Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość max776

depilacja woskiem co dalej?

Polecane posty

Gość max776

Witam, 2 tyg temu przeszedlem depilacje woskiem okolic brzucha i klatki piersiowej, teraz powoli odrastaja mi juz wloski male:/ macie jakas metode na pozbycie sie ich?? golenie maszynka to chyba nie dobre wyjscie bo szybka ponownie odrastaja

nie gol klaty ani brzucha bo cie żadna nie wyru*cha :classic_cool: atak poważnie, daj se siana to niemęskie, taka gładź na klacie

Poczekaj aż odrosną dłuższe i znowu na wosk (zazwyczaj po 4 tygodniach od poprzedniej depilacji robi się kolejną). Możesz też spróbować zabiegu pastą cukrową (wtedy można depilować krótsze włoski niż woskiem). A jeśli bardzo zależy ci na stałym efekcie braku włosów, to laser. Ale przemyśl to, bo nie wszystkie kobiety lubią gładkich facetów, chyba, że nie na ich opinii ci zależy ;)

Gość max776
hehe mamy 21 wiek , teraz taka moda :D jakies rady?

wiekszosc woli gladkich!! chyba ze te starsez to niewiem te po 30 iles hah

Gość max776
a pasta cukrowa?? na czym polega dokladnie ten zabieg? Jak bym sie zdecydowal na laser to ile takie cos by mnie mniej wiecej wynioslo?

no ale chyba że masz tam nie wiadomo jaki busz to owszem, depilacja wskazana.

Są salony, w których wykonuje się depilację cukrową i ja bym tam poszła chociaż na pierwszy raz na twoim miejscu, bo po co siedzieć cały dzień w garach i nie wiadomo czy coś ci z tego wyjdzie. Kosztuje zazwyczaj drożej od wosku (powiedzmy cennik dla kobiet: wosk na całe nogi to ok. 100zł, tak pasta cukrowa jakieś 200zł :) - Warszawa). Jeśli chodzi o laser, to już musisz się dowiedzieć indywidualnie. Zabieg trzeba powtórzyć ok. 4 razy, dlatego liczyłabym za to jakieś 3 tysiące, ale tutaj mocno ściemniam. Btw. Ja mam 22 lata i zawsze lubiłam włosy na klacie i nadal je lubię. Ale wszystko z umiarem (na plecach czy ramionach to już obleśne).

Gość max776
a ta depilacje cukrowa to dam rade sam w domu zrobic? bardzo bolesne?

Jak już pisałam wcześniej - poleciłabym na pierwszy raz kosmetyczkę, bo radę to dasz, tylko nie wiadomo jaki będzie efekt (i zrobienia tej pasy, i wyrwania włosów). Ogólnie dzięki temu, że wyrywa się krótsze włoski, to powinna byś mniej bolesna od tej woskiem. No i warto sprawdzić czy nie jesteś uczulony przedtem (ale chyba pasta cukrowa nie uczula). No i skoro miałeś już wosk, to nie powinieneś mieć żadnego zapalenia mieszka włosowego itp.

tez nie polecam pasty domowej roboty. to nie jest takie proste jak sie wydaje paste trzeba zrobic w odpowiedniej konsystencji pozniej wyrabiac w rekach itp. wiedziec jak nakladac i jak zdejmowac. odwrotnie sie naklada i zdejmuje jak wosk...

Gość Silna13
Polecam depilacje laserową! Ja mam bardzo pozytywne zdanie o Q-clinique, gdzie zabiegi depilacji są wykonywane na najwyższym poziomie pod okiem specjalistów. Klinika w swojej ofercie ma także wiele innych zabiegów medycyny estetycznej takie jak foto-odmładzanie, botoks, czy laserowe zamykanie naczynek krwionośnych. Podoba mi się profesjonalne podejśćie do klienta i bardzo przyjazna (i nie krępująca) atmosfera! Polecam http://www.q-clinique.pl/

Na pewno depilacja pastą cukrową wypada mniej boleśnie. Polecam :) przed latem taniej więc można wypróbować :) Ale jeśli nie chcesz powtarzać zabiegów co miesiąc to należy pomyśleć o depilacji laserowej.