowe profi od dawna goszczą na moim stole i zlego slowa na nie powiedziec nie moge :)

Gość gość
Ja najczęściej staram sie sama gotować, pewnie jak większosć :P ale jak nie ma czasu, to najczęściej kupuję słoiki firmy frykas, naprawdę dobre i mają je w osiedlowym koło mojego bloku, co znów pozwala mi zaoszczędzić chwilę

Gość gość
Frykasy są super! Kupuję u nich czasem dania gotowe, ale np. ogórki, buraki czy paprykę niemal tylko od nich, no i to już oczywiście częściej. Smakowo mega, skład fajny, dzieci też zjedzą, a są strasznie wybredne

Gość gość
Dzięki za polecenie, frykas miło mnie zaskoczył, smakują jak dwa razy droższe słoiki. I chociaż nie jest takich rzeczy zbyt często, to jednak czasem jak trzeba, to przynajmniej teraz nie muszę już przepłacać! Dzięki jeszcze raz!

Gość gość
Jeśli chodzi o stosunek cena/jakość, to frykas bije innych na głowę. mają bardzo dobre produkty, chociaz pewnie znajdą się lepsze. No ale nie w tej cenie! Jak dla mnie totalna rewelacyjna, o ile np. przetwory staram się robić sama, to jak się skończą., to mam sie jak ratować ;)