Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milena1992

Czy Ja jestem Anorektyczką?

Polecane posty

Gość Milena1992

Może zacznę od początku : Mam 173 wzrostu i ważę 53 kg , tak niby wszystko w normie (chyba) ale w ostatnim czasie zauważyłam u siebie dziwne zachowania otóż jeśli coś zjem (o ile wgl) to albo tego nie dokończę albo to wypluwam , to jest straszne! Męczę się codziennie forsownymi ćwiczeniami (a mam astmę) przynajmniej godzinę dziennie a na wieczór wymuszam wymioty (dziś na przykład wymuszałam wymioty przez 1 godzinę!) Proszę powiedzcie mi co mam robić , bo ja już sama nie ogarniam :( Jestem bliska załamaniu.

Gość ja nie moge :D
to na chuj wymuszasz te wymioty? czy Ty jestes normalna? przy cwiczeniach bardzo istotna role odgrywa prawidlowa dieta przeciez!! nie mozna nic nie jesc bo padniesz na pysk!

Gość bardzo bardzo zdecydowanie
powinnaś porozmawiać z lekarzem, obsesja na punkcie wagi może zaprowadzić cię w smutne i nieodwracalne rejony

Gość Milena1992
Problem w tym że nie umiem nad sobą zapanować w takich sytuacjach..

Gość OneTwo
Szukaj już trumny. Anoreksja to bardzo ciężka choroba psychiczna, nie leczona prowadzi do śmierci głodowej.

Gość fakt,masz cos a glowa nie tak
i jestes o jeden krok od popadniecia najprawdopodobniej w bulimie.Cwiczenia sa ok,ale musisz przy tym odpowiednio zdrowo jesc.

no to skoro nie umiesz tego powstrzymac to czym predzej do lekarza psychologa albo psychiatry!! choc takie choroby leczy raczej psychiatra. Podpowiem a zarazem uspokoje ze psychiatra to taki sam lekarz jak kazdy inny i nie jest wstydem sie do niego udac!

Gość Milena1992
:(

wymioty są przy bulimii, ćwiczenia przy anoreksji choć może przy bulimii też.. heh nie dość że nabawisz się kłopotów ze zdrowiem, to jeszcze z zębami (od wymiotów)

Gość Milena1992
;(

Milena nie ma co wysylac smutnych buziek tylko idz jak najszybciej do psychiatry bo z tym naprawde nie ma zartow...im szybciej pojdziesz tym szybciej wyzdrowiejesz a przeciez tego chcesz :)

Gość OneTwo
swiezalatte ---- Problemy z zębami, od wymiotów ? W jaki sposób wymiotowanie, może uszkadzać zęby ? Wyjaśnij proszę.

no jak to? zdziera szkliwo przez to!! i przenosi bakterie!

Gość dorotayyyyyyy
Może .Jak wymiotujesz często,to kwas solny z żoładka uszkadza szkliwo.

Gość Milena1992
Tylko ja sama nie wiem czy tego chcę , wiem że to będzie bardzo trudne wrócić do normalnego trybu życia . Po prostu czuję wstręt i obrzydzenie do jakiegokolwiek jedzenia !

Gość OneTwo
Skład chemiczny wymiocin niszczy szkliwo na zębach ? Czy może ryje w nich jak woda skałę, tworząc stalaktyty i stalagmity ?

Gość OneTwo
"Tylko ja sama nie wiem czy tego chcę , wiem że to będzie bardzo trudne wrócić do normalnego trybu życia . Po prostu czuję wstręt i obrzydzenie do jakiegokolwiek jedzenia !" Czyli masz chorą głowę. Gdybyś była normalna, nie myślałabyś tak. Zadzwoń lepiej po jakiegoś psychiatrę, z drugiej strony dla sług Ejdesa nie będziesz ciężka. No ale obcięli pogrzebowy... Wszędzie bieda....

Gość Milena1992
mimo wszystko dzięki za pomoc :(