Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamama23

chce rzucic palenie. ktos moze powiedziec jak?

Polecane posty

Gość przyszlamama23

probuje nie palic. najpierw ograniczylam do paru dziennie, od dwoch dni nie palilam wcale. jednak wczoraj nie spalam prawie do 5.00 rano. pocilam sie i nie czulam rozpalona. wiem ze to przez nalog. zastanawiam sie czy dziecku nie zaszkodzi tak gwaltowne rzucenie? ono przeciez tez jest uzaleznione. prosze o zdanie. jesli dziecku nic nie bedzie to sie przemecze. aha, okolo 4 rano wypalilam pol papierosa i zasnelam...

wiesz ja palilam pierwsze 2 miesiace ciazy ,codziennie mniej az wkoncu calkiem mnie odrzucilo od fajek i juz 7 lat jak niepale.Moze i ciebie odrzuci ale mysle ze jesli tak sie meczysz i musisz zapalic to pal ale ogranicz sie

Gość pal ale ogranicz się do kilku
Ja paliłam przez całą ciąże, rozmawiałam z kilkoma lekarzami, i każdy mówił to samo. Ja paliłam 4 dziennnie, po prostu musiałam. !!!! hoojowy nałóg, gdybym wiedziała to bym się w to nigdy nie wjebałam:(

Gość przyszlamama23
czyli co mowili? ja chce rzucic ale nie chce zaszkodzic dziecku.

Gość dobrze was rzozumiem ...
wiesz tu nikt ci nie powie czy twojemu dzidzi to zaszkodzi czy nie bo sa kobiety które cała ciąze dbają o siebie nie pal nie piją zdrowo sie odzywiają i dziecko rodzi sie chore i sa tez takie które nie dbają o to a dziecko jest zdrowe. a papierosy to najgorszy nałog jaki moze byc ! ja potrafie ostatnie pieniadze na to wydac i za huj sie nie moge oduczyc gumy tabletki pic na wode

Gość przyszlamama23
cholera to co mam zrobic. palic codziennie? czytalam gdzies ze najlepiej jest rzucic calkiem do 6.miesiaca bo wtedy dziecko nadrobi wage i urodzi sie nie za male, tak jak to w przypadku matek palaczek sie zdarza.

każdy lekarz mi powiedział że stres jeszcze gorzej wpływa na ciąże. żebym się nie zmuszała, tylko próbowała, że jak się uda to ok, a jak nie to się ograniczyć do kilku. dziecko urodziłam zdrowe, duze silne. porozmawiaj ze swoim lekarzem. życzę ci żeby ci się udało.

Gość przyszlamama23
ale ja nie jestem w stresie. moge rzucic tylko chodzi mi o to czy to nie ma wplyw na plod? bo wiem ze jak przestane palic to organizm zacznie sie regenerowac i cos tam wytwarzac. juz kiedys rzucilam i nie bylam specjalnie nerwowa, jadlam strasznie duzo. jedyne co mnie meczy to brak snu

powiem ci tak, najlepiej rzucić, im wczesniej tym lepiej. dziecko tego tak nie odczuje. ile palisz lat? i który to miesiąc ciąży?

Gość przyszlamama23
koncze 5ty miesiac. palilam jeden dwa dziennie ale przeczytalam ze to gowno daje i zeby wlasnie rzucic calkiem. wiec jedynym objawem rzucenia sa u mnie napady goraca i brak snu. boje sie przedwczesnego porodu, nie mam po prostu pojecia czy rzucenie palenia nie jest grozne dla dziecka. ale jesli nie jest i nic mu nie bedzie to rzuce!

Gość przyszlamama23
pale od 5 lat