Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelinanana

Pierwszy raz do Egiptu

Polecane posty

Gość Ewelinanana

No więc mam mały problem. Za dwa tygodnie lece na wakacje do Egiptu po raz pierwszy (wg. po raz pierwszy do tak gorącego miejsca) i nie bardzo wiem jak powinnam sie przygotować. Boje sie, że moge doznać szoku w temp. 44 stopni ;/, nie wiem kompletnie jak mój organizm na takie coś zareaguje. A więc co mi radzicie? Co powinnam koniecznie ze sobą zabrać? Jakie tabletki, kremy itp. W przyszłym tygodniu mam zamiar sie wybrać do lekarza aby przepisał mi coś na wszelki wypadek. Poradźcie :)

Świetny termin :D Chustki, czapki itp. Kremy na poparzenia, nic specyficznego mi się nie przydało. Aha i na zatrucia pokarmowe środki, zemsta faraona :D Pijcie tylko rzeczy fabrycznie zamykane.

Gość Ewelinanana
no słyszałam już o zemście faraona :D na pewno cos na to wezme :)

Gość Ewelinanana
no tego samolotu to też sie boje, bo zawsze jakoś udawało mi sie go omijać szerokim łukiem ;]

Zemsta faraona, brud , syf i malaria, po co w ogole tam jedziesz , chyba ze po to samo co wszystkie , odpusc sobie , nie warto, a szczerze zaopatrz sie w tabletki na rozwolnienie i witaminy wzmacniajace, nie pij zadnych napoji z lodem, zeby myj tylko woda oryginalnie zamknieta albo przegotowana i zadnych warzyw i owocow , chyba ze tez je wczesniej umyjesz , powodzenia

Gość Ewelinanana
hmm pierwszy raz spotkałam sie z taką opinią ze tam taki syp i wg. o tej wodzie to wiem - żadnych napojów z lodem itp.

to poczytaj na temat polek , ktore tam jezdza, wstyd i hanba i tyle, w takim panstwie szukac uciech i wypoczynku, ale jasne , teraz wakacje w Egipcie za tanioche mozna kupic , wiec wszyscy sie garna, masakra

syf widać w mieście jak zamierzasz spacerować ;) W hotelu tego nie odczujesz :) A na zemstę faraona nasze środki nie działają. Co do wody, lodów i owoców się zgadzam

Gość fikus z guruf
Na miejscu idz do drogerii i kup sobie leki na zoladek koszt to okolo 40 zl. Jedne to flora bakteryjna a drugie to antybiegunkowe. Mialem wykupiona opcje all inclusive i jadlem owoce i jadlem wszystko co mi w rece wpadlo przez tydzien ani razu nie dostalem biegunki.polskie leki nie dzialaja- inne szczepy bakteri i inne produkty

tu nie chodzi o dostosowanie sie do wody tylko o brud jaki tam panuje, wyjazd do tego kraju to jak utrata dobrej opini, ja tak mysle, a jest tyle pieknych panstw do zwiedzania, teraz szczegolnie w Egipcie nie jest jeszcze tak dobrze jak bylo wczesniej, choc powrocily niektore mozliwosci zwiedzania, ale to zalezy co chcesz robic, jesli tylko siedziec w hotelu w basenie ok, zycze powodzenia ,i nie ulegaj urokom

Gość Ewelinanana
nie no ja tam nie lecę na wycieczkę tylko żeby odpocząć więc poza hotel sie nie ruszam ;p a lece do hurghady

Gość Ewelinanana
nie ulegać urokom ? tzn ? :)

Gość Ewelinanana
no hotel chyba dobry : AQUA VISTA sie nazywa, 4 gwazdkowy

Malinowa Jagoda ty chyba nie wiesz co mowi sie o polkach jezdzacych do Egiptu.......poczytajcie na wczesniejszych forach, bylo tego wiele, A hurgada jest ok, baw sie dobrze autorko.

Gość Ewelinanana
no mam nadzieje ze wakacje będą udane :) dziękuje :)

zdaję sobie sprawę co się mówi, tak samo niemki się piepppprzą na majorce ale to nie znaczy,że jak Polka jedzie do Egiptu to na sex, to raz a dwa nie każda lubi czarnuchów :P

Wierzysz w to co piszą na kafe? :D 4 to spoko, nie uprzedzaj się autorko:) Wszędzie może coś pójść nei tak, a jak się nastawisz to wszędzie będziesz widzieć problemy :) I nie chodź sama lepiej:)

Gość Ewelinanana
nie no sama tam nie lece, więc sama chodzic też nie bede ;] nie lece tam również po to aby szukać przygód a to co mówią o Polkach tam to ich sprawa. niech sie puszczają z kim chcą