Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co powinnam zrobić?

Najemca lokalu nie zapłacił i uciekł z mieszkania !!!

Polecane posty

Gość co powinnam zrobić?

Witam, wiem, ze wyjdę na idiotkę, ale ta osoba wygladala na godną zaufania itd. nie wynajmowałam wczesniej, więc nie wiedząc jak to jest wynajęłam bez pobierania kaucji... a to co się dzieje to kompletna porażka... osoba wynajmująca nie zapłaciła mi wszystkich pięniedzy za kwiecień!!! nie dostałam tez pieniędzy za majowe rachunki (czynsz, prąd, internet itd.) mamy czerwiec, kolejne rachunki, prąd będzie niemały ...a gośc mając wczesniej umowe na pismie (gdzie placilam za niego rachunki w urzedzie skarbowym) sie wyprowadza i nie zaplacil :( czuje sie fatalnie, bo mnie najzwyczajniej w swiecie nie stac splacac jego rachunki...mamy czerwsiec za ktory powinien mi zaplacic, a nie zaplacil do konca za kwiecien! :( uwiezcie mi, prosilam, dzwonilam...ile mozna? powiecie, ze jestem cieple kluchy, ale przysiegam! za kazdym razem obiecywal wplate!!! dzwonilam dzien, dwa dni pozniej nie odbieral! nigdy nie wplacil na czas, a zreszta na jaki czas? przeciez za kwiecien jeszcze nie uregulowal! :( co ja mam zrobic? mnie nie stac na sądy? mam umowe! ale co z tego? mam sie szrpac po sądach? ile to zajmie? 5 lat? ja nawet nie wiem gdzie on teraz jest :(

Gość co powinnam zrobić?
a co do mnie bylo to zgloszone do urzędu, gdzie opłacalam ryczałt :( tylko, że płacił:( matko, jak mi przykro :( żebym zarabiała jeszcze bóg wie ile, ale to koszmar przecież z tymi moimi zarobkami! :( i dlaczego taka osoba czuje sie bezkarna? powiecie : podaj do sądu! a ile ta sprawa będzie się ciągnęła? skąd mam wiedzieć gdzie on jest? :(

Gość no widzisz a jak
ja szukałam mieszkania do wynajęcia to nikt mi nawet 100 zł nie chciał stargować i zwierzęta przeszkadzały, ale w koncu po pół roku ktoś mi zaufał i ma od roku regularnie pieniądze na koncie + informowanie o poczcie + czyściutkie zadbane mieszkanie, a zwierzęta tak jak zawsze się pierałam, ciche spokojne i małe, nieszkodliwe jednym słowem. Ty na przyszłość bedziesz rozwazniej dobierać najemców.

Gość co powinnam zrobić?
mialo byc uwieRZcie :O ja pierdole :O

Gość Mirek ze Szczecina
masz jakąś umowę na piśmie z nim?

Gość piugouiyhvb
a potem dziwia sie, ze faceci zarabiaja wiecej niz kobiety, albo ze prawie wszystkie wynalazki to zasluga facetow ale nic dziwnego jak nawet na wynajmie mieszkania nie dosc ze jedna z druga nie umie zarobic to jeszcze straci :D

Gość nektarynka 22 ...
dziwie sie ,ze go nie wyrzucilas wczesniej....to juz naiwnosc jest... ciezko doradzic cos poza sadem-moze sprobuj go postraszyc tym sadem i to wystarczy...