Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tak sobie grzebię i grzebię

Naszyjnik do oceny

Polecane posty

Cześć. Zrobiłam naszyjnik. W sumie jestem z niego zadowolona, bo to strasznie trudna (dla mnie) technika. Ale są błędy. - brzydkie końcówki drutu (nie mam palnika) - nie jest idealnie równy Czy możecie ocenić? Co do poprawy? Dziękuję http://zapodaj.net/c238b7e4946d.jpg.html http://zapodaj.net/27bde7998136.jpg.html http://zapodaj.net/cd09225ed5f1.jpg.html Za zdjęcia przepraszam, robiłam dziś rano w fatalnym świetle

Podoba mi się nie powiem że nie, kształt super. Tylko ten miedziany kolor mi się nie podoba - lepszy byłby srebrny lub jakiś odcień pod kamyk

zauważyłam że dużo osób nie lubi miedzianego drutu... ja go używam bo jest tani, dużo tańszy od posrebrzanego (który się zresztą ściera) nie mówiąc o srebrnym. Na razie szkoda lepszego drutu do moich wrapów, bo zużywam go bardzo dużo. No i jeszcze jedno - posrebrzak jest trudniejszy w obróbce. Ja zresztą miedź uwielbiam. A powiedzcie mi proszę, czy bardzo wyraźnie widać że obie jego połówki nie są idealnie równe?

Gość hakhdkcbnkwho
Osobiscie nie podobaja mi sie takie naszyjniki, ale chyba musialas wlozyc w to sporo pracy. Mam jedno ale - kolory sie gryzą, kolor lancuszka gryzie sie z tym druciano miedzianym kolorem, a kolor wielkiego kamienia i tych dwoch koralikow powinny byc bardziej do siebie dopasowane.

Tak naprawdę kolor wisiorka nie jest "druciany", jasnomiedziany jest tylko specjalnie pozostawiony fragment, reszta jest lekko zaoksydowana i jest prawie idealnie w kolorze łańcuszka. Podobnie z kamieniami - w jednym ustawieniu są identycznie szare, w innych mienią się różnymi kolorami. Trudno jest dobrać je w pary, bo to naturalne labradoryty, nie sztuczne koraliki, które mogą mieć identyczny odcień. Ale są bardzo podobne. Trochę to inaczej wyszło w tym świetle :(

łańcuch wyszedł żółto, a jest w odcieniu ciemnej miedzi :( Nooo, strasznie długo go robiłam...

Tak, ale 10zl za ile drutu i jakiej grubosci ;-)

miedź nie pasuje do np białych kreacji tzn mnie się nie podoba a np srebrny czy złoty do każdego rodzaju garderoby

Gość hakhdkcbnkwho
Możliwe, ze to wina zdjecia, ze kolory wygladaja inaczej. W takim razie nie mam innych zastrzezen :) Te nierowne strony o ktorych pisalas nie sa widoczne. A tak z innej beczki: Czy ktokolwiek w ogole nosi takie naszyjniki? Ciekawa jestem :) Bo nigdy u nikogo takiego nie widzialam, sama tez bym go nie zalozyla. I jeszcze jedno: robisz je dla siebie, czy na sprzedaz?

Ale jeden plus postawie do miedzi tylko do stylu gotyckiego... Mógłby się świetnie prezentować do sukni gotyckiego stylu

Wiem, że można kupić druty na Allegro. Sama je tam kupuję. Ale bardzo dużo schodzi ich na ćwiczenia...

Tak, ale tego typu naszyjniki rzadko sprzedawane sa na Allegro bo tam ludzie kupuja jak najtaniej, a jak same zauwazylyscie, wymagaja duzo pracy. Sprzedawane sa w ekskluzywnych galeriach, z tym, ze tam sa bardzo dopieszczone, idealne (zazwyczaj). I potrafia kosztowac 2 000, oczywiscie ze srebra... wlasnie dlatego ucze sie je robic, bo na zakup mnie nie stac, a snia mi sie po nocach ;-)

to ćwicz po kroku :P ćwicz na miedziaku rób na srebrzaku :P w sumie jak się dopiero z tym bawisz to owszem do miedzi nic nie mam :) z czasem zaczniesz robić na różnokolorowych drutach ze u mnie w mieście będzie można kupić bo robota naprawdę świetna

Gość hakhdkcbnkwho
Fajnie, mnie by chyba szlag trafil gdybym miala ten drucik tak owijac i owijac :D Cwicz a kiedys dojdziesz do perfekcji i moze tez zaczniesz je sprzedawac za ciezkie pieniadze

Gość aaaaaaaaddsa
brzydkie to jest

Ale sie kafe wiesza ... Cwicze, cwicze ;-) juz sie nie wstydze ich nosic, hehe

Co mi szkodzi, podbiję

sorry ale wygląda strasznie tandetnie...te z linków wyżej o wiele ładniejsze i nie takie byle jakie