Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdgs

Budowa domu! Syn domaga sie oddzielnego mieszkania!!

Polecane posty

Gość sdgs

Jestem w trakcie budowania domu. Planuje miec malutki domek, z salonem-kuchnia-jadalnia-lazienka i ubikacja na parterze, na pierwszym pietrze 4 pokoje, lazienke i ubikacje. Syn domaga sie by w tym domu zrobic mu jeszcze oddzielne mieszkanie - 3 pokoje-kuchnia i lazienka z ubikacja. Co wy o tym myslicie???

Gość no to siup..
niech syn sobie sam wybuduje dom!!!!!!!!

Gość u mnie to samo
ile on ma lat

Gość nototerazja
Ile syn ma lat??

Gość Natsuki
Synalek to ma się wyprowadzić na swoje, a nie żądać, żeby mu mieszkanie wybudować. Jeśli zrobisz jak on chce, to wiedz, że on na własnej matce żeruje i będzie nieudacznikiem życiowym, bo nic nie osiągnie.

Jeśli planujecie żeby syn mieszkał razem z Wami to myślę że jest to bardzo dobry pomysł. Zwłaszcza jak juz będzie miał swoją rodzinę.

Gość sdgs
Syn ma 19 lat. Ja buduje ten dom dzieki wygranej w totolatka 3 miesiace temu. Ja i moj syn oboje zlozylismy sie na totolotka. Na poczatku on mial plany ze kupimy dwa oddzielne mieszkania ale nie zgodzilam sie na to, bo po co ma sie wyprowadzac jesli jeszcze sie nie ozenil. Normalny czlowiek idzie z domu dopiero wtedy jak zalozy rodzine. A on stwierdzil ze w takim razie chce miec wybudowane oddzielne mieszkanie w domu, ewentualnie mowi jeszcze zeby wybudowac dom blizniak.

Dom bliźniak lepiej nie bo co potem zrobisz jeśli syn sie wyprowadzi na swoje? głupio tak mieszkać z kimś obcym tzn wynajmować a bez sensu żeby stał pusty.

Gość nototerazja
W takim razie buduj bliźniaka. Nie dziwie się, ze chce coś dla siebie skoro zrzucił się na kupon. Bliżniak załatwi sprawę no i z drugiej strony fajnie, ze chłopak myśli o chałupie, a nie o rozwaleniu kasy na pierdoły

Gość sdgs
No wlasnie, wiec nie wiem co mojemu synowi odbilo. Przeciez nie trzeba oddzielnego mieszkania w domu bo po co? Moze mieszkac przy mnie, a czlowiek jak juz pisalam wyprowadza sie dopiero wtedy kiedy zaklada rodzine. Co mu moja obecnosc przeszkadza?

Gość nototerazja
Zaje...fajna Myśl przyszłościwo.....która z dziewczyn będzie chciała mieszkac z teściami w jednym domu?? Jest bliźniak, osobne mieszkania to już zmienia postać rzeczy. Można się odgrodzić płotem i teściów widzieć raz w tygodniu, a nie codziennie. Poza tym nie widze problemu jeśli syn nie chciał by tam mieszkać....czy obcy ludzie zawsze są nienormalni? Moze trafią się tacy, którzy będą idealnymi sąsiadami. Można wynajmować dom, rozwiązań jest wiele

Gość nototerazja
SDGS Chce być sam! Pójdzie do pracy, znajdzie dziewczyne....czytaj wyżej co napisałam Ty mu nie będziesz przeszkadzać ale jakaś intymność każdemu się należy prawda? To już dorosły facet, myśli moim zdaniem przyszłościowo

Ale po co sie odgradzać płotem od teściowej jak mozna postawić dom w innej miejscowości albo przynajmniej na innym osiedlu i mieć prywatność? :D Jak pisałam o mieszkaniu wspólnie nie wiedziałam jeszcze że mają kasę na drugi dom :)

Gość nototerazja
No wiesz, jesli jest mozliwosc wybudowania dwóch domów w roznych odległościach no to wiadomo-idealnie. Ja zrozumiałam, ze jest jedna działka i na tej działce wchodzi w gre budowa domu. Wiec jesli tak to bliźniak. Jeśli jest kasa na dwie działki i dwa domy no to nie ma na co czekać, projekty w ręke i wybierać :)