Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSIMY O POMOC

REKLAMACJA ZAMÓWIENIA INDYWIDUALNEGO ALLEGRO PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość PROSIMY O POMOC

Pomóżcie. Kupiłam na allegro rolety. Zaczęło się od tego że wysyłka trwała bardzo długo. Dziś otrzymalam rolety. Uważam że otrzymalam kolor inny niż wybrałam (uważam że otrzymałam kolor który w palecie kolorów widnieje obok wybranego przeze mnie). Dodatkowo przy zakładaniu mąź zauważył: - ułamany kawałek plastiku - kreche zrobioną czarnym pisakiem!!!!! na materiale!!!! (a rolety są jasne) - materiał w jakiej wykonana jest roleta jest ohydny, cienki i przy rozwijaniu nie jest gładki a tak jakby krzywo złożony, pogniecony, nie jest prosty i gładki, wygląda okropnie Sprzedający ma napisane na aukcji ze nie przyjmuje zwrotów bo rolety wykonuje na indywidualne zamówienie. My jednak nie chcemy tych rolet i chcemy je odesłać na reklamacje bo są paskudne i z wadami. Czy mamy prawo je oddać?

Gość no to siup..
jasne ze tak!!! poczytaj poradnik konsumenta..w wujku google

towar zakupiony przez internet można zwrócic bez podania powodu w ciągu 10 dni... tym bardziej, że ma wady... a on sobie moze pisac ;)

Gość PROSIMY O POMOC
ALE NA FORUM PRZECZYTAŁAM ZE NIE MOGE BO TO BYŁO ZAMOWIENIE INDYWIDUALNE ;(

Gość tyle wlasnie ma
to co ze indywidualne ale masz duza podstawe do reklamacji bvo towar jest ewidentnie wadliwy wiec to nie tylko twoje widzimisie jak mogliby powiedziec w przypadku tego ze nie pasi si kolor

Gość PROSIMY O POMOC
dla nich reklamacja = wymiana towaru na ten sam bez wad a ja go nie chce jest tani, brzydki, tandetny :O