Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjadelicjaMaturzystkaaa

sa tu maturzysci jacys?? co zdawaliscie, na co sie wybieracie?

Polecane posty

Gość alicjadelicjaMaturzystkaaa

.. ? :)

Gość pajdusia
-polski podst - angielksi podst -matma podst - wos rozszerzony wybieram się na 1 z 3 kierunków: ekonomia, logistyka badz zarzadzanie

Gość ty ja znam
wat w krk?

Gość wernikturian
ja się wybieram albo na ekonomie finanse i rachunkowość bibliotekoznawstwo

Gość wernikturian
nie lubię niedziel gdzie ty sie chcesz na ta architekturę dostać bez rozszerzonej matmy ?

Gość SysioooLinaaa:)
Ja wybrałam tylko dodatkową geografie... Niestety potem nie mogłam tego odwołać i musiałam to pisać... Na studia się nie wybieram, nie chcę stracić kilku lat i tak czy inaczej zarabiać 1 tys... Za ten czas pójdę do szkoły policealnej i będę sobie robiła pełno kursów żeby fajnie to wyglądało w CV :)

Gość pajdusia
sysiolinaaa- a na jaki kierunek idziesz do studium?

Gość wake me up! before you go go!
polski matma angielski. bezrobocie :classic_cool:

zresztą gdybyś ruszył/a mózgownicą to byś wiedział/a, że architektura to raczej ogólne pojęcie, baardzo ogólne :classic_cool: nawet turystyka i rekreacja ma co najmniej w tej szkole do której ja idę z 5 " odłamów " :D

wat w warszawie.ale wolę politechnikę warszawska ale matma mi rozszerzona gorzej poszła niż fizyka

Biologia, chemia- wybieram się na biotechnologię( tzn. taki jest plan ale się pewnie nie dostanę:O)

pajdusia- mieszkam w Katowicach i zrobili teraz w profesji kierunek pomocnik weterynaryjny, zamierzam na to iść, bo zawsze kochałam zwierzęta, a kursy zrobię na wszystko, co możliwe...

Gość wernikturian
no to sory. widocznie uczelnie w dużych miastach maja inne wymagania 🖐️

widocznie w dużych tak 🖐️ ciekawe tylko po co mam tą pierwszą część studiów robić w dużym mieście i wywalać kasę skoro mogę zrobić w małym niemalże za darmo, bo potem i tak idę dalej i to wtedy mogę iść do dużego 🖐️ no ale ja rozumiem, rodzice kasą sra.ją :D

Gość pajdusia
SysioLinaaa- ja tez kocham zwierzaki, mam 2 psy, kiedys miałam 2 swinki morksie i rybki:) Ja planuję na studia związane z ekonomią i do tego policealne studium na technina organzacji reklamy:)

Gość wernikturian
nie srają. mieszkam w dużym mieście 🖐️

Gość pajdusia
A tak w ogóle to załapaliscie sie na jakis staz czy do jakiejs pracy??? Bo ja szczerze powiem- mam zamiar totalnie opierdalac sie w te wakacje :classic_cool:

Pajdusia-Jeju ekonomia... Chciałam kiedyś na to iść, ale patrząc na wiedzę z matmy jaką posiadam to nic tylko można złapać się za głowę :( Ja mam psa :D I 9 myszek :) kupiłam jedną w ciąży ;p

Gość wernikturian
ja pracuje w firmie pomagam księgowej w analizach finansowych :D

a ja w małym i nie czuję potrzeby pójścia do szkoły do dużego na te 3 lata - 3 lata, które nigdzie potem nie będą się liczyć, bo liczy się, że tak powiem ten najwyższy tytuł a ja nie mam zamiaru kończyć studiów po 3 l. no ja pracuję, co tydzień gdzie indziej:D obecnie w obuwniczym :classic_cool:

Pajdusia-Próbowałam z koleżanką na stacji benzynowej ale po 2 godzinach dostałam na głowę przy tych ludziach i spieprzyłam stamtąd :D Teraz znalazłam ale dopiero za tydzień mam iść, a nie wiem czy warto.. ;p

Gość chcilaaymmmmmmmm
werniktorian --------> jak sie tam zalapalas? bardzooo fajnie zwlaszcza ze pozniej podejmiesz studia w tym kierunku? i ile Ci placa jesli mozna spytac? (wiadomo ze nei chodzi o kase tylko o nabywanie doswiadczenia ale ;.. ;p)

Gość pajdusia
He he to tylko ja jestem leń:D Ale u mnie w miejscowosci to cięzko bardzo staz:-O

E tam xD To są ostatnie wakacje i trzeba to wykorzystać i odpocząć bo już nigdy nie będziemy mieć takiej okazji :D A w ogóle... Jak pozdawaliście ustne ? ;>

Gość wernikturian
normalnie było ogłoszenie ,ze szukają maturzystów do pracy w biurze. pomyślałam sobie ,ze co mi szkodzi wysłałam CV , poszłam na rozmowę i dostałam pracę :D pracuję od 9 do 16 i zarabiam 1200 na rękę. tak wybieram sie na finanse i rachunkowość albo ekonomię wiec się przyda :)