Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonuy wnuczekkk

POMOZCIE!MOJA BABCIA MA CIŚNIENIE 140/110!!!CZY TO BARDZO ZŁE??

Polecane posty

ja mieszkam w krakowie i jestem u niej raz na tydzien a ona na wsi i ma tabletki od lekarza ale zażywa sobie jak jej sie chce..blagam ja i prosze ze trzeba co dnia regularnie a ona swoje..i nieraz mowi ze zapomni to nie zazywa co dnia...dzis przy tabletkach jak zażyła na nadcisnienie to mierzylem jej i ma 140/110...I MOWI MI ZE CIAGLE Z TAKIM CHODZI ,że ma przewaznie 140/100... matko ja sie nie znam ale powiedzcie mi czy to jest złe??co robic?

dzieki ale czy to bardzo zle cisnienie??

jest lekko podwyższone ale moim zdaniem nie ma powodów do obaw są ludzie u których takie lekkie nadciśnienie jest cały czas także nie przejmuj się

Gość WG MNIE JEST WYSOKIE ALE
bez paniki - ile babcia ma lat?

Gość kotki_2
Jest podwyższone, ale nie jakoś tragicznie. Na pewno niższe od ciśnienia mojej babci.

Gość blair waldorf
na pewno jest za wysokie normą jest u dorosłego człowieka 120/80 . niereguralne branie leków to tak jakby ich wcale nie brała. może poproś jakąś sąsiadke kogoś zaufanego kto by przychodził jej te leki dawał

To drugie ciśnienie opadowe ma za wysokie powinna mieć ok 80

Gość blair waldorf
ale skor lekarz przepisał jej leki to znaczy że powinna je brać przecież to ciśnienie może jeszcze wzrosnąć

cisnienie zdrowego czlowieka waha sie w granicach od 90/60 do 140/90 tak wiec babcia nie ma jakos strasznie podwyzszonego cisnienia,choc powinna brac leki gdyz jedno jest na granicy normy a drugie ja juz przekracza. dla przypomninia proponuje bbci umiescic karteczke w miejscu gdzie codziennie bywa(moze na scianie na wprost toalety lub na lustrze w lazience czy w przedpokoju-na pewno znajdzie sie choc jedno dobre miejsce ) tego typu przypominacz mozna tez kupic na allegro ebayu lub zapytac pania w aptece np o kalendarz z danego leku, to pozwoli babci uniknac skokow:)))

Gość blair waldorf
no wg tej tabelki 140 to też już nadciśnienie, a nawet małe nadciśnienie powoli staje się grożne dla organizmu

Gość tez tak mam iestety
ja mam 140/90 caly czas i zyje, mam 23 lata i mnie to nie martwi

Gość KSKSKJSKDDD
110 górne?????RANY BOSKIE JAKIE WIELKIE...GÓRNE JEST OKEY ALE DOLNE 110??RANYBOSKIE...

Gość no to siup..
starsze osoby maja podwyzszone cisnienie..ale babci jest w miare oki norma dla doroslego 120/70 starsze osoby 130/80

Gość KSKSKJSKDDD
MASAKRA

Gość gosc120022
Moja mama miala 230/140 i sie dobrze czula. Od 20 lat choruje na nadcisnienie, lekarze w szoku ze nic ja nie bolalo. Fakt lekarz przy takim cisnieniu wsadzil ja do karetki i pojechala do szpitala na zbicie cisnienia... Po wyjsciu miala 150/100. Mierzone w domu 160/110 po tabletkach schodzilo do maks 140/100... Wprowadzona dieta niskoweglowodanowa a tym samym obnizenie wagi spowodowalo wyrownanie cisnienia na poziomoe 130/90 120/100 wlacznie z zazywaniem lekow

Gość gość
Aparat Simple się u mnie w porządku sprawdza. Mobilny a też nie ukrywam że mi właśnie najbardziej na tej kwestii zależało. Tak się składa że często muszę ciśnieniomierz gdzieś ze sobą zabrać i jakiegoś wielkogabarytowego to bym po prostu nie miała jak ze sobą taszczyć.

Gość paulinakx
Jak na automaty z 3 letnią gwarancją to fajnie mi wyszedł model Simple, działa bez zarzutu, szybki, dokładny.

Gość gość
Ciśnieniomierz mam polski marki Sanity -Simple i ładnie pompuje, wykrywa arytmię, pamięta 60 wyników z datami.

Gość gość
Dobrym zakupem się okazał Simple polskiego Sanity, ładny poręczny kształt, wyświetlacz w wygodnym formacie

Gość gość
Mam od niedawna ciśnieniomierz w domu i to jest akurat Simple, zajmuje mało miejsca w szafce, łatwo się mankiet nakłada, ogólnie mogę polecić.

Gość gość
Dziadkowie używają modelu Senior Sanity, sama czasami u nich sobie sprawdzę ciśnienie i raczej wychodzi mi książkowo :) Szybki pomiar, łatwo sobie ogarnąć mankiet

Gość gość
Bardzo dokładnie mierzy Senior i dla mnie ważne że przy okazji pompowania mankiet nie puchnie aż tak żeby ręka bolała, a pamiętam swój pierwszy automat to naprawdę bywało boleśnie.