Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość n bldn

odnośnie tych wszystkich płynów do hig.intymnej...

Polecane posty

Gość n bldn

odstawiłam wszystkie, używałam jeszcze nie tak dawno lactacydu, ziaji czy pianki baifem. teraz używam zwykłego żelu pod prysznic i wszelkie grzybice jak ręką odjął, a jak są to mają łagodniejszy przebieg... a co Wy sądzicie o płynach do higieny intymnej?używacie cały czas?

Też słyszałam już kilkakrotnie nawet, że płunów do higieny intymnej powinno sie używać jedynie wtedy, gdy kobieta ma jakiś stan zapalny dróg rodnych czy chorobę etc.. bo te płyny zmieniaja pH pochwy, co prowadzi do zaniku naturalnej flory bakteryjnej... Ja stosuje regularnie te płyny, ale mam ponoć jakąs nadżerkę, więc może dlatego widze po ich stooswaniu same pozytywy :)

Gość nie wiem naprawde porazka
Ja miałam nawracającą grzybicę, to dostałam leków na ponad miesiąc, w tym dla partnera i wyleczyłam się. Teraz nawet jak biorę antybiotyki, to, odpukać, nie wracają mi drożdżaki. Radzę zmienić lekarza jak grzybica powraca, ważne jest też, o czym większość kobiet nie wie, zmiana bielizny na wyłącznie bawełnianą i wygodną. U mnie to wyszło na dobre. I nie wiem jakim cudem płynem można zmienić ph pochwy, ja nim irygacji nie robię, tylko się podmywam:|

Gość ja najbardziej lubię dwa
Alexis - ale już chyba go nie ma i Ziaję. Czasami próbuję coś innego. Płynów używam całe życie, w dodatku myję się - o zgrozo! - gąbką! i nigdy nie miałam żadnych grzybic ani innych chorób intymnych. Podmywam się często - prawie po każdym skorzystaniu z toalety. Więc między bajki można włożyć historie o szkodliwości częstego mycia i płynach. Choć oczywiście pewnie są osoby, którym to szkodzi.