Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panibolizabekk

Ból zęba - brak dziury, ubytku. co to może być ?

Polecane posty

Gość panibolizabekk

Od 3 tyg pobolewa mnie ząb. Na początku myślałam, że to nadwrażliwość. Kupiłam odpowiednią pastę, ząb uspokoił się. Od jakiegoś tygodnia ból pogorszył się. Nie odczuwam go przy jedzeniu, piciu. Gdy ścisnę zęby to boli mi na górze ostatni ząbek. Nie wiem co to może być. Kolor zęba jak i dziąsła bez zmian. mam nadzieję, że nie będzie on podlegał leczeniu kanałowemu. Co to może być z a ból ? ???

Gość oj kochana
kanałowe się kłania :(

Gość panibolizabekk
:( Dzisiaj będę dzwoniła do dentystyki i umówię się na wizytę. Naprawdę kanałowe ??

Gość zwyczajna forumowiczka
O( ile w ogóle jeszcze nada się do leczenia.

Gość panibolizabekk
A może niekoniecznie ?

Gość Przyszła żona Krzyśka
prowo

Gość panibolizabekk
co ??? o ile się nada? no proszę nie straszcie tak :(

Gość bziummmmmmmmmmmm
jak nie ma ubytku ani nic to kanałowe..bo masz coś z miazgą.

Gość nadwrazliwosc
byc moze jest to nadwrazliwosc, jesli stosujesz pasty wybielające.

A może rośnie Ci ósemka? Mnie od dłuszego czasu też coś pobolewa..ale nie bardzo.. i tylko czasami... no i wszystkie 4 ósemki się wybijają;/

Gość normalka_____
"nie ma dzirki8" a skąd wiesz, nie jestes dentystką

Gość moja kuliznaka
Moja kolezanka tak miala.. pobolewal ja zab , nie bylo widocznej dziurki ani nic . U dentysty sie okazalo ze zab do usuniecia ,przy samym dziasle dziurka wielkosci najcienszej igielki , a zab caly w srodku prochno do usuniecia .

Gość Sali 245
Może być też torbiel pod zębem, wtedy też ząb może pobolewać, mimo braku ubytku

Gość Pedro 2500
dziura może być między zębami. Używasz nici? Dziura może być niewielka ale w środku mogą być spustoszenia. Leczenie kanałowe jeszcze może nie, tak samo jak wyrywanie ale nie pozostaje nic innego jak wizyta u speca.

jaka torbiel?robi sie zazwyczaj od ropy torbiel-ja mialam po 2 letniej ropie ciaglej jak zab jest ladny to moze bolec nawet sredni ubytek, rozwierci ci na znieczuleniu i tyle glowa do gory ps.na wekend nie zostawiaj bolu zeba bo bedziesz tanczyc kan kana

Gość Sali 245
Ja nie miałam żadnej dziury w zebie i własnie okazało się, że to cholerny torbiel, nigdy nie zbierała mi sie tam ropa. Zęba musiałam usunąć

Gość panibolizabekk
Nici używam, ogólnie bardzo dbam o zęby od czasów gimnazjum kiedy okazało się, że mam aż 4 zęby do leczenia - próchnica. Od tamtej pory chodzę raz lub dwa razy w roku na wizytę kontrolną. Dzisiaj nie mogłam się dodzwonić, jutro zadzwonię może mnie przyjmie, a jak nie to będę czekała do następnego tygodnia. Ten ból jest dziwny, bo jak siedzę, leżę czy robią inną dowolną czynność nie boli mnie aż tak bardzo. Czuje go, ale nie umieram. Przy jedzeniu jest różnie, w zależności co jem i piję. Najgorzej jak ściskam zęby to czuję taki przeszywający ból. Mam nadzieje, że to tylko ósemka, a nie inne TE straszne rzeczy.

