Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilka389

******mamy z dużą wadą wzroku!!!!

Polecane posty

Gość lilka389

Czy któraś z Was ma dużą wadę wzroku? Jeśli tak to ile? Rodziłyście naturalnie czy przez cc? Jeśli naturalnie, to czy można rodzić w soczewkach kontaktowych?

Gość gosia342
ja mam +10 i + 12, miałam cc 2x zaplanowane od razu ze wskazan okulistycznych. Nie można rodzic naturalnie bo sie siatkówka może odkleić

Gość lilka389
ja mam wade -7 na obydwu oczach i dostałam zalecenie od okulisty o "ewentualnej" cesarce. Okulistka powiedziała że przy minusach to gorzej niż przy plusach i że moze sie wada o pogorszyć znacznie. Ale ja chyba wole rodzić naturalnie :( i stad pytanie czy mozna w soczewkach bo chce zobaczyc moje dziecko po urodzeniu, a z ta wada to ślepa jak kret jestem. Okularów nie posiadam.

Gość czarna_chmurka
lilka389-ja prawie trzy lata temu rodziłam i też mam dużą wadę wzroku,niestety minusową. Prawe oko mam -4,5 a lewe -6,25 ale okulista nie widział przeciwwskazań do tego bym rodziła naturalnie,więc urodziłam naturalnie...po tym czasie musiałam zmienić szkła na co nieco mocniejsze. A teraz czeka mnie jeszcze wizyta u okulisty i nie wiem co powie o następnej ciąży....bo wolałabym rodzić także naturalnie! Ja cały czas noszę okulary,boję się soczewek.

Gość moja szwagierka ma -8
miała planowane cc 2razy

Gość ja mam -7.5
i bede miec badanie ciśnienia w oku, potem ginekolog w zależności od wskazań okulisty zadecyduje, ale póki co nastawia mnie na cesarkę. Ja wolałabym naturalnie, ale jak okulista też powie że mam mieć cesarkę to się dostosuję. nie wiem czy można rodzić w soczewkach, wydaje mi się że nie. Dziecko i tak będziesz widzieć z bliska więc je zobaczysz.