Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosimonka

AUTOSTOPEM NAD MORZE?

Polecane posty

Gość kokosimonka

Witam w lipcu chciałabym się wybrać z Katowic do łeby autostopem z chłopakiem. czy ktoś podróżował autostopem na takich odcinkach? Zastanawiam się gdyż wcześniej nie jeździłam stopem, czy kierowcy daje się za to jakąś kase czy nie? Czy takie rzeczy ustala się na początku drogi? I jak myślicie ile taka podróż może trwać? lepiej ruszyć w dzień czy w noc??

Spokojnie możesz łapać, najlepiej złapać TIR-a, bo dużo jeździ do Szczecina, a stamtąd już łatwo dostać się nad morze. Nie płaci się żadnej kasy,bo przecież to jest autostop :) Tirowcy chętnie biorą w dalekie trasy, że by było weselej i żeby im się tak spać nie chciało. Zatrzymujesz się, pytasz gdzie jedzie, później dziękuję, do widzenia i tyle. Powodzenia :) 🖐️

Gość kokosimonka
pomaranczowy skurwysyn - jesteś walnięty, chyba, ze Ty lubisz ruchanie. Generalnie uważam za mocno przesadzone te wszystkie historie o ruchaniu i mordowaniu autostopowiczów, no sami powiedzcie kiedy ostatnio słyszeliście jakaś historie że ktoś komuś zrobił krzywdę jadąc stopem? A żeby było jasne, to nie jest tak, że jesteśmy biedni i musimy jechać stopem, tylko zależy mi na tym jak na przygodzie, do tego wybieramy się pod namioty bo do tej pory to hotele, pensjonaty lub kwatery prywatne. Zabraliście kiedyś kogoś stopem?

Gość kokosimonka
Bazinka, planowałam trase KATOWICE-ŁÓDŹ-TORUŃ-GDAŃSK-ŁEBA tylko nie wiem czy jechać nocą czy w dzień?

Ja jeżdzę stopem i sama też zabieram :) Najlepiej wybrać się w podróż tak z samego rana, 4 - 5 nad ranem. :)

Gość kokosimonka
tzn, ile trwało przejście przez słupsk? maskra, trochę się boje, jechałam dwa razy stopem ale na krótkich trasach. Mój chłopak nie jest przekonany do tego pomysłu. Właśnie tego się boje, poruszania się między trasami

Gość kokosimonka
ja właśnie myslałam o krótkiej ponieważ i tak będę z facetem to nikt mnie chyba nie weźmie za dzi.... a poza tym jestem niska i w dłuższych spódnicach źle wyglądam. Jak myślisz ile taka podróż może zająć?

Gość gośMarikać
my jechalismy w zeszlym roku z wielkopolski do Wladyslawowa. Oprocz korkow szybko dotarlismy. Polecamy

Gość gość
Świetny pomysł :) Jechałam tak z Wrocławia, ale jak będziesz robić to po raz pierwszy to polecam zerknąć tutaj http://serwispodrozniczy.pl/ żebyś była przygotowana na wiele sytuacji. Możesz się też dowiedzieć jak sobie poradzić samemu :)