Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Editha

ile Was kosztowala komunia dziecka

Polecane posty

Gość Editha

no wlasnie . Pytanie do mam, ktore w tym roku organizowaly komunie dziecka. Mozecie wyszczegolnic ile za co mnej wiecej tzn stroj , lokal itd.? Chodzi o chlopca

Gość Editha
pomozcie, bo nie wiem czy juz nie pora zaczac oszczedzac ...

Nie robiłam komunii tylko chrzciny, ale myślę że koszt przyjęcia jest podobny bo goście byli od obiadu do kolacji :) I całe przyjęcie na 20 osób w restauracji, łącznie z napojami, ciastem i ubrankiem dla dziecka kosztowało około 4000 zl.

Gość niespełna 300zł
komunii nie robilam w lokalu zbedny wydatek. za 200zł kupiłam sukieneczke, buciki i wianuszek. opłata na kwiaty i obrazek w kosciele 60zł obiad w domu nie podliczam do wydatkow komunijnych, bo obiad w niedziele zawsze jest w domu.

Gość Editha
czyli dwie skrajne wypowiedzi... ja tez bede robila w domu.

Ja napisałam ile mnie kosztowało przyjęcie a nie za ile najmniej możnaby je urządzić :) O to pytałaś przecież :)

Gość Editha
prosze o jeszcze dziewczyny!raczej nie chodzi mi o ceny w lokalu tylko ocala reszte.

Gość Editha
tak, prosilam i prosze nadal. Ale juz stwierdzam po przeczytaniu ciebie, ze w robie w domu. Bedzie polowe taniej:-)

Myślę że około 1000 dałoby sie zaoszczędzić nawet w restauracji :) zależy ile dań zamawiasz, jakie napoje, owoce ile ciasta...itd :)

Gość Moja mała Jennifer :)
ja mojej Jenny zrobiłam komunię w lokalu i wyszło nas około 10 tysięcy lokal był z wielkim placem na który zamówilismy multum atrakcji dla dzieci - jak dmuchany zamek i karuzele :) było cudnie :)

Gość taka sobieeee
zawsze w domu jest taniej pytanie tylko czy chcesz spędzic obiad po komunii synka razem z rodziną czy w kuchni bo przeciez ktos to musi wszystko przygotować i podawać wiec raczej nie posiedzisz .a lokal ma to do siebie że wyskakujesz z pieniędzy i masz wszystko w dupie.:)

Gość Editha
no co racja to racja. A co do kosztow poza lokalem????

Gość nie polecam komunnii w domu
szczerze mowiac robilam komunie w domu kosztowala mnie 1500 ale roboty przy tym co niemiara. Wszystko ugotowac, potem podgrzac, popiec ciasta, przygotowac stol. Masakra. Za dwa lata zrobilam komunie w lokalu 2 lata później wynioslo mnie to 3000 ale bylam wypoczeta, usmiechnieta i zadowolona. Finansowo przygotowywalismy sie juz od poczatku roku wiec nie odczulismy tego tak po kieszeni. No, ale podaje ceny sprzed kilku lat:) jednak roznica komunii w lokalu, a w domu ogromna. Oczywiscie jesli zapraszasz wiecej jak 15 osob. Bo z mniejsza iloscia gosci = mniej jedzenia jakos latwiej sobie poradzic, ale i tak jest robota. U mnie w domu bylo wtedy 18 osob. Nameczylam sie bardzo i chcialam zeby dzien sie skonczyl. Potem zmywanie, sporzatanie. Od 4 na nogach do 23 :O i ciagle robota. Malo co siedzialam. Jak ktos chcial swiezy talrz, szklanke, kawe to oczywiscie ja latalam nie bylo to przyjemne. Zmeczona i wykonczona bylam.

Gość Editha
rozumiem. A pozostalek oszta: ubranie dla dziecka, fotogra, kamerzysta, ksiadz?

Gość chrzcinyikomunie
Hej :) Jeśli chodzi o lokal na Komunię, to polecam stronę http://www.ChrzcinyiKomunie.pl . Tam można wysłać zapytanie ofertowe z oczekiwaną ceną, a odpowiedzą miejsca, które są w stanie w takiej cenie urządzić przyjęcie :) Po inspiracje prezentów i dekoracji na przyjęcia zapraszamy na naszą stronę na FB :)