Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adddda

ULGA w PKP do 25 r. życia

Polecane posty

Gość adddda

Słyszałam że jest taka ulga na pkp, że jesli się ma poniżej 25lat można kupić bilet z ulgą 49 % (czy coś takiego) nie studiując, jest coś takiego?

Gość adddda
no właśnie nie wiem dokładnie ile to jest procent ale jeżeli chce kupić taki bilet to nie będę potrzebować jakiegoś dokumentu że studiuje albo uczę się? bo niedługo wyjeżdzam na drugi koniec polski i po prostu chce wiedzieć,

Gość znowu jaa
MAX - 26 01.01.2011 Jeśli nie masz ukończonych 26 lat, masz u nas zniżkę. Bilety na przejazdy pociągami Twoich Linii Kolejowych (TLK), Express (Ex), Express InterCity (EIC) oraz EuroCity (EC) możesz nabyć z ulgą 26%. Oferta jest kierowana głównie do młodzieży, która nie ma już uprawnień do ulg ustawowych. Bilety ze zniżką MAX - 26 można nabyć na podróż w klasie 1 lub 2. Pamiętaj - w pociągu podczas kontroli musisz dodatkowo okazać dokument stwierdzający wiek. Na przejazd pociągiem Twoich Linii Kolejowych (TLK) w wagonie sypialnym lub z miejscami do leżenia bądź 1 klasie, Express (Ex), Express InterCity (EIC) oraz EuroCity (EC) należy wykupić odpowiednio bilet dodatkowy na miejsce sypialne/do leżenia lub miejscówkę. Należności za bilety dodatkowe na miejsca sypialne/do leżenia i miejscówki uiszcza się w pełnej wysokości. Uwaga - ulga nie ma zastosowania w klasie 2 pociągów Ex, EIC oraz EC w czasie szczytów przewozowych, tj. gdy podróż rozpoczyna się w piątek pomiędzy godziną 14.00 a 20.00, przy czym jako godzinę rozpoczęcia podróży należy rozumieć godzinę rozkładowego odjazdu pociągu z danej stacji, wskazaną na miejscówce. O to chodziło? Wrzuciłam w google hasło "ulgi w PKP"

Gość adddda
tak o to chodziło :) też wcześniej szukałam ale nie mogłam znaleźć, właśnie wcześniej gdzie słyszałam że można miec ulgę nie ucząc się:) Dzięki

Gość arizonaa
dobrze wiedzieć:)

Gość adddda
:) Chyba humor nie dopisuje :)