Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipppaaaaaaaaaaa

Jakie imiona nadacie swoim dzieciom?

Polecane posty

Gość A ja mam synka Piotra
i teraz jeśli będzie dziewczynka, to raczej już postanowione, że będzie Aleksandra, a jeśli chłopczyk to nie wiem, pewno któreś z: Paweł, Adam, Tomasz

Gość A ja mam synka Piotra
Co do zdrobnień od Aleksandry to mnie najbardziej podoba się Oleńka:)

Gość mama .
Celestyna ;)

Gość 1515151515115151515
Znam dziewczynkę Milenę i rodzina mówi do niej Milusia :/ :/

A jedna pani dała swojemu synowi ONUFRYi wołała ónuferek obiad!o chryste!miała kobita fantazję

Gość gustu to wy nie macie za grosz
współczuję waszym dzieciom; same Mileny, Alicje, Oliwie, Leny, Julie, Wiktorie :o takie oklepane aż żal... we wszystkich wsiach tak właśnie się teraz nazywają dzieci

Gość ffdafweafwdfwed
niestety trzeba sie zgodzić z wypowiedzią wyżej :/

Gość n...o...
ja mam Tobiaszka

Gość ffdafweafwdfwed
ładnie.a jak w skrócie mówicie?

Gość wigora
lemam Bartosza - Bartuś, Bartek, następne dziecko będzie... jak asyn: to Bruno, Leon, Kajetan lub Szymon, jak córa Bianka, Pola lub Kalina, któreś z tych. Kiedyś bardzo chciałam Amelię, ale inwazja Amelek, jak i Majek, Julek, Oliwii, Wiktorii, Nadii jak i Kubusiów, Filipów, Oliwierków sprawiła że zaczęłam rozważnie podchodzić do wyboru imienia, zwłaszcza jak te co podałam wyłaniają się na placu zabaw jak grzyby po deszczu i tu nie chodzi o to, że są brzydkie, ale oklepane i przez to czuję do nich awersję :)

Gość wigora
ps. jeszcze podoba mi się Tymon-Tymek i Laura :)

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Mnie się podoba imię Maksym...za 3 m-ce zostanę mamą chłopczyka ale nikomu więcej sie nie podoba :( Czy cos jest z tym imieniem nie tak? Jak myslicie. Mnie się wydaje oryginalne ale nie oklepane i wiejskie. Skrócone Maks też brzmi ok.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Tylko nie piszcie, że Maksiu- jak dla psa...ten argument słyszałam milion razy :/

Gość Jojoschim
Radosław :)

Gość rytrhfghfghgh
Dżejms,Dżesika,Ricz lub Wanessa

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
nikt się nie wypowie...naprawdę jest takie beznadziejne a ja mam chwilowe zamroczenie umysłu? Już sama nie wiem, głupio to zabrzmi ale jak patrzę na fote z połówkowego usg mam wrażenie, że ma być Maksym i koniec. :)

Gość sdwdwdwdwdwddwdw
Mi jakoś taj sie nie podoba:) ale naprawde jesli patrzysz na zdjecie z USG i tak czujesz ze to poprosty imie stworzone dla synka to nie ma o czym gadać :) ja tez tak czułam jak byłam w ciazy chodz kazdy tez mi odradzał imie jakie wybrałam .Pozdrowienia i powodzenia

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
dzięki za opinię :) tak się waham, mam na szczęście jeszcze troche czasu ale fajnie byłoby zwracac sie do brzuszka imieniem a nie część dziecko :) I tak Maksym tak chodzi po głowie i chodzi :)

