Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maja32354

Opalanie w ciazy

Polecane posty

Ladne imię:) mi też sie marzyła córeczka a będzie synek ale imienia jeszcze nie wybraliśmy ]

Gość izka25
maja i anita macie termin na wrzesień? czy końcówkę sierpnia?

a mowi sie ze slodkie to na dziewczynke i wszystko odwrotnie :) no wlasnie lepiej te piwko sobie odpuscic ale znowusz mnie tez strasznie do coli ciagnie a to tez nie zdrowie dla dzidzi ehh ... nie moge sie juz doczekac kiedy moj termin nadejdzie :) a palilyscie przed ciaza >? ja jak sie dowiedzialam o ciaza to rzucilam i udalo mi sie ale nadal jest ciezko :P

Mi tez sie coreczka marzyla nawet juz imie wybralam a tu chlopczyk;) ja mam termin na polowe sierpnia a jak u was? a chlopczyka to chyba nazwe Damianek ale nie wiem co na to moj chlopak ;) bo razem chcemy wybrac

Gość izka25
ja nie paliłam a co najważniejsze zmobilizowałam męża do rzucenia palenia :P dziewczyny macie już dzieci ja mam 5 letniego synka Kacperka. i podobno wszystkie Kacpry to łobuzy i u mnie się zgadza :D

Gość izka25
termin mam na połowę września. niestety nie ma tu żadnych wrześniówek, podobno gdzieś się przeniosły.

Gość izka25
mój mąż ma na imię Damian. :P fajne imie

ja nie mam z tym problemu bo nigdy nie palilam i wierze że ty też nie będziesz dla dobra maleństwa i siebie:):) ja mam termin na 14 września i dziś mam zamiar zacząc z mężem dyskusje na temat imienia dla naszego dzidzusia:):)

Mi sie niestety mojego chlopaka nie udalo zmobilizowac do rzucenia palenia ale nie pali przy mnie zawsze musi wyjsc gdy chce zapalic i tego sie trzymamy:) To moja pierwsza ciaza . Izka skoro to twoja druga ciaza to powiedz mi jak to jest z tymi rozstepami ja sie caly czas smaruje specjalnym kremem a mimo tego mam strszne roztepy na piersiach nawet dekoldy przestalam nosic ktore tak wczesniej lubialam:) jak to jest z tymi rozstepami po porodzie?

a ja 14 sierpnia lubie tą date bo mam wtedy imprezke moj tata ma urodziny i moja bratanica też bo tak sie fajnie złożyło ze moj tata dostał wnuczke na urodziny:):)

Gość izka25
ja nie miałam rozstępów przy pierwszej ciąży. pojawiły się jak przestałam karmić i do tej pory je mam ale słabo widoczne. na brzuchu nic nie mam na szczęście. termin mam na 16.09

Ja na brzuchu jak narazie tez nie mam . Nie uwierzysz miki ale u mnie jest podobnie bo moja mama ma urodziny 14 sierpnia ;p

Gość izka25
ja chciałabym urodzić 26.08 mąż by dostał córkę na urodziny

to życzę zebyś urodziła w terminie:) ja tez jak narazie nie nam żadnych rozstepów ale smaruję sie kremem dwa razy dziennie:)

Gość Martynkowskaaaa25
dziewczyny ja nie paliłam, mój mąż też nie na szczęście..ale gratuluje mobilizacji Maja :) A na rozstępy polecam Pharmaceris, ja używam od ok 3 m-ca i ejstem bardzo zadowolona, nie jest tani ok 40zł za mała butelkę ale świetny. Do tego nawilżam się jeszcze oliwkami i balsamem Garnier Hydro Urea. Na razie skóra jest napieta i sprężysta.

