Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafaqa

Mlode matki...czy to porazka?

Polecane posty

Gość kafaqa

Jest na kafe kilka topikow, gdzie wypowiadaja sie mlode matki. Mlodziutkie dziewczyny, ktore klna, nie trzymaja emocji na wodzy, kiedy ktos je prowokuje, pisza z okropnymi bledami. I tak sie zastanawiam...czy to jakas regula? Nie ma na tych topikach chyba zadnej dziewczyny, poslugujacej sie poprawna polszczyzna, kulturalnej, otwarcie przyznajacej sie do wpadki (wszystkie podobno chcialy dziecka :O) ale nadal uczacej sie, probujacej cos sensownego ze swoim zyciem zrobic. Czy mlode matki to porazka wychowawcza ich rodzicow?

Gość fama6
Dla mnie to nie porażka i przyzjanję, że ciąża, w której jestem to wpadka tylko szkoda, że facetowi moja ciąża nie odpowiadała to zostawił mnie.

Gość zimna cola
kto, jak kto, ja jestem młoda bo mam 22 lata, i jakoś jeszcze nie zdarzyło mi się rzucać wulgaryzmami. Nie ma reguły.

Gość anulsss
mi najbardziej żal tych dzieciaków. Wiele młodych mamusiek nie dość że nie dba o siebie będąc w ciąży to po urodzeniu dziecka patrzy tylko wyrwać na dyskotekę a dzieciaka podrzucić byle komu. To przykre...

ja gdybym zostala mloda czyli nieletnia to bylby to wstyd czy mloda matka to porazka tak tak i jeszcze raz ttaaakkkkkkkkkk

Gość kanolda
ja uważam,że napewno to jest porażka powinna byc wieksza edukacja seksualna nieltnich dziewczat bo jesli jej brak to młode dziewczyny zaczynaja sie puszczac i skutki są takie jakie widzimy tu na forum. Dziękuje.

Gość aaaaabhb
hm... w naszych czasach młoda mama, to właściwie nie wiem co znaczy. Wszyscy chcą studiować, karierę robić itd, więc czas na dzieci to po 25 roku życia. Myślę, że 22, to nie młoda a zwyczajna mama :) Młoda to ta, co ma 16-19 lat i tak jak autor topiku napisał - jeszcze się uczy

Gość kanolda
chodza takie potem z brzuchami jak korbole młode buzie a w buzi papieros stringi na dupie i wystające ze spodni żal, no żal

te kobiety są jakie są , większości autorko i tak nie będziesz w stanie poznać więc na kafe nie ma co oceniać. Osoba która w chwili emocji zaklnie nie musi być patologią i odwrotnie natomiast zaczyna się tu roić od osób które jaby to powiedzieć nie wiem co tak naprawdę na tym forum szukają i czego oczekują. Jeżeli drażni cię poziom osób piszących a sama uważasz że należysz do osób o poprzeczkę albo dwie wyżej to nie czytaj, nie wypowiadaj się , zrezygnuj - to też świadczy w pewnym sensie o inteligencji. Usilne naprawianie czyichś błędów, obsesyjne kontrolowanie czyjejś ortografii, gramatyki i niedostatków inteligencji też budzi jakieś ale co do poziomu osoby oceniającej. Wchodza tu też osoby które nie potrafią inaczej jak tylko "kurwa rozpłodowa" "wy wiadra mające macicę zamiast mózgu" - czy to nie patologia? Inteligentna osoba wie gdzie zaspokoi swój niedosyt wiedzy i jeżeli uważa że napewno nie jest to forum kafe to po cholerę tu wchodzi, wchodzi po to żeby uświadomic innym jak głupi są , jak niski mają poziom i jeszcze kilka innych rzeczy a to świadczy gorzej o krytykującym o jego poziomie nie piszę bo go zwyczjanie nie ma.

Gość diana taka sobie
jestem mloda mama, mam 20 lat. Nie zdarzylo sie mi rzucac wulgaryzmami, nikt nie wyprowadzil mnie z rownowagi. Moje dziecko bylo wpadka, ale najpiekniejsza wpadka jaka moglam w zyciu zaliczyc. Bylam okropna, co weekendy dyskoteki, cpanie, alkohol ... cos okropnego. Kiedy dowiedzialam sie , ze jestem w ciazy z swoim chlopakiem (jestesmy razem od moich 14 urodzin) zmienilam swoje zycie. z dnia na dzien rzucilam palenie, alkohol. Urodzilam slicznego chlopczyka, kocham go nad zycie. Nie kazda mloda dziewczyna ma w glowie pustke. wszystko zalezy od tego czego uczyli nas rodzice, w jakim srodowisku sie obracalismy, ale przeciez kazdy ma swoj rozum. Bycie mama jest przepiekne, a czy mloda czy troszke strsza, nie wazne, aczkolwiek mlodym mama zamyka troszke droge na dalsze beztroskie zycie.