Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NYC :)))

viza turystyczna do USA

Polecane posty

witam, mam 1 najważniejsze pytanie jak długo trwają procedury ubiegania sie o vize do usa? ile czau potrzeba? czy są duze kolejki? ile trzeba czekać na rozmowe z konsulem? jakie sa szanse? jestem studentką w tym roku sie bronie mgr, ale jeszce studiuje na drugije uczelni w tym roku koncze I rok.

czy jeśli zacznę starac sie o vize koncem czerwca jest szansa ze jeszcze np, koncem lipca wyjade?

Aha. Takie może śmieszne pytanko, czy z konsulem są jakieś osobiste spotkania? Myślę czy by go nie przekupić troszkę na swój sposób... wiecie o co chodzi. Mi tam od tego nic nie ubędzie, a sprawa musi być załatwiona.

to nademna podszyw ofcourse :P

nikt nic nie wie na ten temat?

Gość raczej nie dostaniesz
wizy bo jest za wielkie ryzyko, że jedziesz pracować do USA. Jak bys miała tu dom, kredyt, dobrą pracę i urlop a nie jedne skończone studia i jakieś inne i nic to by były szanse jak dla mnie to nie masz szans :classic_cool:

a jeśli bede miala zaproszenie od kogoś z rodziny? no kurde fakt chce pojechać pracować ale tylko na dwa miesiące i wracam do kochnej ojczyzny

podobno teraz łatwiej dostać wizę......

Gość terytrtyutuuyiuyi
musisz sie umowic na spotkanie z konsulem, nie wiem jak teraz wygladają terminy ale 2 lata temu czekałam na spotkanie 15 dni. Jeśli wszystko pojdzie ok na rozmowie to dostaniesz i czekasz na nia do 10 dni. tak było w moim przypadku ale teraz zaczynaja sie wakacje wiec mozliwe ze trzeba bedzie czekac dluzej. pzd

w sieci za duzo info i nie chce mi się przebierać w tym wszystkim a tu na pewno sa osoby które wiedzą o co be

czyli koło miesiąca na wszystko.

Gość nie dość że
nieuczciwa to jeszcze leniwa :O 🖐️

Gość terytrtyutuuyiuyi
jak ja sie ubiegalam to bylam na 4 i 2 roku na dwoch kierunkach, koles w ambasadzie pytal sie kiedy koncze studia i czy mam jakas rodzine w usa (ale taką co jest legalnie tzn ma obywatelstwo) no i pytal sie co chce tam robic:)

hej powiedz cos wiecej ja mam znajomą ale ona ma rodzinę i moglabym powiedziec ze to moja rodzina (mają dom mam się gdzie zatrzymać). powiedz co trzeba mówić dokładnie? :) i o co się ciebie pytali!

Gość oo to to
Ja ostatnio czekalam na spotkanie z konsulem 4 dni , wize mialam u siebie 3 dni po spotkaniu - ale jechalam na biznesowa (wiza na 15 lat) wiec z polecenia duzej amerykanskiej firmy i przez nia mialam zalatwiana . co do wiz to slyszalam ludzi pod ambasada ktorzy strasznie narzekali ze czeka sie dlugooo , ze kolejki etc. fatycznie pod ambasada bylo duzoo ludzi w kolejce .

aha rozmawialas z konsulem po poslku czy angielsku :) ?

Gość oo to to
zaczelismy po polsku , ale konsul sie meczyl troszke ;) - wiec przeszlismy na angielski i tak mu sama zaproponowalam :)

hmm a co się ciebie pytał dokładnie? jakie pytania zadawał i co mu odpowiadałaś? ile trwała cała rozmowa? odp

Gość terytrtyutuuyiuyi
ja miałam zaproszenie od mojej rodziny i potwierdzenie że jest to mój wujek, miałam zaświadczenia ze studiów że się uczę, tak jak pisalam wczesniej: 1. pytal sie do kogo tam chce leciec (wiadomo do rodziny) 2. kiedy koncze studia (miałam zaświadczenia) 3. co tam bede robic (odwiedzic rodzine i pozwiedzac) 4. i kto bedzie mnie tam utrzymywal (wujek z rodzina bo u nich sie zatrzymam) Na zaproszeniu które dostałam od wujka byly wszystkie jego dane, gdzie mieszka ile zarabie itp. Dostalam wize na 10 lat i w tym roku tez lece za miesiac.

Gość terytrtyutuuyiuyi
rozmowa to jakies 10 minut po wszystkim powiedzieal ze ok moze pani leciec.

Gość oo to to
nie wiem czy do mnie to pytanie , ale rozmowa byla bardzoo sympatyczna i tak ja wspominam- trwala cale 10 minut :) pytal sie po co jade , czy lubie swoj zawod , zbym mu powiedziala co w sumie bede robic w stanach , czy bede zwiedzac tez etc? ja ze oczywswiscie bo to moj pierwszy wyjazd :D, kiedy zamierzam wracac ->podziekowal mi i tyle.

no właśnie a co to znaczy potwierdzenie ze to twój wujek był? bo ja mogę mieć załatwione zaproszenie od wujka mojej znajomej tylko treaz nie wiem? musi być to jakoś potwierdzone ze to moj wujek? a jeśli nie bede miala zaproszenia od 'rodziny' mam szanse? jak sądzisz?

a jakie potrzeba zaswiadczenia? ja chyba tylko potrzebuje ze studiuje i koncze w 2014. no bo to że ukonczyłąm jedna uczelnie to chyba nie? mieszkam z rodzicami nie pracuje

Gość terytrtyutuuyiuyi
tak, zaswiadczenie ze studiujesz czyli ze masz do czego wrocic, mialam odpisy aktu urodzenia wujka i mamy bo to rodzenstwo (mialam je tylko dlatego ze mama 2tygodnie wczesniej byla na rozmowie) wiesz co wydaje mi sie ze samo zaproszenie wystarczy i nie trzeba miec potwierdzenia pokrewienstwa, paru moich znajomych pojechalo z zaproszeniami od mojego wujka i tez dostali a nie sa spokrewnieni, wszystko zalezy od konsula i jego pytan

dzięki za odpowiedzi! może akurat się uda! pozdrawiam :*