Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maja32354

Opalanie w ciazy

Polecane posty

Jestem w 29 tyg ciazy i jade w ten weekend nad jezioro ,chcialabym sie troszke opalic ale jestem ciekawa jak opalic sobie plecki i nogi z tylu skoro na brzuch sie przeciez nie poloze ;)? i tak apropo ile godzin na tym sloncu mozna siedziec zeby sie za bardzo nie przegrzać ?

Hej maja, ja tez wlasnie jestem w 29 tygodniu i wszyscy mi mowia zebym nie przesadzala ze sloncem, a z drugiej strony w promieniach slonecznych jest duzo zelaza bodajze, ktore jest dobre dla ciezarnych, wiec troche jestem skolowana :) ale milego wypoczynku zycze. A co bedziesz miec, chlopca czy dziewczynke?

wiem wiem ale z umiarem chyba mozna zaryzykowac:) ja to jestem strasznie blada ze az mi zyly widac hehe:) i bardzo ciezko sie opalam wiec posiedze troszke na sloncu . Mam chlopca a ty?

U mnie tez chlopak :) ja znowu odwrotnie moja skora jest strasznie podatna na opalanie, i wystarczy 15 min na sloncu a juz paseczki mi sie odbijaja. Dlatego ciagle mi mowia, uwazaj na slonce

Gość Ola Mo
Dziewczyny troszeczkę możecie poopalać się, oby nie przesadzić ;-) Też jestem w ciąży 24 tydzień :-) Dziewczyny na kiedy macie termin ? Ile przytyłyście ?

To zazdroszcze :) Ja ostatni raz wazyłam sie w 27 tyg i przytylam 6 kg a wy ile przytyłyscie?

Gość kajaaaaaaaaaaaaa
promienie sloneczne dostarczaja ci witaminy D, ktora u płodu powoduje szybsze wapnienie kości. Przez to słońce w nadmiarze nie jest zalecane bo kosci płodu nie maja wapnieć musisz sama decydować czy ważniejsze dziecko czy opalone nogi

"Słońce jest najlepszym i naturalnym źródłem witaminy D, dlatego nazywa się ją słoneczną witaminą. Nie trzeba więc przekonywać, jak ważne podczas ciąży jest zapewnienie organizmowi odpowiedniej jej dawki. Pełni ona ważną funkcję w budowie kośćca nienarodzonego dziecka. Najważniejszy jest okres ostatnich 3 miesięcy. Wtedy następuje kształtowanie się i wzmacnianie układu kostnego płodu, a kluczową rolę w tym procesie odgrywa właśnie witamina D" ;)

obrobina słońca nie zaszkodzi:) ja jestem w 25 tyg ciąży i jak narazie waże 57,5 kg a przed ciążą ważyłam 52kg i troche mnie martwi ze za mało przytyłam ale położna twierdzi że wage mam porządku

To wcale nie malo bo najwiecej przytyjemy pod koniec ciazy :) ja mam coraz wiekszy apetyt i to na slodkie . Najwazniejsze zeby dzidzie sie dobrze mialy ;) moj synek wazy kilogram

Gość Martynkowskaaaa25
Hej dziewczyny, jestem w 22 tyg ciązy i juz nie raz wystawiałam ciało na słońce. Opalam sie w majteczkach od stroju i dłuższym topie odcinanym nad biustem. Według mnie nie wolo przesadzić ale tą godzinkę można sobie poleżeć. Najlepiej opalac się w ruchu albo w wodzie. No i pamiętać o kremie - na twarz koniecznie z wysokim filtrem- używam 30, na ciało może być słabszy :) Też nie lubię bladego ciała a teraz mam ładne brązowe ramiona i nogi :)

Gość Martynkowskaaaa25
Ja też mam chłopca kochane i przytyłam 3 kg a brzuszek jest malutki, też sie tym martwiłam ale podobno teraz zacznie się największe tycie i przybieranie brzuszka :)

Heh, ja duzo przytylam. Przed ciaza wazylam 60kg a teraz waze 72 wiec 12 kg jak nic, i jak widac w stopce jestem w 29 tygodniu. Mam nadzieje, ze juz bardzo duzo nie przytyje, ogolnie to tylko brzuch w sumie mam wielgachny, reszta przytyla tylko troszke :). Ale kazda ciaza jest inna.

Gość Martynkowskaaaa25
Pewnie że tak, każdy ma inną wage wyjściową, inną przemianę materii, inaczej tyje w ciązy :) Nie ma co się przejmować, suma sumarum i tak się wszystko szybko zrzuca :) Ja mam to szczęście, że odrzuciło mnie od słodkiego- wcześniej byłam prawdziwą czekoladoholiczką.

dokladnie:) mi wszyscy mowia ze mam maly brzuszek jak na 29 a mam dokladnie 99cm a jak u was?

Gość Martynkowskaaaa25
Ja mam 87cm w najszerszym miejscu ale jestem dopiero w 22 tyg więc szybko was dogonię :)

Gość izka25
witam podobno możemy się opalać. oczywiście w granicach rozsądku i koniecznie zasłaniać brzuch. ja też bardzo szybko łapie opaleniznę. a teraz też marzy mi się poleżeć na słoneczku. jestem w 26 tc i przytyłam 9 kg. ważyłam 52 kg teraz 61 kg.

Gość izka25
w najszerszym miejscu na brzuszku mam 93 cm

Maja ja też mam apetyt na słodkie i to od początku ciązy i też będe miała synka:)

Mi to sie strasznie chce sie czekolady:) wczesniej tak nie przepadalam za slodyczami :) A jak samopoczucie w ciazy? mnie to czesto dopada straszna samotnosc i nuda. Teraz to trzeba rezygnowac z wielu rzeczy. Ja to lubialam wyjsc gdzies na impreze a teraz musialam z tego zrezygnowac

Gość Martynkowskaaaa25
Maja wiem cos o tym, ja uwielbiałam zimne piwko zwłaszcza latem gdzieś nad wodą a teraz nic. I jeszcze takie upały a tu dodatkowe kilogramy. A z imieniem sie waham podoba mi się Maksym, Kacper i Marcel.

u mnie czekolada i lody to podstawa w diecie:) ja ogólnie czuję sie dobrze od początku ciązy nie mam zadnych dolegliwości i nie doświadczyłam czegoś takiego jak poranne nudności:):) tylko dzisiaj na wizycie i mi anemia wyszła a tak pozatym to też doskwiera mi samotność i nuda bo męża cały tydzień niema wraca tylko na weekedy

Dokladnie, na piwko tez mam chec i wiem ze nie ktore kobiety w ciazy pija raz po raz ale ja nie jestem za tym :) i nie zamierzam ruszyc ani kropelki alkoholu ;)

o piwka to i ja bym się napiła ale nie wolno dzidzia w końcu jest najważniejsza:)

Gość izka25
ja właśnie nie za bardzo za słodyczami jestem a i będę miała córkę Dominikę

Gość izka25
też mam czasami ochotę na zimne piwko ale ja tylko owocowe lubię, ale teraz to tylko pomarzyć możemy :D