Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korcia38

ból nad pośladkiem, bardzo się martwię

Polecane posty

Gość korcia38

Witam serdecznie! Mam 21 lat. Tydzień temu pojawił się u mnie dziwny ból umiejscowiony w okolicy nad lewym pośladkiem i promieniujący jakby do jajnika. Udałam się do ginekologa, Pani doktor powiedziała, że to może być zapalenie i przepisała antybiotyk duomox (w dniu dzisiejszym zostały mi jeszcze dwie dawki z 20). Jajnik mnie już nie boli, jednak odczuwam kłujący ból nad pośladkiem jakby promieniujący do biodra. Ból biodra nie jest stricte kłujący a jakby uciskający. Nie jest to ból ciągły, pojawia się rzadko i występuje w każdej pozycji. Niestety nie wiem co mam robić a z racji mojej lekkiej hipochondrii obawiam się, że to jakiś rak kości biodrowej czy też miednicy. Dodam też, że robiłam miesiąc temu badania krwi i wyniki były bardzo dobre. nie wiem co mam robić, i obawiam się, że to wcale nie było zapalenie przydatków tylko właśnie promieniujący ból. Proszę o pomoc, bardzo się martwię. Pozdrawiam!

Gość Maciekkkkkkkkkk
rak absolutnie nie, gdyż miałabyś OB trzycyfrowe, ale może to być rwa kulszowa lub ucisk dysku na jakś nerw. Idź z tym do neurologa. Taki efekt może też dać zwyrodnienie szyjki kości udowej, ale na to jesteś za młoda.

Gość a21a
ja zgaduje bo kolezanka miala podobnie: -cysta na jajniku albo torbiel nie znam sie i nie pamietam ale ona to miala i takie objawy wlasnie jak ty -ale ja obstawialabym nerke? idz prywatnie do lekarza. za kase naprawde ci pomoga wiem sama jak chodzilam z wadą serca.

zwyrodnienie szyjki kości udowej.. ? nie ma czegos takiego.. Podałaś za mało danych, wiążesz ten fakt z chorobami ginekologicznymi, a dla mnie to wyglada na zupełnie co innego... Biodro niekoniecznie, nie takie objawy sa... ale może coś z kręgosłupem?? Powiedz dokładnie kiedy cię boli, kiedy nie boli.. jak boli, to co wtedy robisz, czy jesli chcesz sięgnąć po coś na podłogę, to możesz to wykonać normalnie bez bólu? I ile wazysz i wzrost? czy pracujesz jakoś przeciążeniowo? Przebyty uraz?

Gość korcia38
Bardzo Wam dziekuję za odpowiedzi, nie spodziewałam się tak szybkiej i licznej interwencji. Boli mnie praktycznie w każdej pozycji, szczególnie podczas siadania. Nie mam problemów z podniesieniem niczego z podłogi. Ból jest klujący, punktowy nad pośladkiem i taki ciągnąco- miażdżący w biodrze i "tam w środku". Przepraszam za takie określenia ale już sama nie wiem jak to nazwać. Mam 170, ważę 56 kg. Nie mam pracy związanej z podnoszeniem żadnych ciężarów, ból pojawił się nagle z dnia na dzień tydzień temu. Słuchajcie ja już z nerwów umieram, jeszcze wczoraj jakoś było ok, dzisiaj płaczę i nie jestem w stanie myśleć o niczym innym.

Gość fuogseprgtifgvnjoflrtgibg
ja tak miałam i okazalo się, że to był półpasiec, ból był niesamowicie dokuczliwy i taki jak opisujesz, aż utykałam na nogę jeżeli w ciągu następnego tygodnia pojawi się w tym miejscu wysypka to na bank półpasiec, bardzo bolesna choroba, do lekarza z tym idź

Gość pytanie do ortopedy
rwa kulszowa ból promieniuje od pośladka do kolana