Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_trochę

Dlaczego nie zachodzę w ciążę?

Polecane posty

Gość smutna_trochę

Kochamy sie caly miesiac bez ograniczenia, jest to moj teraz 3 cykl i narazie nie zaskoczylam. Mam dola... chcialabym dziecko :( Czy powodem nie zajscia moga byc dluzsze cykle, ostatni 40 dni?

Gość kasieńka mała
A byłaś u ginekologa przed?? Wszystko w porządku z jajnikami itp?? Robiłaś badania na hormony?

3 miesiace staran to nie powod do zmartwienia. Pewnie, ze chcialabys zajsc od razu, ale bardzo duzo par musi dluzej poczekac. Dopiero po roku staran mozna sie zaczac martwic. Moja rada- zajmij mysli czyms innym. Im bardziej chcesz dziecka, tym trudniej zajsc w ciaze.

Gość eureka120
zgadzam sie z hiena...my z mezem staralismy sie 1,5 roku, robilismy wszystkie badania i wszystko wychodzilo ok, okazalo sie ze to blokada psychiczna utrudniala mi zajscie w ciaze. tak bardzo chcialam zajsc w ciaze, ze podczas staran myslalam tylko "prosze niech to bedzie teraz"...i zdarzyl nam sie spontaniczny wyskok i prosze bardzo, nasza coreczka ma 4miesiace :D probujcie dalej, ale nie stawiaj sobie za cel zajscie w ciaze, czerpcie przyjemnosc z seksu i wogole zapomnij o tym, ze sie staracie.

Gość smutna_trochę
nie, zadnych badan narazie nie robilam, odstawilam w styczniu tabletki anty.

Gość po odstawieniu tabletek anty
organizm ma prawo wracać do naturalnego cyklu nawet 6 miesięcy

Kobieto wyluzuj!!!!! Wiem coś o tym więc uwierz mi na słowo! Staraliśmy się z mężem przez rok... Co miesiąc sprawdzanie dni płodnych, robienie testów i rozczarowanie... Zmieniłam pracę i co się okazało? Że jestem w ciąży!!! Odpuście sobie trochę, jak będziesz o tym obsesyjnie myślała to sobie jeszcze poczekasz...:( Nie panikuj, to dopiero 3 m-ce po odstawieniu... Daj sobie trochę czasu a sama się niedługo zdziwisz jak któregoś pięknego dnia nie dostaniesz @ Powodzenia i spokoju życzę!!!

Gość szypkie daniiie
jeżeli starasz się o dziecko to powinnas iść do lekarza i zrobic chociaz podstawowe badania.... skąd wiesz czy nie masz toksoplazmozy albo cytomegali?? albo inego choróbska?

Choroby chorobami ale nie można wpadać w jakąś paranoję tudzież obsesję bo w żaden sposób to nie pomaga...

Gość tylko co ma toxoplazmoza
albo cytomegalia do zachodzenia w ciążę?:O prędzej powinna sprawdzić HORMONY zaczynając od tarczycy

A i tak w 99% winna jest tzw "blokada psychiczna". Badania można zrobić jak ktoś chce dla świętego spokoju, nie ma problemu, ale musi się liczyć z kosztami... Innej drogi nie ma... Takie jest moje zdanie...

Gość nooooino
Ja nie wierzę w te blokady psychiczne w przypadku pat, które zdroworozsądkowo podchodzą do starań, a takich raczej jest większość...Kolejna bzdura, to jak można nie myśleć o tym, że się chce dziecko w czasie starań, nie da się! owszem można sobie nawet dodatkowe zajęcie znaleźć żeby nie myśleć na zapas, ale i tak te myśli czasem są, norma...

Gość nooooino
Co do badań, to na bank trzeba je zrobić, jak coś kiedyś było nie halo...

Gość gość
Ja od 7 cylki się z mężem staramy i nic. Zrobiliśmy badania po pierwszej ciazy pojawiła mi się niedoczynność. Zobaczymy jak informują się hormony to będziemy dalej się starać.