Ja uzywam Musteli a cena jej tez jest masakryczna bo kosztuje on okolo 100zl jak narazie jestem zadowolona ale zaczelam go stosowac od 5 mies ciazy a roztepy juz mialam w 4 mies , ale to pewnie zalezy od skory kazda jest inna :) a co do palenia to wiem ze do konca ciaza nie tkne ;) nigdy nie sadzilam ze dziecko bedzie dla mnie taka motywacja mimo tego ze nie planowane :)

Kurcze tylko chwilke mnie nie bylo,a tu juz tyle czytania. Ja mam termin na 26 sierpnia :) ale mam nadzieje ze urodze wczesniej. Jesli chodzi o rozstepy to narazie nie zauwazylam zadnych, od prawie samego poczatku, no moze od 2-3 miesiaca uzywam kremow i bio-olejku na rozstepy i jak na razie dziala. Ja zaczelam bardzo szybko tyc. Juz ok 9 tygodnia musialam kupic sobie pierwsze ciuchy ciazowe bo juz we wlasne sie nie miescilam. A jesli chodzi o imie, to jak bylaby dziewczynka to miala byc Maja, ale okazalo sie ze to chlopak no wiec bedzie Alex. Mieszkam w UK wiec chcialam zeby moj syn mial imie takie samo w Polsce jak i tutaj, zeby go nie zmieniali ani w wymowie ani w pisowni, wiec na razie stanelo na Alex. Oboje z mezem wybralismy. Dodatkowo podobalo mi sie Jakub, ale tak duzo juz chlopcow o takim imieniu a poza tym odpowiednik angielski bylby Jacob z inna wymowa, wiec odpuscilam.

Gość lala mi do 555555555555
anita dlaczego już nie piszesz na sierpniówkach 2011? dawno cię tam nie widziAŁAM

nie wiem czemu nie pisze tam na sierpniowkach. Moze dlatego ze byl czas jak niektore osoby zaczely sie obrzucac blotem i po prostu odpuscilam. :) ale moze zajrze tam.

Gość mama offermy
to wspolczuje ze grubniecie haha

A mi nie przeszkadza ze tyje z tego powodu, to najpiekniejszy sposob tycia.

Gość izka25
mi też nie absolutnie. i tak szybko zgubie

Hej jest dzisiaj ktos troszke mnie nie bylo bo bylam na weekendzie :) troszke sie opalalam i wszystko jest ok . A co u was? co do tycia to ja przestalam sie miescic w swoje ubrania jakos w 5 mies/6 mies i tez sie nie martwie tym tyciem :) to przeciez normalne i tak wrocimy do formy ;D

Gość nie opalac sie w ciązy
chodze do szkoły rodzenia i ostatnio połozna opowiadała nam, ze jakos 3 lata temu było takie upalne lato i było pelno martwych porodów. Cięzarne wystawiały brzuchy na slonce i w ten sposob podgrzewały sie wody płodowe co prowadzilo do obumarcia wewnatrzmacicznego.

Gość trzmielina
hej kobietki, można dołączyć? jestem w 21 tyg., pierwszy dzidziuś, syn, nad imieniem myślimy od kilku dni ale średnio nam idzie ;) tydzień temu byłam 2 kg na + ale miałam straszny I trymestr - kilka tygodni nieustających mdłości, więc boję się że teraz mogę szybko zacząć nadrabiać.

Gość trzmielina
ja też słyszałam, że w ciąży opalanie jest niewskazane. po pierwsze nasza temperatura nie może wzrosnąć do 39 st., po drugie plamy tzw. ostuda, nie do zlikwidowania. tu wklejam link, jak takie coś wygląda: http://zdrowie-nasze.pl/522-c-ostuda-leczenie-ostudy.html ja w ten weekend wystawiałam się dosłownie po parę minut, a tak w ogóle zaczęłam używać samoopalacza, żeby nie straszyć bladością.

Ja wlasnie przyszlam z pracy i jestem padnieta. Spac mi sie chce, ale chyba jeszcze sie wstrzymam. Zaraz zrobimy obiadek z mezusiem, i dopiero wtedy do lozeczka. A jutro wolne, cudownie, normalnie z lozka chyba nie wychodze :)

Gość baby dla których dziecko
w promieniach słonecznych jest du,zo żelaza buahahahaha buahahahahaha wiekszej glupoty na kafe nie widzialam, no może japąki