Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulsss

rozstanie z dzieckiem...

Polecane posty

Gość anulsss

Za miesiąc wracam do pracy i martwię się jak córa to zniesie. Jest straszną przylepą i chce być tylko ze mną. Kiedy ją biorę na ręce to przestje płakać, wtula główkę... macie jakieś rady jak prtzygotować ją, że niedługo nie będzie ze mną spędzać całych dni? :(

Gość anulsss
mała zostanie w naszym domu z tściową. Pracuję po 8h więc razem z dojazdem nie będzie mnie ok. 9h

Gość kanolda
współczuje pewnie mąz gna Ciebie do roboty bo nie umie zarobić na dziecko :( A nie możesz jeszcze zostać w domu?

Gość kanolda
A na pół etatu nie możesz? Jak to praca fizyczna?

Gość jak ją przygotować
? jednego dnia zostaw na 1h, następnego na 2 itd, coraz dłużej.... ja dałam 2 latka do klubu malucha, przyzwyczajałam go 2 tyg... teraz sam rano stoi pod drzwiami i woła pa pa żeby go juz zaprowadzić :D

Gość anulsss
Yyyy - jak zwykle bez złośliwości się nie obejdzie ;) Otóż mąż potrafi zarobić i nie gna mnie do pracy. Po prostu mamy tyle wydatków, że nie ma możliwości bym poszła na wychowawcze. No ale to raczej nikogo nie powinno obchodzić. Musze wrócić i tyle... Mam pracę umysłową i nie mam mozliwości żebym wzięła pół etatu... Dziecku krzywda się nie stanie, bo będzie z babcią - nie oddaję w obce ręce ani do żłobka. Będzie we własnym domu. Tylko ni chcę żeby płakała i tęskniła :(

Gość anulsss
to nie jest tak, że spędzam z małą 24 na dobę... Nieraz zostaje z moją mamą - nawet zdarzyło się, że zostawiliśmy ją na noc (tzn. poszlismy do kina i wróciliśmy ok. 1 w nocy) -córka została z moją mamą...

Musisz juz teraz przyzwyczajac dziecko do zmian. Zostawiaj ja coraz dluzej z mama, wychodz codziennie coraz dluzej- nawet, jakbys nie miala konkretnego celu. Niech dziecko wie, ze teraz bedzie inaczej. Cos mi sie wydaje, ze twoje dziecko lepiej przezyje ta rozlake niz ty :)

Gość anulsss
Hiena - obyś miała rację. ja na pewno będę przeżywać ale to mało ważne, bo jak będę wiedziała, że ona ma się dobrze to i ja natychmiast lepiej się poczuję. W sumie u nas jest taka sytuacja - mieszkamy w jednym domu z moimi rodzicami (osobne mieszkania) ale mała ma stały kontakt z dziadkami. kiedy mi się będzie kończyć macierzyński to moja mama akurat idzie na usunięcie żylaków i po tym dostanie jakieś 3 tygodnie L4 - zostanie z małą a jak skonczy się L4 to weźmie jeszcze urlop. Córka jest do niej przyzwyczajona. Do teściowej nie tak bardzo, bo ta mieszka dosyć daleko i znacznie rzadziej ją widuje. mimo to zgodziła się bez problemu zająć malutką - będziemy tylko pokrywac koszty paliwa bo jej nie stać by na dojazdy wydawać 500-600zł. miesięcznie. jak dziecko zostanie ten miesiąc z moją mamą to będzie ok ale jak wkroczy teściowa to trochę się boję, że może być ciężko na początku :( Chyba najlepiej będzie jeśli wcześniej pobędzie u nas trochę żeby Emilka się przyzwyczaiła. Ech. Naprawdę za krótkie to macierzyńskie - powinno być rok przynajmniej :( Albo płatne wychowawcze - choć 70-80%...

Gość jooooooo8
głupie gadanie,mój niby potrafi zarobic na nas,ale nie jego wina,że ceny wciąż do góry idą,sama bym chciała iść do pracy,bo nie wiem,jak sobie poradzimy,chociaż on jest przeciwny niańkom i żłobkom,a obie teściowe nie żyją.Naprawdę jest ciężko wyżyć z jednej pensji,mimo,że człowiek na szaleństwa nie wydaje,nawet samochodu nie mamy :(