Gość lusi292
Niedawno też tak miałam. Bolał mnie ząb ani dziurki ani nic.Potem policzek mi zaczął puchnąć, akurat były święta.Ból nie do wytrzymania. W nocy nie spałam i płakałam. Poszłam do dentysty i okazało się, że do wyrwania tyle że wcześniej przepisał mi antybiotyk żeby opuchlizna zeszła. Ząb jak boli to jest najgorsze, co może być...

Gość zębolog
zgorzel miazgi

Też tak miałam z siódemką. Identycznie. Co się okazało: po pierwsze pod zębem była torbiel, chociaż dentystka robiła mi kilka prześwietleń i zarzekała się, że czysto, po drugie: rosła mi ósemka. Za jakiś czas podobny ból ale już nie taki przejmujący, też koło siódemki. Tym razem to zwyczajnie rosła ósemka :) I mam nadzieję, że to cały Twój problem.

Gość panibolizabekk
Szczerze powiem, że jak nigdy nie mogę się doczekać najniższej wizyty u dentystki hehe. A mam pytanie, co z tą twoją torbielą pod 7 ?

Gość panibolizabekk
najbliższej

Torbiel pod siódemką poszła w pizdu razem z zębem :D Wszystko przez ślepą dentystkę :o Zęba usuwała mi już inna, nic więcej nie dało się zrobić. A stan zapalny doszedł już do kości i musieli mi w szczęce dłubać. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, plusem było to, że zrobiło się miejsce na ósemkę i piorunem wyszła. W ogóle nie czuję braku tej siódemki, ani starej dentystki :p

Gość polajna
zgadzam się z zębologiem, na 99% to zgorzel. Też tak miałam, na początku pobolewało, tak jakby nadwrażliwość na ciepłe i na zimne. A z zębem wszystko ok - ładna plomba, zero próchnicy. Inna sprawa, że nie bagatelizowałam tego, dwa razy byłam u dentystki (nawet rentgen był robiony) ale ta caly czas twierdziła, że to nadwrażliwość, a jak mi postukała w tego zęba to był wrażliwy, a reszta zębów nie. Dopiero jak w nocy spać nie mogłam i nawet ketonal nie pomógł - pojechałam do helpa i tam mi pomogli. Najpierw otwarcie zęba na kilka dni, później lekarstwo na tydzień i ostatecznie czyszczenie kanałów+plomba. Nic strasznego, to była gorna czwórka - ma tylko dwa kanały, nic mnie nie bolało bo mialam znieczulenie :) a u Ciebie który to ząb?

Gość panibolizabekk
7 :) Wiecie co ten ból jakby przeszedł. Wydaje mi się, że to 8 wychodzi. Teraz w ogóle mnie nie boli. Na wtorek jestem umówiona do mojej dentystki. Mam nadzieje, że potwierdzi moją diagnozę hehe ;)

Ja bym mimo wszytko udała się na twoim miejscu do dentystki. Być może ból ustąpił, ale problem nie minął. Lepiej jest skontrolować zęby, aby potem nie mieć gorszych problemów.

Gość WYROCZNIA_45
Odświeżam temat! od kilku dni pobolewa mnie ząb, ale nie widać żadnego ubytku ani przebarwienia! Czy wiecie co to może być? To dwójka, nie chcę stracić zęba!!!

Gość JA MAM TAKIE ZĘBY--Z ZEWNĄTRZ
SĄ PIĘKNE,NIESKAZITELNIE BIAŁE I BEZ ZMIAN ŻADNYCH---A JAK MNIE BOLI I ROZWIERCI MI LEKARKA OD ŚRODKA TO DOPIERO WIDĄC JAK SIE PSUŁ. ZĄB WIDOCZNIE PSUJE CI SIE OD ŚRODKA SKORO BOLI I N ZEWNĄTRZ NIC NIE WIDAĆ.

Gość ALONIKIUSI
Mi tak się zęby psują mam 21 lat i brak 3 zębów już :( Jak zauważę maleńką dziurkę to najczęściej już nie ma co ratować