Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gbfv

Egipt, Turcja czy Tunezja?

Polecane posty

Gość gbfv

Co polecacie dla pary?

Gość turrcja
turcja the best ,za tydz tam znowu lece:)))

Gość gbfv
a jesli chodzi o kase? tzn gdzie jest najdrozej?

Gość turrcja
moze i teraz po zamieszkach jest taniej w egipcie i tunezji

Gość jolan
W Egipcie bardzo ciepło, znośne plaże nad morzem i rafy ;) ...... W Tunezji ładne plaże ( piasek ;) ) Turcja troszkę droższa ale plaże nieciekawe jak dla mnie ( delikatny żwirek tylko około 20 km ładnej plaży ;( ), troszkę lepsze warunki w hotelach. Tylko kto leci siedzieć w hotelu ? ;) ja tam jestem tylko zmienić ubranie i zdrzemnąć się :) więc komfort już nie taki ważny a plaża nad morzem nie lubię kamieni.

Dla mnie zawsze TURCJA. Pełno atrakcji, życie nocne kwitnie, dużo klubów, dobre hotele już nawet 3, 4* nie trzeba 5*. Na które wybrzeże byś nie pojechała to bedzie super. Jedyny minus to, że podobno jest duża wilgotność. Piszę podobno bo ja jej nie odczuwam za bardzo zresztą nie byłam nigdy w sezonie lipiec -sierpień. Najlepiej V/VI i IX/X. Plaża Kleopatry w Alanii najfajniejsza. W Kemer też nie jest zła, ale jest żwirek i zejście po kamyczkach, w Side piaszczysta, szeroka, w Marmaris żwirek dość ciemny. Egipt - nie radzę w sezonie. Byłam kiedyś w maju na rejsie i było ok, w tamtym roku pojechałam w drugiej połowie czerwca i dla mnie to już duchota, sucho, piach z pustyni nie daje żyć, nie ma czym oddychać. Jak ktoś lubi nurkowanie i wodę to ok, ale plaże też nie zawsze zachwycają, czesto brudne, wąskie. Tunezja - największy syf, najwięcej naciągaczy, najgorsze hotele. Plaże takie sobie. WOda w Sousse śmierdząca, to samo w Porcie El Kantoui. Fajna wycieczka na pustynię na 2 dni i to wszystko. Wszędzie jednak to samo słońce ! :) Postaw na Turcję i nie pożałujesz ;)

Gość kiziu miziu
Grecja albo wyspy kanaryjskie. egipt, turcja i tunezja to najwiekszy syf

Gość JAnina00
@Pariss - Turcja faktycznie jest fajna i nie jest jeszcze tak przerelkamowana :) ja też za chwilę jadę, do Side, na taka o wycieczkę http://www.beefree.pl/ showpage.php?pageID=16&cmd=results&vars=2011-07-20

Chyba wszystkie te kraje są dobre dla pary. Opalanie się, wspólne spędzanie czasu :) Osobiście jednak polecić mogę Tunezję. Byłam z chłopakiem i nie żałuję :) Poczytaj sobie na temat tego kraju: http://www.etunezja.pl

Gość zwłaszcza Egipt
to teraz dobry pomysł, bo to spokojna i nudna kraina, niewiele się dzieje poza tym,że w Kairze strzelają fajerwerki i ludziska bawią się w chowanego.Jedź i udawaj,że nic nie widzisz i nic nie rozumiesz, udanego wypoczynku.

Ja proponuję Hiszpanię:) cudnie tam jest ile razy bym pojechała

Gość gość
Zdecydowanie największą wadą Egiptu jest zemsta faraona - tam mało kto nie ma problemów zdrowotnych. Za to w Turcji i Tunezji mieliśmy totalny luz, nic złego się nie działo, wakacje były mega udane. Turcja ma również najwyższy standard hoteli - popatrzcie sobie po Travelplanet. Hotele ze świetnymi opiniami ustrzelicie poniżej 2 tysięcy. I to jest prawdziwa okazja...

Gość gość Walduś
Watro wcześniej poczytać o tych kierunkach. Polecam timeonflight.com :) kompendium wiedzy :)

Gość gość
Ludzie to stary temat! Poza tym nie finansujcie krajów gdzie jest ten zboczony islam, zero tolerancji dla dzikusów arabów, turków czy innej patologii. Jedzicie na Wyspy Kanaryjskie, przynajmniej są europejskie!