Gość sdwdwdwdwdwddwdw
no ja od kiedy sie dowiedziałam jaka płec wybrałam imie (tak jak mówie kazdy mi odradzał)ale nie ja juz mówiłam po imieniu do brzuszka.Bo tak samo jak ty zobaczyłam zdjecie usg i tak szukałam imienia szukałam i poprostu jak powiedziałam sobie nagłos to wiedziałam że to i żadne inne nie bedzie pasowało do mojego dziecka:)(wsumie córeczka tez sie wtedy ozywiła bardzo w brzuszku wiec mysle ze jej tez sie spodobało)i moim zdaniem jesli tak czujesz i tak Ci chodzi i chodzi po głowie nie ma co sie zastanawiać ludzie zawsze bedą mieli swoje zdanie ale to nie ich dziecko a potem i tak juz nie bedą zwracać uwagi (bo pewnie sie przyzwyczają )

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Może i racja, w sumie dlaczego mam sie sugerować opinią innych :) żeby tylko w przyszłości syn nie był na mnie zły za to imię :) No nic, siąde jeszcze na spokojnie z mężem i popatrzymy w księdze imion...ale ilość Filipów, Oliwierów, Marcelów, Kubów, Adasiów itp, itd jest porażająca. No nic, dzięki za radę.

Gość sdwdwdwdwdwddwdw
Nie bedzie zły :) naprawde:) orginalnosc jest w modzie ;) heh teraz dzieciaki nawet sobie wymyslają ORGINALNE inne imoiona niż rodzice nadali :) np jak byś dała Bożydar to moze by troszke sie gniewał ;) naprawde nawet tak jak juz o synku piszemy to ja sie przyzwyczaiłam do tego imienia i mi sie podoba :) bo naprawde Olivierków itp to co drugi na ulicy ;/ coś strasznego zawołasz a 15 sie odwróci to coś strasznego .Ja nie rozumiem takiego czegoś jak moda na imie :/ mi sie własnie podoba indywidualny wybór -coś w tym stylu z tym zdjeciem z usg jak czuje tak jest ,a nie bo jest modne .......(jak spodnie ,bluzka itp)

Gość wiesz co wcale nie jest zle
a przynajmniej oryginalne . Ja mysle, ze ok, Maksym ,to ze nikomu sie nie podoba to pewnie dlatego ze nie oklepane , oslyszane.Mojego meza kuzynka tez dala oryginalne imie , w pierwszej chwili mi sie nie podobalo , bo nikt tak nie dawal , a teraz jest ok, inaczej na to patrze i ci najsmieszniejsze zaczyna byc popularne ( nie tak jak Jakub czy Oliwia ) , ale coraz wiecej osob tak daje . Rob tak jak czujesz, zebys potem nie zalowala ze zmienilas , bo presja otoczenia . Maksym - oryginalnie , ale ok , nie osmiesza dziecka .Przemysl wszystko i zrob tak ,zeby ty czula ze dobrze robisz.

Max, Mamsym,Maksymilian, sliczne imiona, ja chcialam wlasnie Maksa, ale wtedy wszystkie byly Maksy i mam kubusia , teraz ich pelno, ale jak kiedys bedzie drugi to na pewno Max, albo Maksimus, cos w tym stylu,

Gość malwina755
Ja mam Anastazje, a moj synek bedzie mial na imie Makary.Nie cierpie popularnych imion.Sama mam nietypowe i jest mi z tym dobrze.

Gość sdwdwdwdwdwddwdw
a własnie tez rozmyslałam nad Anastazją jak byłam małą dziewczynką zawsze mówiłam ze tak nazwe córke ale wyszło inaczej :) ale b.podoba mi sie to imie :)

Gość n...o...
ffdafweafwdfwed na Tobiaszka mowimy Tobciu,Tobek;)

Gość n...o...
i jak na razie nie slyszalam o innym Tobiaszku..chyba nie jest zbyt popularne

Gość sdwdwdwdwdwddwdw
ja znam jednego :)

Gość krinklo 12
A mnie się podoba Emma albo Blanka :)

Gość sdwdwdwdwdwddwdw
Blanka mi również :) ale jakieś takie dla mnie zimne ,obce wiec nie dała bym tak na imie :)